sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Arkojen kasvien tarkistus

Tänään uskalsin viimein kiertää puutarhan ja tarkistaa talven uhrit. Laitan tännekin ylös muistiin, pahoittelen, että kuvissa esiintyy paljon kuivia keppejä...Näitä arkoja kasveja en ole suojannut talveksi mitenkään (vain yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, siitä myöhemmin).

Kirsikat ovat selviytyneet kaikki talvesta ja useimmat niistä ovat kukkineet/tai kukkivat parhaillaan. Onneksi ovat selvinneet!

Kaikki kolme magnoliaa ovat hengissä, mutteivät todennäköisesti kuki? Tämä on Susan

Neidonhiuspuu vietti ekan talvensa maan povessa ja se sujui hyvin, on tullut lehteen jo
Callicarpa bodnieri (suomenkielinen nimi on käsittääkseni Helmimarja), intohimopuskani, on hyvinkin kuollut...kirpaisee kyllä. Sen yhden kauhutalven ylitse jaksoi vielä, mutta tämä toinen pitkittynyt talvi oli sille liikaa. Nyyh


Tässä se poikkeussuojattu tapaus! Ekaa kertaa ikinä suojasin yhtään mitään ja ehkäpä se kannatti: Pensaspioni heräilee eloon. Ihan tuo ylin osa jäi suojaamatta (kuivilla lehdillä) ja se näyttäisi jäätyneen
Vitipensas (jota kutsutaan myös valkoiseksi onnenpensaaksi) on talvehtinut matalana, kukkinut se on vain kerran

Japaninvaahterat...jotain oksia kuivattavat tai jäädyttävät aina, mutta talvehtivat kyllä hyvin. Tämä pieni on Emerald LaceViime lokakuun alesta löytyi se tavallinen Japaninvaahtera Bloodgood, vietti talven valeistutuksessa nurmikolla. Tänään siirsin sen kukkapenkkiin ja leikkasin kuivahtaneet oksat poisTähtimagnoliassa on hassu pampula vielä, kukkanupultahan se näyttää. Heitti jo yhden talviturkin pois ja alta paljastui tämä. Puska on täällä jo 8-vuotias ja se kauhu toissatalvi meinasi tappaa sen. Onneksi kuitenkin vielä elpyi. Kahdesti on kukkinut.


Talvenarat Nietospensaat ovat selvinneet hyvin. Olen istuttanut ne (toinen valkoinen kerrottu Plena ja toinen roosa Strawberry fields) kivimuurin eteen.


Tässä on arempi Ruusukvitteni Pink Lady, siinä on ensimmäistä kertaa kukkanuppu


Hamamelis virginiana eli taikapähkinä ei sitten kukkinut tänäkään talvena...mutta selvisi onneksi talvesta

Pikkuisen huonommin näyttäisi käyneen Dianelle eli punakukkaiselle taikapähkinälle, ei elonmerkkejä


Sama juttu koskee Ruusumantelia, ei elonmerkkejä siinäkään. Hassua, tämä on aika monta vuotta vanha enkä ole tajunnut sen olevan erityisen arka
Vielä tähän aikaan vuodesta Juudaksenpuu näyttää aivan kuolleelta, mutta siinä on pienet punaiset nypyrät eli jälleen selvisi yhdestä talvesta. Hengissä ovat myös Peruukkipensas ja Valkokletra. Muita jännitettäviä en tällä kertaa keksinyt. On tämä puutarhanhoito jännittävä harrastus! Koskaan ei tiedä missä onnistuu ja mikä menee totaalisesti metsään.

24 kommenttia:

 1. Vau! Aika määrä arkoja kasveja selvinnyt hengissä. Minulla on ensimmäinen magnolia Susan. Vaikka jännään jo nyt ensi talvea, antaa minulle oikeaa realiteettia tietää, että kukinta on epävarma, vaikka selväisi hengissä.

  Puutarhanhoito on tosiaan jännittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreä! Ihana tuo Susan, pitkää ikää sille toivottelen, eikä sitä koskaan tiedä minä keväänä innostuu vielä kukkimaan :)

   Poista
 2. Kiva, että kuitenkin tosi moni arkalainen on elossa! Harmi sitten niiden menetettyjen puolesta : (

  Mä olin jo ihan varma, että meidän peruukkipensas on mennyttä, mutta kyllä ne silmut kuitenkin on nyt selvästi kasvaneet, eli elossa on. On vaan hidas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka! Ihana, että peruukkipensaasi selviytyi! Se tosiaan lähtee kasvuun hurjan myöhään joten joutuu aina odottelemaan kauan.

   Poista
 3. Aika hyvä saldo, kun noin moni arka kasvi on elossa. Ei viime talvikaan mikään kovin helppo kasveille ollut, edellisestä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Ehkä tosiaan voisi olla huonomminkin! Ei ollut kiva talvi, todellakaan. Ihanaa kun on kesä!

   Poista
 4. Sinulla on lukuisa määrä kasvierikoisuuksia ja hienoa, että niistä valta osa on selvinnyt talvesta voittajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Osa on tosiaan selvinnyt, koskaan ei tiedä mitkä.

   Poista
 5. Onnittelut ja pahoittelut! Rohkeasti olet kokeillut monia arkoja kasveja, silloin saa iloisia yllätyksiä osakseen. Olen ehkä liiankin varman päälle pelaaja, ja sitten harmittaa tosi paljon, kun joku kasvi ei pärjännytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Ei näistä tosiaan koskaan etukäteen tiedä kuka menestyy ja kuka ei. Se on ihan tosi järkevää olla varman päälle pelaaja! Ei tarvi sitten niin surra :)

   Poista
 6. Reilusti kasvisaldo kuitenki plussan pualella. Oletan että munki peruukkipensas olis selevinny. Olin näkevinäni punaasia nystyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Kyllä varmaan plussalla ollaan, luulisin :) Olen varma, että peruukkisi on elossa! Aloittaa vaan niin myöhään...

   Poista
 7. Suurin osa minulle tuntemattomia kasveja. Mutta olen iloinen kun ovat selvinneet ja odotan lisäkuvia jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Kiitos sinulle, esittelen toki :)

   Poista
 8. Hienosti tuntuu suurin osa selvinneen talvesta.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen päivitys. Itsekin pikkuhiljaa olen uskaltautunut ostamaan vähän arempia kasveja, kun alkaa ympärilä olla suojaavaa kasvillisuutta. Magnoliat ovat täälläkin talvehtineet aina hyvin, mutta kukkia ei vieläkään näy :( Japaninvaahtera olisi ihana. Ehkä uskallaudun sellaisen istuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! Näitä arempia on kiva kokeilla kun ei koskaan tiedä mikä menestyy. Hienoa, että magnoliat ovat talvehtineet, ties vaikka kukkivatkin joskus! Japsivaahtera ei tunnu kovin aralta, kokeile ihmeessä

   Poista
 10. Kun näin otsikkosi, hiipi ajatus mieleeni: "josko se juudaksenpuu sitten menetettiin viime talvena?". Ei sittenkään. Hienoa! Minulla on vielä toivoa. Jos vaan sen jostakin löydän.
  Magnoliasi on kukkinut jo kahdesti. Onneksi olkoon! Minulla ne kukkivat ostettaessa, mutta ei sitten sen jälkeen.
  Taikapähkinät tarvitsevat kait kosteutta. Minun omassani henki pihisee juuri ja juuri. Ruusumanteliini on tullut lehdet, mutta kukkia ei ole vielä näkynyt. Peruukkipensaani on melkein kokonaan syöty. On tämä jännittävä harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Juudas on tosiaan vieläkin elossa, saas nähdä kuinka monta pahaa talvea kestää. Ebaystä näitä ainakin saa. Sinulla on hyvin pärjänneet arat kasvit, hienoa! Toivottavasti pian kukkivatkin. Peruukkipensas syötiin täälläkin, taitaa olla tosi makoisa!

   Poista
 11. Huikea määrä sinulla arkoja lajeja, onneksi moni myös hengissä talven jäljiltä. Minua kirvelee vielä viime vuotinen kultasade ja japaninvaahtera. Magnoliasta uskallan tuskin haaveilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari S! Osa on hengissä säilynyt, aina pitää kokeilla. Voi harmistus noita menetyksiäsi, viime talvi oli kyllä erityiskarmea, kokeile vaan uudestaan!

   Poista
 12. Ihanan paljon uskallat kokeilla arkojakin kasveja, ja tosi moni menestyykin!
  Ja jos/kun joku katoaa, siinä on paikka taas jollekulle uudelle kokeilulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Välillä kokeilen, onneksi osa edes säilyy. Ja juuri näin kuin sanoit, aina voi kokeilla jotain uutta, ei kannata masentua!

   Poista