tiistai 20. toukokuuta 2014

Tähtimagnolia

Pikkuisen vielä supussa, mutta piti äkkiä kuvata ennen ukkosmyräkkää. Suloinen on Tähtimagnolian kukka. Neljä kukkanuppua, korkeutta reilun metrin, ikää viisi vuotta ja ensimmäistä kertaa kukassa. Nuput ovat hellyyttävän karvaisia. En tiedä voiko tätä suositella kun ilmeisesti kukintaan vaaditaan helle toukokuussa, en tiedä koenko kukintaa enää toiste tämän elämäni aikana (bonuksena on vielä aika lihottava kasvi kun söin hermostuksissani kukintaa odotellessani puoli levyä suklaata, hih...). Mutta kaunis on!

Tässä kuvassa näkyy vielä toinenkin nuppu

Kuunliljapenkereessä (nimi tulee siitä kun myöhemmin kuunliljat nousevat ja peittävät kaiken alleen, itseasiassa aika uskomatonta kun ei ole edes rikkaruohoja juurikaan) tapahtuu nyt muutenkin kaikkea värikästä, tulppaanit kukkivat, useimmat eri istutuskerroilta eri vuosilta joten hassuja väriyhdistelmiä seurauksena, ei se mitään

Etualalla vasemmalla uusi Kuriilienkirsikka ja keskellä Magnolia

Pian aloittaa oma lempikasvini Helmipensas kukintansa, helmimäiset nuput

Riippakoristeomena Cheal´s weeping

Viime vuonna Marketanpuistosta ostettu Likusterisyreeni, montakohan vuotta kukintaa saa odottaa tällä kertaa?

3 kommenttia:

  1. Ihania magnolian kukkia siellä<3 Minäkin käyn joka päivä tiirailemassa Mustilan magnoliaani, enkä ole ihan varma että voisiko siinäkin olla nuppuja!? Todennäköisesti ovat kuitenkin lehtiä, mutta niistäkin iloitsen kyllä kovasti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Minna, toivottavasti Mustilasi kukkii! Ilman muuta saattaa kukkia tälläisen talven jälkeen :) Haaveilen myös tuosta Mustilasta joskus.

    VastaaPoista
  3. Mun likusterisyreeni kasvoi tosi monta vuotta pituutta ennenkuin teki kukkia.

    VastaaPoista