tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesä soljuu eteenpäin

Kuvat ovat osittain sunnuntailta, laahaan jäljessä hieman. Kuistilla oli lämpöistä ja mukavaa tunnelmoida kynttilän valossa.
Kesäharrastukseni on maalaaminen, olen jo hamsteroinut muutamia Vintage paint -maalipurnukoita kesälomaa varten. Ehostuslistalla on ainakin vanha pulpetti, tuoli ja pieni kasvihuoneen lasikaappi. Ulkona pitäisi maalata pergola. 



Hassua, mutta Viikuna on tehnyt kuistilla hedelmän. Olen unohtanut viedä sen ulos. Luulin näiden tarvitsevan pölyttäjän. Ehkäpä joku pörriäinen on karannut verhojen välistä sisään. 
Pelargonitehdasta pyöritän. Kesäpistokkaat onnistuvat aina parhaiten.
Hauska kesäharrastus, ilmainenkin
Amaryllikset ovat toistaiseksi unohtuneet kuistille, lukuun ottamatta niitä jotka viettävät kesää kasvihuoneessa. Taitavat tykätä, näyttävät rehevämmiltä kuin nämä lajitoverinsa
Hyllyn päällä kasvaa joku viherkasvi, joka muistuttaa kovasti puksipuuta

Ex-työpaikkakukkaseni on saanut jäädä viettämään eläkepäiviään kotiin
Punainen Mårbacka on ihana
Kronprinsesse Maryn omenankukat

Kurkkaisu ovesta ulos: Kesäharso on lempparikesäkukkani nykyisin
Pinkki mansikka tekee oikeita syötäviä mansikoita, ei siis ole koristelajike
Perhoangervon kukinta-aikaa kysyitte: pari-kolme viikkoa on, aika pitkä. On kevyen oloinen kasvi eikä kuulemma pidä siirtämisestä. On nyt ehkä neljättä vuotta kasvamassa samalla paikalla ja on kasvanut huomattavasti, korkeaksi pöheiköksi

Vanha, hellekesänä henkensä heittänyt köynnöshortensia on saanut nuoren korvaajan, joka kasvaa pitkin vanhan kuollutta runkoa ja kukkii. Vähän kuin elämässäkin on, niin ei pitäisi antaa periksi heti ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla (eikä toisenkaan).

Peikonkakkara on suloinen sisäänkäynnin luona, kuin villi niitty olisi

Sophora eli Pagodipuu tiputti kaikki lehtensä roskaten olkkaria, nyt on viettänyt muutaman viikon ulkosalla ja on elpynyt
Vanhat punaiset riippapelargonit äityivät kukintaa

Eilen kesä tuli takaisin.  Tulin illalla kotiin ja huomasin ensimmäisen Duchesse de Nemours -pionin avautuneen. Ulkonäöllisesti uhkea roosa Sarah Berndhardt on suosikkini, mutta tällä duchessella on ihanin tuoksu; se on ruusun tuoksu. 
Päivittäin käyn myös nyt katsomassa Lemon Dream-clematiksen nousua ylöspäin ruusupömpelissä. Se on nopea liikkeissään. 

Rusokirsikan suloinen pieni kirsikka somistaa puuta

Peruukkipensaan väritystä miltei aina hätkähdän. Se on tumma luumu. Voi kunpa se kukkisi tänä kesänä. Pörhelöiset kukat ovat ihanat maljakossa.

Apiloista tulee aina mieleen kesä ja isä, joka opetti minut pienenä pureskelemaan ja nuuhkimaan apiloita (onko normaalia??)
Lapsen valitsema hortensia on tietysti pinkki, sen ruukku oli kaulaan asti täynnä vettä. Ei sitä ainakaan janota
Taikapähkinä tekee uutta lehteä
Sammalruusu Nuits de youngin nuppuja

Pientä katkeruutta tunsin kun vihdoin kuolemanväsyneenä pääsin puutarhaan ja aurinko meni välittömästi pilveen. Voi miten odotankaan juhannusvapaata, ruusuja, yötöntä yötä (vai menikö se jo viime yönä?). Ruusuntuoksuisia hetkiä toivottelen kaikille.

18 kommenttia:

  1. Kyllä tuo sinun kasviesi, ja nimenomaan hyvinvoivien ja kukkivien kasviesi, määrä on häkellyttävä. :)
    Ihania pelargoneja ja vaaleanpunaisia mansikankukkia!
    Ihanaa juhannusviikkoa! Toivottavasti loman ajaksi tulee kaunis ilma. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Ihanaa juhannusta sinulle! Kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista
  2. Sinulla on reipas kastelija.
    Pitää muistaa laittaa pionilistalle toi Duchesse de Nemours.
    Toivottavasti saat vielä monta ihanaa aurinkoista ulkoiluhetkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! On kyllä sekin omasta takaa, mutta tällä kertaa kastelijana oli taivas. Suosittelen lämpimästi duchessea, on ihana tuoksuva pioni joka kukkii aikaisin :)

      Poista
  3. Sammalruususi selvisi talvesta - hienoa!
    Peruukkipensaalla on kivan väriset lehdet. Ehkä hankin sen navettarinteeseen vielä.
    Tuo pagodipuu on hauskan mallinen. Se on todella kiinnostava.
    Pelargonit kuuluvat kesään ehdottomasti ja kesäharso on raikas.
    Ihan kohta on Juhannus ja vapaata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Joo, onneksi selvisi, muutama muu ruusu ei nyyh. Suosittelen kyllä peruukkipensasta, suloinen on. Kannattaa valita ehkä kääpiömuoto, on kuitenkin talvenarka. Pagodipuu on kiva, en tiedä saanko sen viihtymään sisätiloissa. Ihana juhannus on käynnissä, voi kun ei loppuisi koskaan. Suloista juhannusta sinulle!

      Poista
  4. Mahtava kukkaloisto jatkuu puutarhassasi. Voih, sinulta löytyy kaikkia erikoisuuksia. Tuo ruusulta tuoksuva pioni menee hankintaan ehdottomasti. Pitääkin napsia muutama pelakuun pistokas multaan 😊 Mukavaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Ei nyt sentään niin mahtava :) suositus duchesse-pionille, on helppo ja kaunis. Ihanaa juhannusta sinulle ja kiitos kun jaksat käydä täällä!

      Poista
  5. Ehkä se meni jo, mutta aika valoisaa on vieläkin;)
    Määkin ostin sammalruusun (typerää optimistisuutta taas) , mutta kokeillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Hyvä kun olet optimisti, se on oikein. Menestystä ruusullesi!

      Poista
  6. Eilen illalla tuli jotkut harmaat pilvet ja täällä ainakin satoi viisi minuuttia, kevyttä tihuutusta. Oli kolea ilta, mutta nyt aurinko paistaa täydeltä terältä, toivottavasti sulle tulee nyt oikein ihana keskiviikkoilta puutarhassa!
    Ihania kukkia ja pelargonitehdas, odotan sun perintöpelargonin kukintaa! Sen voisi istuttaa isompaankin ruukkuun, on ihan pienessä, mutta pelakuut ei taida siitä kovin paljoa suivaantua. Multa menee usein kuivaksi koppuraksi, mutta siitäkin ne kai vain tykkäävät.
    Ihanat nuo kukkakuistitunnelmat, ja puutarhatunnelmat. Duchesse on minullakin raottamassa ensimmäistä terälehteään irti nupun pallukasta, katsotaan josko jo tänään avautuisi. Ja yksi toinen pioni on hieman pidemmällä, ehkä se voisi avata ensimmäisen kukan jo tänään! Tuntuu etenevän kovin hitaasti, mutta eihän se mitään, jos se enteilisi myös pitkää kukinta-aikaa ;-)
    Jännä tuo viikuna, ihana! Hilloa vaan pykämään siitä sitten ;-D Ihanaa juustojen kanssa, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Ihanan pitkä viesti!
      Hyvä kun saitte viimein sadetta!

      Pelargoni tykkää varmasti kuivahtamisesta ja pienestä ruukusta. Mutta jos tahdot ison pelaquun (tästä lajikkeesta tulee sellainen) niin iso ruukku sitten vaan. Duchesse on ihana pioni, yksi parhaista, toivottavasti sait nauttia siitä jussin!

      Voin lahjoittaa viikunan sulle, hih, mulle ei maistu juustot tai viikunat oikein..

      Poista
  7. Samaa kiroilin itsekin eilen. Vuorossa oli vielä terassin kattolautojen pesua painepesurilla ja homman jälkeen oli kumpparit puolillaan vettä ja koko kroppa niin kylmä, että istuin saunassa varmaan tunnin sen jälkeen.
    Voi tuota sammalruusua, niiin namu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Oi voi, onpa sinulla ollut raskas urakka. Toivottavasti ei tarvitse hetkeen miettiä moisia.

      Poista
  8. Peruukkipensaan sävy on erottuva, aika kiva. Lämpimiä vapaapäiviä odotan minäkin, onneksi juhannus on ihan just ovella ja siitä alkaakin loma. Rentouttavia kesähetkiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Ihanaa, että pääset lomailemaan, oikein hyvää lomaa sinulle! Peruukkipensas on aika huomiotaherättävä, kiva lisä puutarhaan.

      Poista