torstai 19. maaliskuuta 2020

Uinuva kevät on herännyt

Ensimmäiset sitruunaperhoset puutarhassa lepattelemassa tekevät hyvin onnelliseksi...


Puutarha on uinunut pitkää talviuntaan, mutta on valmistautunut salassa uuteen kevääseen. Silmut paisuvat, mullasta puskee pieniä elonmerkkejä. Luonto on valmiina häkellyttämään yllätyksillään. Kevään odotus kohisee kuumeisena suonissa. Tulee vielä pettymyksiä, kylmän kohmettamia aamuja, jääriitteen peittämiä vesilätäkköjä, mutta lopulta aurinko näyttää voimansa. Kamppailu talven vallasta on viimein ohitse. Fasaani on syönyt lähes kaikki syksyllä istuttamani sipulit (vaikka verkotin), mutta tämä säästyi..kerrottu Talventähti
Onnellinen krookuksista. Vanguard
Ihanimmat kaikista, snowbunting
Kirsikoiden pullistuvat nuput vasten sinistä taivasta. Sielukin laulaa. 
Kiurunkannukset salaisessa lehdossa
Tätä odotan, odotan! Pink lady ruusukvittenin nuput
Hiljalleen pihan perällä nousevat vuokot
Hulluna valkoisiin krookuksiin yhä, Jeanne D´arc
Pienet kurjenmiekat lepattavat tuulessa ja sateessa
Puiden eloon herääminen, suuria onnenhetkiä luvassa
Lintuvauvojen ruokinta käynnissä, sydämessä läikähtää rakkaus
Kukintaan valmistautuvat helmihyasintit, scillat ja monet muut
Suloiset ja dramaattiset jouluruusut
Hän räväyttää itsensä hereille kukinnallaan: tähtiputki salaisessa lehdossa, jossa pieniä yllätyksiä..
...unkarinsinivuokko..valkoiset ja vaaleanpunaiset ovat pitäneet vielä kukkansa piilossa, varjossa, kartiovalkokuusen alla
Lehtensä säilytti koko talven syksyllä istutettu Tulimarja, ja sen huomattuani tajusinkin, että kasvi on talvivihreä. Jännittävää seurata tuleva kesä ja syksy.
Krookuksia kullankeltaisina,tämä on joku Romance tai Cream beauty
Pientä vihreää jo kuusamissa, salaisessa lehdossa tämäkin
Kasvitieteellisiä krookuksia, etsin nimen joskus
Lumikellojen kukinta on aika lailla ohitse, enää varjossa pari kerrottua yrittää vielä
Niin uuvuksissa olinkin jo vesisateeseen, ropinaan peltikatolla ja tuuliin, jotka piiskaavat. Pitkä, raskas odotus on lähes ohitse. Kukat kukkivat puutarhassa vaikka nyt vasta tiedostin niiden olemassaolon. Tämä talvi on ollut erilainen kuin aikaisemmat. En ole miettinyt puutarhaa lainkaan enkä lukenut puutarhakirjoja. Pienesti alan vasta herätä horroksesta ja haaveilla keväästä ja tulevasta kesästä. En oikein tiedä mistä se johtuu, se vain on niin. Maailma on muuttunut jotenkin ikävämmäksi paikaksi ja ihmisistä on tullut itsekkäämpiä. Somessa "välitetään", mutta oikeassa elämässä kukaan ei välitä muista kuin omista läheisistään. Some nielee ihmisten ajan ja sokeuttaa oikealle elämälle. Työpaikoilla puukotetaan selkään heti kun on mahdollista, kilpailu on hurjan kovaa. Nostan kädet pystyyn ja vetäydyn omaan kuplaani. Laadin listaa kevään kasvihankinnoille eli pientä kasvikuumetta poreilee rinnassa 🌳

30 kommenttia:

 1. Sun puutarha onku eri mailmasta. Nii palio jo kevätkukkijoota. Krookuksia ja muita kevään lupauksia. Tääläki jo rupiaa näkymähän jotaki elämää. Ensimmääset lumikellot aloottaa kukkimisen ja löyrin hailakan vihereetä kiurunkannuksen versoja. Ihanaa, että eres puutarha tuntuu menevän omaa kiartokulukuansa, ku kaikki muu onki iha yhtä hullunmyllyä. Ihanaa puutarhakevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Onhan sielläkin sitten jo aivan keväistä, ihana kuulla. Toistaiseksi saamme ainakin pitää tämän puutarhaharrastuksen! Aivan ihanaa kevättä Sinulle myös toivottelen ♥

   Poista
 2. Ihana kevät, vau, vuokkojen nuppuja jo ja kaikkea ihanaa! Kyllähän tuosta vallan villiintyy. Kerrottu talventähti on oikea herkku, ooh!
  Voi että, ikävä kuulla tuosta ilmapiiristä. Toivottavasti pysytte terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Vihdoin keväistä, talvi ollut niin pitkä! Tämä kerrottu on Sulev Savisaaren valikoimista jos haluat sieltä tilata syksyllä. Maailma on kova paikka, onneksi on puutarha ♥ Terveitä puutarhapäiviä Sinulle myös ja pojille rapsutukset!

   Poista
 3. Mikä ihanuus, kerrottu talventähti. En tiedä olenko koskaan edes tiennyt sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kaikki kerrotut jutut on niin ihania, romanttisia!

   Poista
 4. Kuvat talven ankeudesta heräävästä puutarhastasi ovat mahtava piristysruiske omaankin harmaaseen mielialaani. Tämä lumeton, sateen täyttämä talvi on varmasti osasyynä noihin maintsemiisi ilmiöihin, toivotaan, että on ohimenevää, mutta tunnistan itsekin tuon. Ja oma kiinnostus puutarhakuvioihin on myös ollut heikompaa, toivotaan, että yhä lisääntyvä lämpö, valon määrä ja ihanat kevätkukkijat saavat meidätkin heräämään! Voimia ja iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Voi harmi, sinullakin harmaa mieliala, ei ihme, tällä talvella on ollut useimpiin sellainen vaikutus. Eiköhän me taas lämmön myötä piristytä ja aleta touhuamaan kukkiemme parissa. Kiitos Sinulle ja ihanaa kevättä ♥

   Poista
 5. Voi miten keväistä, perhonenkin jo liikkeellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Se oli ihana, kirkkaankeltainen kevääntuoja ♥

   Poista
 6. onpa siellä kevät pitkällä! Upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Ei kyllä yhtään tunnu, että pitkällä..toivottavasti lämpö löytää meidät pian ♥

   Poista
 7. Näin keväisiä kuvia on sitten mukava katsella, täällä kun on vielä talviset maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta! Voi, onko siellä vielä lunta? Toivottavasti sulaa pian ja pääset kukkapenkkeihin möyrimään ♥

   Poista
 8. Olipa mukavaa käydä täällä pitkästä aikaa💚 Pian siellä taas kukkapuut täydessä loistossaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna käynnistäsi! Voi, sitä odotellessa, todellakin ♥

   Poista
 9. No voi siellä on kaikkea kivaa jo. Ihana talventähti ja kasvitieteellinen ihanuus. Minä pidän kiurunkannuksista todella paljon. Yksi minulla on sininen haluaisin niitä lisääkin. Odotellaan kevään etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Sininen kiurunkannus onkin aivan ihana, oikea aarre Sinulla! Lisää shoppailemaan sitten kun niitä taas saa. Kevät, tule pian ♥

   Poista
 10. Ihanaa nähdä kevätkukkia, ihan oikeita maasta tunkevia kukkia, viiden kuukauden mittaisen syksyn jälkeen. Aurinko paistaa. Jo se piristää mielen, vaikka omalla pihalla ei ihan vielä voi toivoa näkevänsä kukkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Todellakin 5 kk:n syksyltä on tuntunut, hui. Toivottavasti saat pian ihastella kukkasiasi ♥

   Poista
 11. Huikeaa ja samalla jotenkin hämmentävää; siellä jo osa kevätkukkijoista on lopettelemassa kukintaa kun täällä on vielä maa tiukasti roudassa ja vasta ensimmäiset pälvipaikat ilmestyneet lumen alta. Ihanat krookukset, jouluruusu, sinivuokko ja muut! Kevät tulee juuri oikeaan aikaan piristämään mieltä maailman myllerryksissä. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Häkellyttävää, että Suomi on niin pitkä maa, toivottavasti saat pian ihailla kukkia ♥ Onnellisia kevätpäiviä!

   Poista
 12. Ihan silmiä täytyy räpytellä - voiko kevät olla jo noin pitkällä! Onneksi tuo on odotettavissa vielä tännekin, kunhan jaksamme vielä odottaa. Tänään saatiin pari hyvää lumi- ja raekuuroa... Kevätmielistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Kevät tulee varmasti pian sinne! Täälläkin tuli eilen rakeita...mutta uskotaan kevääseen sydämissämme, onnellista kevättä Sinulle ♥

   Poista
 13. Voi että, teillä löytyy jo vaikka mitä kukkijaa. Meillä lumikellot aloittelevat, muut antavat vielä odotuttaa itseään. Mutta eiköhän tämän maaliskuun aikana vielä jotain muutakin tule kukkaan.
  Ihanaa että kevät tulee ja herättelee meidät puutarhaihmiset taas täältä sohvan syövereistä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni♥ Nautitaan keväästä ja puutarhasta, ihanaa...

   Poista
 14. Joka vuosi ihmettelen puutarhasi mikroilmastoa. Tästäkin postauksesta on yli viikko ja noin paljon kukkijoita. Anna puutarhan hoitaa sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää ♥ Kiitos kyllä, puutahra hoitaa! Täällä Espoossa on aika lämmintä, naapurillakin on narsissit olleet pitkään kukassa!

   Poista
 15. Ihanan keväistä. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista