maanantai 6. kesäkuuta 2011

Beach houseHelle taitaa jatkua aina vaan. Talo & puutarha alkaa muistuttaa enemmän beach housea, hiekkaa löytyy lattioilta ja pienet varpaat juoksevat pihan ja talon väliä. Jätin pyykit huljumaan ulos ja lähdin töihin.

Viimeiset tulppaanit ravistavat terälehtiään, unikot loistavat shokkioransseina kukkapenkissä.


Käsilaukkuni on valmiina :-)


Yrttiympyröistä voi jo käydä napsimassa kaikkea


Pionit kasvavat aina vaan korkeutta, kuuluuko niiden oikeasti olla näin hurjan korkeita...? Kuunliljat nousevat peittämään lakastuvia tulppaaneita. Surullista.


Viiniköynnös Swenson red istutettu paviljonkiin


Liuskekivipolku muotoutuu omanlaisekseen pikku hiljaa kun sinne juurtuu vapaavalintaisia kasveja. Rakastan tuota pientä apilan näköistä tummaa kasvia, jonka nimeä en muista.


Vihanneslaatikko nautiskelee lämmöstä ja hotkii litratolkulla vettä


Kesälomaa odotan kuin kuuta nousevaa, toivottavasti saan sen myös pitää, täyttä varmuutta ei asiasta vielä ole. Kysyn vaan, että saako ne sitä hallitusta ikinä kasaan...

3 kommenttia:

 1. Ihana lämpö on rantautunut tänään meidänkin leveyksille! Miesväki on aloittanut 10 viikon kesälomansa ja suuntaa huomenna jo ekalle reissulle. Minä jään tekemään töitä ja nyhtämään illat rikkaruohoja ja latomaan kasvihuoneen lattiaa. Taidan ikävöidä kaikki illat, vaikka saankin puuhastella aivan omiani.

  Mieletön käsiveska sinulla ja yrtit valtavan kokoisia! Minäkin ajattelin pian hakea ihka ensimmäisen viiniköynnökseni. Onko sinulla aikaisempaa kokemusta noista? Mietin, ostanko varman päälle Zilgaa vai mitä...

  Ihastuttavan näköistä, kun kasvit levittäytyvät itsekseen kaikkiin kivenkoloihin ja rakosiin. Tuo punainen on muuten pihakäenkaalta, minäkin tykkään!

  Toivon tosissani, että saat pitää kesälomasi, ajatuskin sen menettämisestä ketuttaa!

  VastaaPoista
 2. Teillä näyttää niin ihanalta! Tuo punainen lökötuoli kutsuu möhnäämään hyvän kirjan ja kylmän juoman kanssa. Lomaa odotetaan jo täälläkin. On kyllä ihan epistä jos sinulta kesäloman vievät. Kyllä ihmisen perusoikeuksiin kuuluu saada lomailla kesällä!

  VastaaPoista
 3. Heissan kamut, kiitos teille <3

  Maria: Kiitos! Kiva kun muistit kasvin nimen :) Wau, 10 vkon kesäloma! Varmasti tulee ikävä, onneksi saat nauttia puutarhasta sillä välin.
  Viiniköynnöksistä ei valitettavasti ole kokemusta, mutta kaksi työkaveria suositteli eri lajikkeita, joita heillä on kasvanut jo 10 vuotta kaariportissa/pergolassa suojaamattomana ja köynnökset tekevät satoa. Zilga ja Nordica ovat ainakin varmoja, samoin Rondo ja Novgoroda. Mutta eihän tietenkään ollut noita lajikkeita kun olin ostoksilla, plääh. Kasvihuoneessa olisi varmaan varmempi juttu kasvattaa. Kauppilan sivuilla on viiniköynnökset kivasti esillä.

  Piipertäjä: Kiitos! Koska sulla onkaan loma?? Täytyy udella mitä kaikkea aiotte touhuta..

  Kiitos vielä kummallekin lomalohdutuksesta!

  VastaaPoista