keskiviikko 12. toukokuuta 2010Pitkästä aikaa. Kevätkin on tullut kunnolla, hellepäivää vietetään.

Puutarhassa tuntuu tapahtuvan kaikkea. Taimistoillakin on tullut pyörittyä enemmän kuin laki sallii. Huhtikuussa istuttelin jo halpis-kivikkokasvit ja kukkivat kauniisti räntäsateista huolimatta :). Muutoin on tullut ostettua kaikkea sellaista mistä aina varoitellaan, eli talvenarkoja kasveja. No, kerranhan täällä vaan eletään...

Tämä ihanuus on riippakoristekirsikka kiku-shirade-sakura. Katsotaan selvitäänkö ensi talvesta, paikka on suojainen. Lähikuvassa kukintoja.

Tässä Prunus Kanzan eli koristekirsikka. Kuolausta! Kirsikkakuume roihuaa villinä joten samasta penkereestä löytyy myös Rusokirsikka. Kuriilienkirsikka selvisi talvesta hyvin ja availee hissukseen nuppujaan. Kova polte olisi ostaa vielä jokin koristeomenapuukin. Citykanit natusteli huonosti suojatun koristeomena Tammisaaren, nyyh.

Pelargonit talvehtivat hyvin ja ovat hyvässä kasvussa. Taimikasvatus on sujunut melko hyvin. Kuvissa mm. ruusunätkelmää, erilaisia tuoksuherneitä, palavaa rakkautta, mustapäivänhattua, laventeleita, samettikukkaa. Mukana myös varoittava esimerkki siitä mitä tapahtuu kun ei näe siemeniä ja kylvää ne vieri viereen....hih..

Huomenna ajattelin kylvää kesäkukat muutamaan lämpimän paikan kukkapenkkiin. Kehäkukkaa, kalifornian tuliunikkoa ja morsiusharsoa ainakin. Ja rikkaruohosota jatkuu. Jonain päivänä heitän vielä käsigranaatin tuonne kukkapenkkiin!

Kuumin uutuus pihassamme on kuitenkin Clas Ohlsonilta ostettu paviljonki. Eh, aikas massiivinen tapaus, enkä ole ihan varma sopiiko pihaamme, mutta onhan siellä alla mukava pitää sadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti