maanantai 20. kesäkuuta 2011

ParaatipihaOma lempikohtani puutarhassa on valkokukkaisen koristeomenapuu Dolgon ympärille rakentunut kukkapenkki. Pääsin tekemään sitä alusta asti, koska siitä kohtaa oli kasvit kuolleet. Ensimmäisen vuoden olin krampissa kunnioituksesta vanhaa pihaa kohti. Toisena keväänä aloin ymmärtää, että on pakko yhdistää omat visiot jonkun toisen ajatuksiin ja yrittää saada aikaiseksi sopuratkaisu. Vaikeaa. Aika pian myös tajusin, että piha on jäänyt vuosiksi huonolle hoidolle. Ensimmäisenä keväänä kaivoin sen esiin lehti- ja roskakerrosten alta.

Istutin kuitenkin pian toiveikkaana koristeompun ja muutamia unelmakasvejani sen juurelle. Jostain syystä paikasta tuli se kaikkein rakkain. Etualalla olevat kasvit ovat suuria suosikkejani, mutta takana, suuren kiven edustalla on kasvanut pelkkiä rikkaruohoja. En ole keskittynyt miettimään sinne mitään, mutta viikonloppuna yhtäkkiä välähti. Kitkin alueen ja kaivelin pihasta valkoista Rönsytiarellaa ja valkoista Purppuratulikukkaa. Jännä nähdä millaiseksi alue muotoutuu. Joskus kaikkein ihanimmat kukkajutut syntyvät ihan sattumalta.


Tänne uudet kasvit siirrettiin


Jotain Neilikkaa tämäkin, väri ei näy hyvin kuvassa, mutta se on shokkipinkki


Hopeahärkkiä, Nukkapähkämöä ja Tuoksumataraa


Toisesta suunnasta vielä samat, Keijunkukkaa ja Ruohosipulia ainakin


Tässä kivireunuksen vieressä kasvaa White America -liljaa, se on kaunis...


Päivänkakkaroista tulee varma kesäfiilis ja niittytunnelmaa kukkapenkkiin

2 kommenttia:

  1. Allekirjoitan niin tuon sattumanvaraisuuden näissä kukkahommissa(kin)! Perennoja on tullut siirreltyä, vaikka kuinka on muka suunnitellut. Sille ei vain mahda mitään, että kukat täytyy nähdä livenä toistensa kanssa ennen kuin tietää lopputuloksen tai sitten pitäisi vain omata sellaiset lasit, joiden läpi osaisi katsoa jo seuraavaan kesään ;D

    Ihanaa lajien runsautta, tuo nukkapähkämö on mun uusin tykästys omallakin pihamaalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria - tosiaan jatkuvaa kiertoliikettä on tämä puutarhahullun elämä. Nukkapähkämö on ihanan pehmoinen!! Lisää näitä!

    VastaaPoista