perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kuumaa huumaa

Villiviinit testissä, tuhoavatko sokkelin vai ei? Antaa mennä villiviinit, me kestämme sen kyllä!Mittari näyttää tasan +30 astetta ja sisälämpö +31. Kaikki sulaa.
Kaikki alkaa näyttää kulahtaneelta paahtavan kuumuuden vuoksi ja harmittaa! Illalla odottaa taas kastelukierros. Kesä on kiva, mutta tuleeko taas superkuiva kesä..?

Köynnöksille kuitenkin lämpö tuntuu tekevän vain hyvää. Onneksi.

Valkokukkainen köynnösruusu Pohjantähti kerrankin kovassa kasvuvauhdissa, täynnä ihania kukkanuppuja, elän jännityksessä ehtiikö joku tuhoaja natustelemaan tänä vuonna. Suihkepullot mäntysuopaliosta kuitenkin valmiudessa siltä varalta.Kurjenpolvi ´Raven` kukkii, aika makeanväriset tummanlilat kukat, ehdoton tykkäys tälle! Köynnöskuusama kiipeilee sekin kasvitukeaan ylöspäin vinhaa vauhtia (ja toivottavasti pian peittää näkymiä naapuriin). Jos oikein muistan niin kuusama on keltakukkainen, tuoksuva.Pergolassakin on vihdoin elämää, ehdin jo tuskastua. Kaksi villiviiniä, yksi kiinanlaikkuköynnös ja kaksi muuta kärhöä aloittevat kasvuaan vihdoin.Hopeahärkki ei ole moksiskaan helteestä, huippukasvi!

1 kommentti:

  1. Tämä helle on kyllä ihan mahdoton. Kaikki kukkii ohi kauhean nopeasti. Hopeahärkki odottaa ostoslistalla, sarjassamme sitten kun saan "valkoisen huoneen" multa patjat perustettua... Ketohärkki, joka on samanlainen kuin tuo mutta vihreälehtinen, kasvaa meillä omia aikojaan kivikossa. Se on kyllä kiva kasvi, ei tarvitse paljon minkäänmoista multapatteria alleen ,ja leviää matoksi nopeasti.
    Ihanan virkeän näköisiä köynnöksiä! niitä aion ostaa myös tänäkesänä terassin sivulle näkösuojaksi.
    niin. huomaan ostoslistan kasvavan kuin varkain...

    VastaaPoista