perjantai 15. huhtikuuta 2022

Kevättä rinnassa

 

Iloista pääsiäistä & kevättä kaikille! 
Oh no mikä kevät. Hirveästi ylityötä ja ulkona jääkylmää. Olen ollut ihan poikki. Mutta nyt vihdoin havahduin, kun luksus neljä päivää lomaa. Ah ihana Näsiä kukkii. Ikuisesti himoan valkoista tälläistä vaan en löydä mistään.

Lumet ja jäät ovat poissa ja maa sulanut. Tiedän kun kaivelin jokin aika sitten jouluhyasintit maahan. Eilen illalla ja tänään jo lumpustelin taimistolla ja huomenna menen taas. Ihan parasta viihdettä. Ostin yhden kasvin, joka tulee pergolaan uuteen metalliseen istutusympyrään kukkakanukan ja syysalesta löytyneen peruukkipensaan kanssa. Alle tulee pikkusipuleja. Saan talon seinustalta kukkapenkin pois. 

Tässä kasvi: laakerikirsikka. Toivottavasti saan sen talvehtimaan, on ainavihanta. 

Kivimuurin luona itsekseen tulleita sinivuokkoja ja krookuksia, kumpaakaan en ole istuttanut

Narsisseissa isot nuput, pensaissa ne pullistuvat onneksi myös. Tässä kaunis euroopansorvarinpensas. 

Posliinihyasintit avautuvat

Ihana helleborus atrorubens valmiina kukkimaan, oli paksun jään alla reppana. Leikkelin jo kaikkien jouluruusujen lehdet pois.

Kuivassa katajan alla: sinivuokkojen sini. Nämäkin itsekseen tulleet. Pinkit ja valkoiset eivät kuki vielä.

Ystävän kanssa kerran taannoin värjöteltiin kasvihuoneessa ja istutettiin tulppaaneja & orvokkeja. Ystäväni kutsui tätä ihanasti mini-Keukenhofiksi

Prunus Accoladen kirsikannuput 💜🌸🍒
Eniten odotan taas puiden lehteentuloa ja puiden kukintaa...
Olkkarissa vihreää myös..

Rujot tulppaaninalut kevätpenkissä

Viime keväänä hankittu pienempi onnenpensas näyttää hyvälle. En ole viitsinyt verkkoja poistaa, kun jänikset pyörii pihassa urakalla. 

Sipulikukat ovat tosi pieniä ja lyhytvartisia kovan talven jälkeen. Pikku söpöliini Snowbunting.

Pikku apinanaamat

Naurattaa tämä minun kuusiaitani...vuodesta toiseen yhtä säälittävä

Vuokkoja, miten odotakaan näiden kukintaa

Sepelkyyhkyt palasivat ja kujertavat puutarhassa, tässä tammen oksilla. Valitettavasti linnuilla on käynnissä kolmiodraama, olen huolissani tilanteesta..

K-raudasta Mount Aso -pinkkipaju. Musta paju vaikuttaa selvinneen talvesta, ihanaa. Pelkäsin sen kuolevan.

Sitruunaperhonen

Leskenlehdet kivikossa, en raaski kitkeä 

Tuoksuhernettä ja dahlioita kasvattelen kuistilla. Käteviä Närpes tomater-bokseja, kai näitäkin pitäisi nyt boikotoida orjuuttajatyötilanteen vuoksi. 

Kevätkukkia kuistilla: tähdikkejä, pinkkejä pajunkissoja (olen hulluna näihin!!), keltaisia kurjenmiekkoja ja narsisti.
Otan ehkä kuvia taimistolla huomenna Teillekin, kiinnostaako..?

12 kommenttia:

  1. Onpa siellä jo keväistä! Ihania nuo pinkit pajunkissat. Voi ei, kyyhkyjen kolmiodraama kuulostaa vakavalta. Tomaattipurkeissa onkin kätevä kasvattaa taimia. Miksen itse ole älynnyt hyödyntää niitä? Kiitos vinkistä! Rentouttavaa pääsiäislomaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keijunkukkanen ♥ Kiitos samoin Sinulle rentoa pääsiäistä! Nämä tomskuboksit ovat tosi näppäriä erityisesti tuoksuherneille ja muille taimille, jotka vaativat paljon multatilaa :)

      Poista
  2. Kerrassaan mainio mini-Keukenhof! Kevät on saapunut upeasti pihallesi. Näillä sääennusteilla siellä kukkii pian entistä enemmän.
    Mukavaa luksusloman jatkoa ja pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between ♥ Voi kiitos! Toivottavasti sinne myös! Kärsin tästä koleudesta kovasti, ihanaa lomaa Sinulle myös!

      Poista
  3. Ihana mini-Keukenhof!
    Ja mukavasti väriä alkaa näkyä puutarhankin puolella.
    Ja tietenkin kamera mukaan taimistolle:)

    VastaaPoista
  4. Odotan näitä postauksiasi joka kevät <3 koska kevät on siellä paljon aikaisemmassa ja pääsen ihastelemaan mitä ihanampia kasveja. Kyyhkyjä on näkynyt täälläkin, tulevat lintulaudan alle syömään mikä on harvinaista mutta eivät kai oikein löydä ruokaa koska on vielä niin lumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja ❣️ voi ihana, että jaksat täällä käydä ! Nyt ei kyllä ole mitään jännää oikein tarjolla . Hyvä kun ruokit kyyhkyj 🕊️🕊️

      Poista
  5. Voi, paljon, paljon enemmän kevättä ja Keuenhofia kuin täällä! Nautinnollisia vapaapäiviä ja auringonlämpöä pääsiäiseesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku ❣️ kyllä se kevät sinnekin ehtii vielä! Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  6. Voi, miten söpöltä sinivuokko näyttääkään kivien koloista kurkkiessaan! Tai onhan se söpö muutenkin mutta jotenkin tuo pikkuisen kukan ja karhean kiven yhdistelmä lumoaa.
    Puutarhaasi on saapunut jo kunnon kukkakevät, niin paljon kaikenlaista ihanaa on jo kukassa ja lisää vain nousee koko ajan. Pinkit pajunkissat ovat todella suloisia. Niitä tekee varmaan mieli silitellä aina ohikulkiessa?
    Meillä vasta ensimmäiset piipot kurkkivat puolimetristen hankien vierestä. Kovasti olen lapioinut kiveyksiä esille, jotta ne keräisivät lämpöä ja auttaisivat lumien sulattamisessa. Meillä ei edes aurinko paista tänään mutta vettä sataa. Sulattaa sekin lumia ja eteisessä talvehtineet kasvit voivat ulkoilla rauhassa rappusella ilman pelkoa lehtien kärähtämisestä.
    Hyvää toista pääsiäispäivää!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Minna❣️ Onneksi vihdoin kevät ja varmasti on sielläkin! Lumet sulavat yhtäkkiä, nyt luvattiin lämpenevää KOKO maahan :) Hyvä tuo vesisade, sulattaa varmasti lumia tehokkaasti. Kyllä luonto on viisas. Ihanaa kevättä Sinulle!

    VastaaPoista