perjantai 9. toukokuuta 2014

Sateisen viikon hitautta

Päivän kirsikkakuva.
Rusokirsikka kukkii vielä kun on niin viileää, valtavan tuuhea ei ole vieläkään, ikää sellaiset nelisen vuotta pihassani, mutta kukinnot lisääntyvät kyllä vähän vuosi vuodelta. Täällä ei tapahdu paljoa. Koko viikon on satanut. Vain harva kasvi valitsee puhjeta kukkaan sateessa.

Pienoislehtoon kiva kasvi Kevätesikko, olisi suotavaa vähän levitäkin

Pikkutulppaani Oculata ei ole vielä sateessa avannut nuppuaan, odottelen...muutoin monen villitulppaanin kukinta alkaa olla ohitse, nyyh. Poltetun toffeen oranssiset Whittalliit onneksi ei vielä. 

Diabolo-Heisi avasi lehtensä, näyttää aika kuparisilta tässä vaiheessa, mutta tummenevat myöhemmin miltei mustiksi

Tässäpä tämä miniatyyrilehto, noiden ryhmyisten Kuusamien (ja Kaarisyreenin, unohdan sen aina) alle unelmoin joskus kerrotuista valkovuokoista...muutoin siellä kasvaa nyt Mesimarjaa, Esikkoja, Keltavuokkoa ja edustalla Päivänliljoja & Iriksiä. Ja rehellisyyden nimissä on mainittava myös Vuohenputki
Suklaanruskea Davisinpikarililja kehittyy hitaasti, jännää nähdä kellokukka avautuneena, laitan sitten kuvan jos jotakuta kiinnostaa

Obeliskissa Tuoksuköynnöskuusama etsii uusia reittejä

Yhtenä aurinkoisena hetkenä nappasin muutaman kuvan tulppaaneista jotka kasvavat saunan edustalla pergolan kulmauksessa koristeomenapuiden alla, myöhemmin tässä näkymässä kukkivat (toivottavasti) Kurjenpolvet Raven tummanliloin kukin ja Tarhavarjohiipat Lilafee vaaleanliloin kukin. Pian kukintavuoroon tulevat kuitenkin tulppaanit, muistaakseni istutin syksyllä vaaleita liljakukkaisia & ennestään löytyy villitulppaani Flavaa joka ihastutti minut täysin. Myös Katsura ja Mustaselja Black Lace on ahdettu kulmaukseen. Syksyllä näkymään tulee valkoista Punahattu White Swanin ansiosta

Kivikossa Punapeikonpähkinän kauniit lehdet

Osasta tulppaaneja voi jo aavistaa värin, aika kaivaa esiin muistiinpanot ja tarkistaa lajikkeet

Kivikosta löytyy tälläistä vaaleammansinistä Helmihyasinttia, on yleensä kukkinut Japaninvaahteran vastapuhjenneiden kirkkaanpunaisten lehtien alla, sykähdyttävä väriyhdistelmä, tänä vuonna kuitenkin etuajassa. Katsotaan ehtiikö vaahtera vielä mukaan. 

Tällä hetkellä vähän takkuisaa ehtiä nauttimaan pihasta, on niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa. Hengitän vaikka vain viisi minuuttia pihalla saadakseni päiväannoksen täyteen. Taimistokäynnitkin ovat vain unelmissa. Mielessäni piirrän puutarhan tulevaisuutta, kasvatan puut, leikkaan pensaat ja kukitan.  

9 kommenttia:

 1. Ihanaa kevään heräilyä puutarhassasi! Onneksi on myöhäisempiäkin tulppaaneja, muuten tulisi jo kova suru puseroon.

  VastaaPoista
 2. Sulla on niin paljon lajeja ja lajikkeita puutarhassasi, kaikkea ihanaa! Kasvukausi alkaa niin vauhdilla ja suomalaisen mieli suree jo etukäteen syksyn tuloa. Tuntuu ettei tästä kaikesta ehdi riittävästi nauttia. Mutta ne pienetkin hetket ovat äärettömän tärkeitä! Kaunista äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kukkii kirsikkasi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista nähdä, miltä tuo pikarililja näyttää sitten, kun se avautuu kukkaan :) Täällä satoi hetki sitten kaatamalla, nyt taisi vähän tauota. Josko hipsisi tontille kurkkimaan, onko siellä tapahtunut edistystä :) Huomenna pitäisi sateen sijaan ollakin poutapäivä, kivaan niin pääsee pihahommiin.

  VastaaPoista
 5. Ihanasti siellä jo kasvit kukassa, jospa meilläkin pian kun nyt tuli tuota kosteuttakin. Kamalasti olis hommia ulkona, meille vaan rantautui mahatauti:(

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
 7. Mullakin taimistokäynnit vasta suunnitteilla, ostoslista on kyllä jo pitkä...

  VastaaPoista
 8. Aina ei ole aikaa pihalle silloin kuin itse haluaisi. Onneksi kuitenkin on edes se viisi minuuttia kiireelläkin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille! Saila, Maria, Tiina, Maarit, Minna, Satu, Pioni ja Vaaleanvihreää!

  Maria, kiteytit tuon hyvin, yritän olla kärsivällisempi...

  Voi kiitos Satu!

  VastaaPoista