torstai 15. elokuuta 2013

Syyssateita

 
Syysvuokko Serenade, vuokot ovat lempikasveja. Arovuokko, Valkovuokko, Kruunuvuokko, vuokko ja moni muu...
 
 
 
Hopeasyysvuokot nuppustelevat yhä, nyt jo pulleampina. Valkoisen ja vaaleanpunaisen värisiä. Kunhan sateeseen tulisi tauko niin kukat pääsevät avautumaan..
 
 
 
 
 
Tämän pitäisi olla Hortensia Vanilla Fraise, mutta näyttää aika tavalliselta syyshortensialta. Ehkä muistan väärin..? Jossain tuo Vanilla Fraise pitäisi kuitenkin olla, pitää tehdä vähän tutkimustyötä.
 
 

Nauhuksia, ei lukeudu lempparikasveihin, mutta kuuluu uljaaseen syksyyn. Oranssi väripilkku.
 
 
Tsinniat kukkivat vihdoin; istutin kaveriksi kuistille unohtamieni Dahlioiden kanssa sinkkipaljuihin (Vink vink: dahliat talvehtivat näemmä oikein hyvin kuistilla edellisvuotisessa ruukussa samassa mullassa, sieltä pukkasi kasvustoa kun hieman kasteli...eipä tarvikaan juurakoita missään ihme kuivassa turpeessa säilytellä :) ) Puutarhan omistajan varvasläpykätkin pääsivät näemmä kuvaan. Olen niin superhuono valokuvaamaan!
 
 
Valkoisia Syysleimuja, herkkutuoksuisia. Lapsuudessani Syysleimut olivat varma syksymerkki, en oikeastaan koskaan pitänyt näistä pienempänä, mutta nyt osaan jo arvostaa. Kasvi, jota on helppo lisätä leikkelemällä latvaversoja ja tökkäämällä multaan
 
 
Kevätostos kukkii nyt: Sädepäivänhattu. Rudbeckiat rules!
 
 
Piippuköynnöksen suuret sydämet


 
En voi sille mitään, mutta mielestäni Punahattu on täydellisen ihana kukka! Pullea pampula ja hennot terälehdet, valkoisessa (White Swan) vielä ylimakeat sävyt..ahh
 
 
Kivikon kukinta on aika lailla ohi, leikkasin Neilikoiden kuihtuneet kukinnot vihdoin. Kauniin hopeanhohtoisia nuo jäljelle jääneet kasvustot. Pitäisi varmaan keräillä tuo miniuima-allas taustalta pois...
 
 
Pergolassa punertaa. Vasemmalla Katsura syysväreissä, edessä Mantelikirsikka, Happomarja Golden Torch ja Japaninvaahtera Dissectum Garnet
 
Näissä kuvissa näkyy jo syksy. Hurjat & jatkuvat sateet alkoivat. Koulut alkoivat. Haaveilen kukkasipuleista hulluna. Liljakukkaisista, värisekoituksista. Aion kokeilla ekaa kertaa istuttaa tylsään kuunliljapenkereeseen hurjasti pikkusipuleita, posliinihyasinttia aluskasvillisuudeksi tulppaaneille. Niitä saa suht edullisesti. Värejä olen muutenkin miettinyt viime aikoina. Oranssi, keltainen ja valkoinen sopivat tähän alkusyksyyn ja tietysti punahattujen pinkki. Mutta niin vaan kotiutin kaksi lilaa krysanteemia kaupasta. Lilakuume ei osoita laantumisen merkkejä. Sade saa istutusinnon nousemaan, vielä olisi Pallokerria & Törmäkukkia odottamassa istutusvuoroaan.

6 kommenttia:

 1. Sinulla onkin jo syysväritystä pensaissa:) Meillä ei ihan vielä, mutta perennojen kukinnat alkavat olla loppusuoralla.

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Syysleimuja arvostan mäkin ja niiden tuoksu on ihana! Ehkä Vanille Fraise punastuu vasta hetkisen kuluttua, kun tulee hiukan kylmempää?

  VastaaPoista
 3. Kaunis loppukesän tunnelma kuvissasi. Minäkin hankin ensimmäisen syysvuokkoni ja tahtoisin niitä lisää. Syysleimuja ei puutarhassani ole, vielä. Olen lämpenemässä niille!

  VastaaPoista
 4. Aah, vuokot on ihania. Onneksi niitä löytyy myös syksyllä kukkivia. Mulla nuppujaan pullistelee posliinivuokko.

  VastaaPoista
 5. Maarit, pitääpä tulla kurkkimaan blogiasi :)

  Tiina, tuoksu on tosiaankin ihana, mietiskelin juuri tässä taannoin, että muistuttaako Apilaa?

  Maria, onnittelut Syysvuokkohankinnasta! Syysleimut on kyllä helppoja. Kiitos sanoistasi!

  Pioni, wau tuo posliinivuokko!

  VastaaPoista
 6. Voi että mitä kaikkea ihanaa! Upean näköistä, kun purppuran ja hopean sävyiset kasvit sävyttävät puutarhaa! tuo valkoinen joutsen on mulla ollut monta vuotta hankintalistalla, rakastan myös punahattuja yli kaiken. Nyt vihdoin ne voisivat saada hyvän paikan kivikomaasta... Syyvuokko taitaa mulla jäädä kukkimatta, kun on niin varjossa, täytyy varmaan siirtää se johnkin semmoiseen paikkaan, että se ehtii kukkia, nuo kukat on nimittäin tosi hurmaavia!
  Sinun lähettämä hopeahärkki kasvaa kovaa höökää uudessa kivikkomaassa kevätatsalean juurella.
  Voihan ettänen, täällä veirailu saa mut aina haluamaan kaikenlaista, sinun pihassa on niin paljon kaikenlaista.... ;)

  VastaaPoista