sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Urhea pikku syyssahrami

Olen ostanut tämän Crocus Speciosus -nimellä, mutten ole ollenkaan varma onko se kyseessä...kukkii aina vasta marraskuun puolella...ihana pikkuinen! 

Aurinko näyttäytyy, patsastakin häikäisee...hyasintti tuoksuu adventin kunniaksi  (ja keväänodotuksen)

Adventin kunniaksi avautuivat myös amaryllikset...tämä on pienoisamaryllis, kukka jännän kulhomainen ja oranssiin taittuva, ulkopuolelta beigenvihreä...kaunis. Amarylliskirjasta en löytänyt kyseistä lajiketta, niitä kun on niin paljon. Amaryllikset kasvavat luonnossa usein Etelä-Afrikassa ja joissain muissakin lämpimissä maissa. Vaikeaa kuvitella näin upeaa kukkaa luontoon. Etelä-Afrikkalainen Hadeco on nykyisin yksi suurimmista amarylliksen tuottajista, monet meille tuotavista amarylliksistä pyörähtävät meille suoraan Hollannista tai sitä kautta

Tämän leikkoamarylliksen kukan ostin perjantaina Lidlistä. Amarylliskirjasta löysin Sydney -lajikenimellä samanoloisen

Jännityksellä tarkkailen myös Magnolian oksia, kukkisivatko ne kenties keväällä. Jännä nähdä miten talvehtii sisätiloissa

Pihalla on niin rujoa...köynnösruusu on säilynyt lehdessä, vihreänä...

Kitkin rikkaruohoja, pakko ihailla niitäkin vähäsen, ovat yhä ihan vihreitä ja kukoistavia vaikka ympärillä kaikki on ruskeaa jo. Oli kaunis ilma, tuulikin miltei tyyntynyt (nyt se taas ulvoo peltikatolla ja hormien uumenissa). Teimme ystäväni kanssa pihakierroksen ja mietimme joulun kukkia...

Kasvihuoneesta löytyi yllätys..sinne syksyllä kippaamani anemoneruukku oli alkanut kasvaa jälleen, pikkureppana

Hieman säälitti myös ihan vihreä Illakko

Ja suloiset pienet akileijat

Ja kokeiluhommia sunnuntain iloksi: työnsin syyskimpusta poimitun marjakuusen oksan kompostin edustalle muhevaan multaan. Jospa vaikka juurtuisi. Toivossa on hyvä elää.

20 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan sinnikäs alastonimpi. Nyt noista amarylliksistä täytyy iloita, kun on niiden aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tämä on kylläkin krookus, mutta mitä väliä :) Amaryllisten ihana aika, tosin nautin niistä mieluusti keväälläkin vielä. Iloista joulunodotusta sinulle!

   Poista
 2. Jännä miten jotkut kasvit ovat edelleen vihreitä kun kaikki muu on lakastunut. Surku käy niiden kasvien jotka luulevat että nyt on kevät, jossain luonto-ohjelmassa kerrottiin että jos joku kukka erehtyy nyt kukkimaan, peli on siltä menetetty. Jossain oli nimittäin nähty valkovuokkojen kukkivan, huh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri! Surettaako sinua, minusta taas tuntuu niin juhlavalta :) Valkovuokkoja on muutenkin niin pilvin pimein, ettei haittaa jos jotkut kukkivat nyt!

   Poista
 3. Suloinet amaryllikset. Mukavaa adventinaikaa ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
 4. Kauniit amaryllikset! Toivotetaan pitkää ikää marjakuuselle!

  VastaaPoista
 5. Vaikka puutarhassa on tosiaan aika rujoa juuri nyt, niin kyllä sieltä vain aina löytää jotakin ihailtavaakin. Kasveilla on valtava kasvun voima, ei voi kuin ihmetellä noita urheita viimeisiä vihertäjiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onneksi on puutarha ja kasvit :)

   Poista
 6. Oi, kuinka ihana saharami! Kummasti pihalta löytyy elämää, vaikka kaikki näyttääki nii ruskeelta.... Jokuaika sitte harasin puaripenkkiäni. Löysin muutaman, kymmensenttisen mariakuusentaimen. Olin tyäntäny ne keväällä penkin takareunahan. Nykääsin yhtä, eikä se ainakaa heti irti lähteny. Oliskohan juurtunu? Eli, voit hyvinki saara uuren, mariakuusen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Onneksi aina välillä löytyy näitä pikku ylläreitä. Hyvältä kuulostaa tuo marjakuusesi, minullakin on pieni epäilys, että juurtuvat ehkä helposti. Täytyy jatkaa kokeiluja, varsinkin kun ovat ostettaessa aika kalliita.

   Poista
 7. Syyssahrami puuttuu vielä Ruusunmekon aarteista, ehkä tämän päivityksen jälkeen hän on uusin aarteeni. Kiitos sinulle ja tunnelmallista pimeän hetken aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusunmekko! Toivottavasti saat sahramin! Kiitos itsellesi käynnistä ja ihanaa joulunodotusta!

   Poista
 8. Urhoollista kokeiluhenkeä! Kerro ihmeessä kuinka käy marjakuusen oksalle...voisin kokeilla samaa ja hieman monistaa omaa marjakuustani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Jylhä! Tottahan toki raportoin marjakuusesta :) Toivotaan, että sinäkin saat lisää marjakuusia!

   Poista
 9. Oi, sullahan kukkii ulkona sekä sisällä niin kauniisti!
  Noita syyssahrameita haikailen aina syksyisin, mutta en ikinä muista istuttaa niitä.
  Ja aina kannattaa kaikkea kokeilla. Kasvit ovat ihanan yllättäviä.
  Lämmintä joulunalusaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Ensi syksynä sitten sahrameja sinullekin :) Kokeilut ovat miltei hauskinta puutarhanhoidossa. Ihanaa joulunaikaa sinulle myös!

   Poista