keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

KuistiKuistin seinää verhoaa kaunis köynnöshortensiaKuisti on lempihuoneeni. Käytän sitä ympäri vuoden eri tarkoituksiin. Ikkunalaudalla on hyvä talvettaa pelargonit ja idättää uusia taimia keväällä. Ystäväni kutsuu kuistia ihanalla nimityksellä "Sinun Tšehovilainen huoneesi". Olen ajatellut, että kuistia en yritä kaunistaa tai pitää edes erityisen siistinä, se saa olla huone, jossa luistimet, kengät, kasvit ja ihmiset lojuvat rennosti sulassa sovussa. Unelmanani on istua huoneessa juomassa shampanjaa & katsella ikkunasta koristeomenoiden kukintaa...Tätä tarkoitusta varten olen istuttanut edustalle kolme omenapuuta; koristeomenat Linnanmäki & Aamurusko ja kääpiöomena Amorosan. Kuvassa Linnanmäen punervat lehdet ja kukintaa, kyseiseen pieneen puuhun olen tulenpalavasti rakastunut.

Viikonloppuna kylvin kuistilla kirsikkatomaatteja (en nähnyt siemeniä miltei ollenkaan, onko hommattava Tiimarilasit....?), paria erilaista Salviaa ja Keijunmekkoa (näitäkään siemeniä en melkein nähnyt). Join kahvit lumien keskellä ja möyhensin hankia. Aurinko onneksi paistaa ja tip tip -vesi antaa uskoa keväästä. Muutoin alan epäillä, että tämä maa on muuttumassa Norjaksi, aina kun menen ulos näen hiihtäjän. Aamulla pakkasta oli taasen -18. Hyrr.Tämä kuistin edustan "kukkapenkki" onkin varsinainen murheenkryyni. Siinä kasvaa pääasiassa Pikkutalviota, joka osittain kuoleentuu talvisin lumen painamana. Lisänä Kevätkaihonkukkaa & Saniaisia ja Mahoniaa. Istutin syksyllä ensimmäistä kertaa erilaisia valkoisia narsisseja penkkiin, voisi ehkä näyttää kauniilta talviomeressä, toivon... Lisäksi olen istuttanut kolme marjakuusta.Intialainen sermi toimii näkösuojana kuistin yhteydessä, sermi toivottavasti peittyy osittain villiviinin vehreyteenSermin toisella puolen voi piilotella tarvittaessa :)Kuistilla oleilee mm. nämä pikkuiset taimet, jotka ovat Plantusta, pelargonit Burgundy ja kirjavalehtinen valkokukkainen tuoksupelargoni (tuoksuu omenalta!).Banaani (Musa) selvisi talvesta vaikka kärsi kovin. On niin ihanaa kun kasvit heräävät eloon pitkän talven jälkeen.

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on ihana 'Sinun Tsehovilainen huoneesi'! Toivottavasti jo tänä keväänä toteutuu toiveesi ja pääset nauttimaan shampanjaa ryöppyävää kukkamerta ihaillen.

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Köynnöshotensia on myös minun hankintalistalla, mutta täällä se menee vain maanpeittokasvina lumen alla.
  Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
 4. Shamppaa ja omenankukkia! Mitä muuta sitä ihminen tarvitsisikaan :)!

  VastaaPoista
 5. Kuisti on tosiaan ihastuttava ja varmasti erittäin hyödyllinen myös! Minusta se, että paikkoja ei stailatakaan ihan vimpan päälle, luo juuri oikeanlaista kotoisaa viihtyisyyttä. Minäkin haaveilen lasikuistista. Piirustukset ovat olleet valmiina jo muutaman vuoden. Haaveissani täyttäisin sen talvehtivilla ruukkukasveilla ja loisin jättisuuren pelakuukokoelman ;)

  VastaaPoista
 6. Hortensia, blogissani on sinulle jotain, käy noutamassa jos ehdit!

  VastaaPoista
 7. Kiitos naiset ihanaiset! Mikähän tuo eka poistettu kommentti olikaan? En ehdi tänne kovin usein, valitettavasti.

  Marietta - Kiitos Sinulle :)

  Multasormi - Sinun on ehdottomasti hommattava köynnöshortensia! Eipä haittaa vaikka olisi maanpeitekasvikin, on niin kaunis.

  Piipertäjä - Sinä sen sanoit, tulepa mukaan nautiskelemaan sitten :)

  Maria - voi kiitos, kaksi viestiä Sinulta! Iso kiitos kehuista. Toivon, että saat pian kuistisi! Ansaitset sen :)

  VastaaPoista