tiistai 7. elokuuta 2012

Sipulikukkahaaveita ja synkkiä päiviä


Vihdoin; kärhö päässyt muutamassa kesässä ylös asti pergolassa...

Hurmaava päivänlilja Pandora´s Box uusintaesittelyssä, ei halvoissa kasveissakaan ole vikaa, ne vain odotuttavat itseään pidempään kuin muut. Pidän tuosta värityksestä, pohjaväri kermankeltainen, nielu tummanpunainen

Pergolassa köynnöshortensia ja Ruosteviini kilpailevat elintilasta, olen aivan superrakastunut viiniin, punaiset varret & trooppisen hehkeät isot lehdet, tätä voi suositella kaikille!

Pionit tungeksivat vankilassaan, tätä en toista; koskaan en enää anna vadelmien rehottaa pionien kustannuksella. Anteeksi pionit...

Hulluus, madness! Virgiantädyke Pink Glow, niin kaunis...paikka on kenties epäedustava mutta kasvi ei, herkkä...


Kivikon reunusta

Kurkistus pergolaan, suht rehevää alkaa onneksi olemaan

Kivikko on taas kukaton, mutta jotenkin silti viehättävä (minusta), harmaata, vihreää, tummaa punaa & vihreää

Vielä yksi Japaninangervo jaksaa, valkoinen Syyshortensian punaisten varsien kaverina

Heinäkasvi tekee hurjasti pistokkaita, en tajunnut...minähölmö revin irti juurineen monesti ennenkuin tajusin...ensi kesänä ruukutan ja tarjoan teille, haluaville :)
Tänä vuonna kukkasipulikuvastot pääsivät (ensimmäistä kertaa ikinä) yllättämään...olin vielä kesässä. Syksyä on ilmassa, ei voi mitään. Ja olihan ne kuvastot taasen täynnä kaikkea ihanaa, miten vaikeaa on päättää mitä tulisi ostaa. Tämä kesä oli hortensioiden kesä, ikinä eivät ole olleet yhtä kukoistavia ja kauniita, kiitos sateiden. Sen sijaan monet kaunottaret kuten pionit piiskautuivat pisaroiden voimasta. Ei se mitään, suren silti vähän tulevaa talvea, kuuluu kai asiaan. Elokuun ehtii vielä nauttia.

Ehkä satsaan krookuksiin ja villitulppaaneihin tänä vuonna (en ole unohtanut sinua Maria!)....

6 kommenttia:

 1. Aivan mahtava tuo sinun kivikkosi
  <3

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, tuo ruosteviini näyttää todella kauniilta köynnökseltä punaisine varsineen, en ole törmännyt kyseiseen kasviin täälläpäin... miten, menestyyköhän se täällä ylempänä? Tädykkeet ovat loppukesän kaunottaria, pitäisi kuvata hieman omiakin. Olet saanut pergola-alueesi kyllä upean reheväksi, varmasti tunnelma siellä istuskellessa on juuri kohdillaan! Voi Hortensia, ihana kuulla, että olen ollut ajatuksissasi, mutta jos lähetät yllätyspaketin, vaadin, että saan tehdä saman sinulle ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla kanssa tuota ruosteviiniä, ekat pari kolme kesää juroi vaan paikallaan, mutta tänä kesänä on intoutunut kasvamaan. Liekö katteen ansiota vai muuten vaan.

  VastaaPoista
 4. Kivikkosi on hieno. Kukattomanakin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Katja

  Maria, en ole ihan varma onko Ruosteviini arka vai ei? Jospa kokeilet? Paketti ei ole vielä valmis :)

  Tiina, ruosteviini on kyllä aika helpon oloinen, ei vaadi mitään, ihana kasvi

  Vilma, kiitos paljon Sinulle!  VastaaPoista