sunnuntai 26. helmikuuta 2012

PuukuumeKoristeomenapuu Linnanmäen tummia purppurakukkia

Kääpiöomenapuu Amorosan kukkiaTähän aikaan vuodesta iskee aina puukuume!

Mietin nyt kolmea pylväspuuta tuija-aidan sekaan. Kuulostaa vähän oudolta, mutta jotenkin uskon, että siitä tulisi hyvä :)

Puiden on pakko olla pilarimaisia, koska tila on ahdas. Harmi, että pylväspuiden valikoima on niin suppea. Meillä on jo pylväshaapoja ja pylväspihlaja. Toiveissa olisi joku muu. Pilaritervaleppä löytyy ainakin ja pylvästammi, kumpikin kiinnostaa.Koristeomena Tumma Kaunotar, tummat lehdet ja kukat

Siemenpussit on kaivettu esille ja minikasvihuoneen tekeleet tuotu kellarista kuistille. Siemeniä olikin yllättävän paljon - vaikka tähyilen yhä Isoäidin kasvien & Korpikankaan siemenkuvastoja - nämä riittänevät. Viherpeukaloiden sivuja käyn katselemassa usein, karkkia silmille. Pelargonit ovat lähteneet reippaaseen kasvuun, tänä vuonna en jaksa pistokkaita ottaa, mutta mullat vaihdoin jo ja leikkasin osan.

Sisäsisustaminenkin kiinnostaa ihan vähäsen tällä hetkellä...eteiseen etsiskelen kirkkaanpunaista tapettia. Kuulostaa sekin hieman hurjalta, mutta tästä en nyt lipeä enää. Vielä en ole löytänyt sitä oikeaa.

Jotain tämän tyylistä ehkä, mutta pohja saisi olla punainen

7 kommenttia:

 1. Mulla on purppuraomenapuu 'Hopa', mutta sen kukat eivät ole yhtä tummat kuin mitä nuput antavat olettaa. Siks haaveilenkin jostain kuviesi kaltaisista koristeomenapuista, joiden kukatkin pysyisivät tummina. Vedä eteiseen punainen Kiurujen kevät? :)

  VastaaPoista
 2. Oo mikä ihana tapetti kuvassa! Kirkkaanpunainen tapetti kuulostaa hurmaavalta <3
  Sitä Tiinan yllämainitsemaa 'Hopaa' havittelen, sitten joskus kun sen istutuspaikka on kunnossa, ei sitä viitsi istuttaa tuonne vattupöheikköön kitumaan. Ja muitakin, juurikin tummempikukkaisia. Ja koristekirsikoita, sitten joskus... Olisipa isompi tontti - tammet ja hevoskastanjat ja muut suuret komeat ihanat puut, niin ja pyökki, olisivat upeita!
  Olisikohan jalavassa tai lehmuksessakin kapeampaa versiota, ihan kuin olisin joskus nähnyt Kaarinan keskustassa kadunvarressa sellaisia.

  VastaaPoista
 3. Mites pilarimänty? En tosin tunne kyseistä puuta 'henkilökohtaisesti', löysin hiljakkoin jonkin puutarhalehden artikkelista ja se herätti kiinnostukseni.

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkivia puita! Sinun sommittelut saattavat kuulostaa hurjilta, :)mutta luonnossa ne ovat kauniita ja toimivia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos naiset ihanaiset!

  Tiina - Hopa on tosi kaunis...eikös sinulla ole Royaltykin? Sehän on tumma. Lisää koristeomppuja kansalle! Kiurujen kevät, kiitos paljon vinkistä, pitääpä tsekata :)

  Saila! Sinulle tulee vielä ihanat puut sinne...ollapa todellakin iso tontti, muttei anneta sen rajoittaa meitä...hevoskastanjasta saisivat myydä Suomessakin sitä kapeaa versiota, samoin Kultasateesta!

  Marietta, kiitos paljon vinkistä! Pilarimänty on makea!

  Piipertäjä, kauniisti sanottu, kiitos mussukka! Enpä tiedä toimivuudesta...niin paljon kasveja, niin vähän aikaa!

  VastaaPoista
 6. Ehkä kartiojalava ´Exoniensis` mainitsemiesi vaihtoehtojen lisäksi? Entäs joku pilarikataja, surukuusi? Kaikki tietysti riippuu kasvupaikasta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Elsbet, kartiojalava vaikuttaa ihanalta :)

  VastaaPoista