torstai 26. kesäkuuta 2014

Ruususen unta

Luova tauko puutarhasta kesti muutaman päivän. Puutarhapäiväkirjanikin nukkui. Ei päivää ilman sadetta, joten kasvihuonerakkaus roihuaa. Järjestelin ihanuuden uudelleen ja vein sisään penkin, nyt voi istahtaa sadepäivien iloksi jos malttaa. Yleensä ei. Herneet kukkivat, chili ja tomaatit punertuvat. Unohdin kylvää kurkun!
Pieniä kesäprojekteja; tapettipaloista tausta pieneen kaappiin ja maalaan sen vielä jollain värillä (ideoita?). Kaapissa voi säilyttää vaikka maljakoita talvisaikaan, kasvihuonesisustamista. 
Nurkkaus haaveiluun, metsämansikka punertaa ja tuoksuu
Hauska Viikunan hedelmä
Ulkona sisustaminen on paljon hauskempaa ja vapaampaa kuin sisällä, ripustin kristallikruununkin paviljonkiin
Paviljongin verhojen raosta voi kurkistaa ympyröivään kukkapenkkiin
Nyt olen varma vertailtuani kärhökirjan kuviin, tämä on Snow Queen -kärhö, kaunis...virittelin rautalangatuen kohti kasvihuonetta
Toisenkin kasvin nimi selvisi, kyseessä on vuosia sitten siemenestä kylvämäni Loistotädyke, erittäin kaunis taivaansininen väri
Köynnösruusu Pohjantähti on suloinen pieni ruusu
Kauniit ovat myös Rodgersian kukat
Viinilaukan viininpunaa
Kameliajasmike aloittaa pian kukinnan, odotan jo tuoksua...

8 kommenttia:

 1. Ai että, määkin taisin laittaa viinilaukan sipuleita, missähän luuraavat:)

  VastaaPoista
 2. Jasmikkeen tuoksu mahtaa olla huumaava:)

  VastaaPoista
 3. Oih ikävä tuottaa pettymys, mutta ainakaan minun kameliajasmikkeeni ei tuoksu ollenkaan:( Toivottavasti sinulla olisi myös tuoksu mukanansa. Pähkäilin itse, että kerrottukukkaiseksi jalostettu jasmike on menettänyt kauneuden kustannuksella tuoksunsa.

  VastaaPoista
 4. Puutarhassa on kiva 'sisustaa'! Sunnuntain avoimet on innostanut vähän somistelemaan, mikä muutoin olisi jäänyt tekemättä. Ajatuksena siirtää katseet pois omaan silmään osuvista ongelmakohdista ;)

  Kylläpä on söpö pötkylä tuo pikku-viikuna!

  VastaaPoista
 5. Osaatkos kertoa tarkemmin mitä tapettia tuo on? Mä katsoin eka, että sulla on tuolla kasvihuoneen nurkassa kamiina :D Kun jotain oranssia pilkotti sieltä kuin tuli.

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman suloinen tuo valkoinen kärhö! Loistotädykkeesi on myös ihanan taivaansinisiä, harvoin näkee tuota sävyä kukissa.

  VastaaPoista
 7. Sinun kasvihuoneesi on niin hieno!!! Jahas taas tuli muutama kasvi haaveilulistalle, voivoi... ;) (ps. se esikko odottaa tuolla valmiina muuttoon, anteeksi kamalasti kun se viipyy, mihin ihmeeseen aika aina huiskahtaa, varsinkin näin kesällä...? Laitan viestiä kun saan sen postiin asap! )

  VastaaPoista
 8. Hui miten monta kommenttia, ihanaa!

  Pioni, toivottavasti löydät viinilaukkasi...

  Maarit, on tosiaan herkullinen tuoksu!

  Minna, minulla kyllä tuoksuu, olisiko sitten eri lajike kuitenkin? Hovijasmike on myös ja se tuoksuu vielä paremmalle.

  Voi miten jännää siellä nyt Maria kun avoimet puutarhat kolkuttelee ovella. Pääsisinpä käymään! Tuo on totta, että voisi ehkä ongelmakohtia häivyttää, tosin täällä ei onnistu kun on yhtä ongelmaa koko piha!

  Tiina, hih, kamiina olisikin loistava! Oranssi on begonia :) Tapetin nimeä sain etsiä kissojen ja koirien kanssa, mutta se on AM Walls Cordelia, tapettinäyte on tilattu Taloon.comista. Luonnossa aivan upea tapetti, helmiäistä luumulla pohjalla. Liian kallis vaan minulle :(

  Elmeri, kiitoksia! Tuo sininen on minustakin aika huikea.

  Laura, kiitos!! Sama efekti kun käyn blogissasi, haluan kaiken! Ei mitään hosista sen esikkoisen kanssa, sitten kun ehdit ja jaksat. Minähän sitä ahneena kerjäsin, auts...

  VastaaPoista