keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

HelleSiitä suomalainen EI tykkää, ainakaan tämä suomalainen. Tai kuumuus voisi olla ok jos voisi kuljeskella omalla pihalla ja välillä käydä nauttimassa viilentävää juomaa. Njoo, mutta toimistossa kuluu tämäkin päivä. 1800 -luvun kivitalo on kyllä viileä (sormet kohmeessa...), mutta välietapit täyteen sullotuissa junissa & busseissa on tuskaa. Huomenna on onneksi puutarhapäivä monella meistä.

Kesä ei tule ilman punaisia pelaquita, niin se vaan on.
Joulu hiipii pikku hiljaa mieleen, tilasin ihania joulukorttitarvikkeita kesälomaa odottamaan. Teemaksi tulee Pariisi ja Eiffel -tornit.Lasten keinu sai myös punaista pintaansa. Kääk kun saisi jostain tälläisen aikuisten keinun, olen pian 15 vuotta metsästänyt sellaista :(Tummakurjenpolvi Raven -juurakot nousevat pintaan. Kukkien pitäisi olla tummanliloja sävyltään. Idänvarjohiippa ´Lilafee` piilottelee tuossa alla. Kukkivatkohan yhtä aikaa, toinen tummemman lila ja toinen vaalea?Peittokurjenpolvi Biokovo, se valkoinen, kukkii kohtaPioneissakin on ekaa kertaa nuput! Kolme vuotta ollaan täällä asuttu ja vihdoin saadaan nauttia pioneista, ehkä. Pitävät mitä lupaavat, jouduin nimittäin siirtämään kaikki pionit toiseen paikkaan. Jännä nähdä minkä värisiä vanhat ovat. Omani ovat perusvaaleanpunaista (Sarah Bernhard), valkoinen punaisin viiruin (Paeonia Fen Chi Jin Yu=Punaisen lammen kultakala), valkoiseksi haalistuva hailakka roosa (Shirley Temple). Yhden pionin ajattelin vielä ostaa, tummanpunaisen Musta Helmi -pionin. Vaikka oikeastaan oma lempparini on tavallinen Festiva Maxima, valkoinen punaisella häivähdyksellä. Kukapa ei pitäisi pioneista, mutta kukinta on turhan lyhyt.

3 kommenttia:

 1. Pioneissa on ihanat kukat, mutta se on tosiaan sen keskikesän ja sitten ohi. Tillipionini kukkii nyt, se on aina aikainen, ja oliko se nyt vuori- tai kuolanpioni, joka on myös aikainen. Vanha juhannuspionini kukkii kohta, sekin kukkii noita kiinan- ja jalopioneja aiemmin.
  Ihania kasveja, varsin ihanan kuuloinen ja näköinen piha! Lasten keinu on huippu :-)

  VastaaPoista
 2. Herkullisia pihan väripilkkuja, pelakuita ja kiikku! Minäkin olen ensimmäistä kertaa alkanut haaveilla pelakuista, kun olemme saaneet terassin ja parvekkeen valmiiksi. Meidän ulko-ovi on täysin varjoisessa paikassa pohjiseen päin, ja sen viereen istutan aina varjossa viihtyviä ahkeraliisoja, mutta uusi terassi on etelään päinn! mitä kaikkia muitakin ihania auringon kesäkukkia sinne pelakuiden lisäksi saakaan!! pionikeräilijät lupailevat pionien kukintaa kahdeksi kuukaudeksi, kun valitsee monta eri pionia. Eriasia on, että kaikkien pihaan ei taida niin montaa lajiketta mahtua... Vesikielellä odotan minäkin, koska siirretyt pionini mahtavat kukkia. yhdessä ainakin on nuppuja.
  Minä en myöskään ole helleihmisiä. sopiva olisi 25 astetta ja hentoinen tuuli ja auringonpaiste, yöllä voisi sitten aina sataa niin ei tarvitsisi kastella kaikkia istutuksia. se olisi ihanteellinen kesäilma! ;) Meillä on muuten tuommoinen aikuisten keinun kehikko talon vahaa perua, vain istumaosa puuttuu...

  VastaaPoista
 3. Olipa pitkät viestit kummaltakin, lämpöiset kiitokset :-)
  Saila, kiitos <3 Tulen tiirailemaan tillipioniasi pikimmiten jos se pääsee kuviin.

  Laura, ihanaa, että saat pelaquita ja aurinkokasveja! Olet kyllä oikeassa siinä, että pitäisi vain osata ajoittaa pionien kukinta oikein. Oi, olet onnekas, sinulla on sellainen keinu, äkkiä istuin siihen ja punaista maalia :)

  T.Hortensia

  VastaaPoista