maanantai 14. toukokuuta 2012

Naisenerginen kasvihuone tulossa ehkä..


Löysin
sittenkin pihasta tulipa humilis 'Alba Coerulea Oculata'  -tähtitulppaanin..uuh mikä kaunotar!
Valkoinen, mutta pohja on minusta lila eikä sininen

Anteeksi te kaikki ihanat kommentoijat kun olen niin huono visitoimaan mukavissa blogeissanne, mieli tekisi, mutta aika riittää niin vähään. Kasvishuoneen perustukset saimme lauantaisessa myrskytuulessa ja sateessa tehtyä. Perustus on pula-ajalta, materiaaleja ei ole ostettu vaan haalittu kasaan tontilta ja nurkista. Nurkat valettiin metalliputkiin ja alle levitettiin kahta erilaista kangasta (sukulaisen kautta Helsingin kaupungilta). Mutta mutta; rungon kokoamisen jälkeen emme saaneet paloja yhteen, jotain palasia on selvästi koottu väärin. Vaikka oli rutkasti niin hurmaavaa naisenergiaa! Ratkaisu on vielä löytämättä eli talkoot II on pidettävä. Voi kyllä olla, että talkooporukalla ei ole aikaa ennenkuin myöhään syksyllä. Tänäkään vuonna ei ehkä ole vielä kasvihuonetta, nyyh. Kärsivällisyyttä tarvitaan ja se palkitaan, ehkä?
Onnenpensas on hellyyttävä
Keijunkukkaa ja helmihyasinttia, sininen &  punainen, makea yhdistelmä

Kuin pienet auringot! Kevätvuohenputki

Sinisateen nuppu...
Muutaman esikon olenkin istuttanut pihalle viime vuonna, olin autuaasti unohtanut koko asian..haaleankeltaisia kevätesikkoja (ex-pomolta) ja yksi purppura Japaninesikko kasvaa Kuusamien alla, hirvittävä esikkokuume! Tähyilin kaikki nettipuodit, jotka olivat pullollaan esikkoja....


Pyytäisinkin teiltä kanssablogistit apua!
Tiedättekö taimitarhoja, joissa olisi kohtuulliset postikulut? Katselin esimerkiksi Särkän perennataimistoa, jolla näytti olevan pelkät pakkauskulut 10 euroa ja siihen päälle postikulut, ainakin siis 20+ euroa/tilaus. Jos tilaa pikkuperennoja niin hinta tuntuu tosi suolaiselta. Toinen haave olisi tilata ne kaksi pylväs/pilaripuuta jostain taimistosta kotiinkuljetuksella (en omista autoa). En ole toistaiseksi löytänyt kuin yhden paikan, joka toimittaa kotiin asti, Rengon taimitarha. Siellä ei ollut himoamiani puita. Joten ystäväiset, jos tiedätte hyviä nettitaimistoja niin hihkaiskaa pliis, olisin tosi kiitollinen. Alan jo säästämään puita varten!

Siellä ne nojailevat toisiinsa...Narsissi Edinburgh ja pikarililjat

Paraatikukkapenkin näkymiä

Viridiflora tulppaani Spring Green kasvaa saunanedustan tuijanurkkauksessa, toivon, että kurjenpolvet Raven (tumma lila)  levittäytyisivät tähän alustalle matoksi.  Nihkeästi sen sijaan kasvaa Tarhavarjohiipat, suloisia, mutta suurennuslasin kanssa saa tutkailla

Ihania eri värisiä Keijunkukkia! Midnight rose, Black Beauty ja Purple Palace

Ruokakaupasta syötävä kaunotar, Viinisuolaheinä

Hurmaavan Katsuran punaiset lehdykkäiset

Pikarililjoja ja pian kukkiva kerrottu Angelique -tulpsutin, näköjään sellainen vuodesta toiseen kukkiva, ai kun ihanaa :)

7 kommenttia:

 1. Ihanasti jo kukkii siellä kevät :).
  Järjestä kotonasi Pihakutsut. Sieltä saa taimet kotiovelle saakka. www.pihakutsut.fi
  Toimituskulut ovat kasvienhinnassa ja emännänlahjat saat emäntänä.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, ei siellä välttämättä nyt ole myynnissä pilaripuita, mitä haluaisit. Kuvaston lisäksi on pensaita, joita löytyy esim.blogistani tunnisteen 'Pihakutsut' alta.

  VastaaPoista
 3. Ihanannäköistä teillä! Kovaa vauhtia olen ihan vallan hurahtamassa noihin narsisseihin, sinullakin on niitä vaikka mitä ihania! toivottavasti saat jonkun porukan kasvihuoneen laittoon jo pian!
  Kaikissa taimitarhoissa on nuo toimituskulut jonkinmoiset, kun kasveja täytyy käsitellä vähän varovaisemmin kuin muuta postia. Monesti matkahuoltovaihtoehto on halvempi kuin jos maksaa postiennakolla...
  Viherpeukaloilla on aikapaljon kaikkea, mutta myyvät niitä isompina erinä, esim perennoita saa harvoin yksittäin, ja minä ainakin haluan esim. pionit kaikki erilaisina, mitä minä teen kolmella samanlaisella? ;) Ja puut mitä sieltä saa on vielä ihan risuja, joten ne on siksi halpoja.
  Yksi aivan ihana ja monipuolinen nettimyymälä on paratiisintaimitarha. Se on porissa, ja itse tässä juuri pohdin, että mennäkö paikanpäälle 50 km vai maksaa postikulut. -reissu tulisi kyllä kalliimmaksi, varsinkin jos sitten sorrun kaikkeen ylimääräiseen, mutta toisaalta houkuttelisi valita taimet itse...

  VastaaPoista
 4. Vitsit miten ihana on tähtitulppaanisi, vauuuuu!
  Minä kun lähinnä haen itse autolla, en tiedä toimituskuluista. Viherpeukaloilta kyllä tilaan, nytkin sieltä on tulossa punakoivu ihan saaren rantaan saakka.
  Sinulle on tunnustus Saaripalstalla!
  ps. toivottavasti saat kumminkin sen kasvarin ennen syksyä.

  VastaaPoista
 5. Harmi ettette saaneet kasvihuonetta pystyyn, toivottavasti talkooporukka nyt kuitenkin ehtii ennen syksyä.
  Ja postikulut on kyllä välillä melkoisia noiden kasvien kohdalla. Suurimman osan ostankin lähitaimistoilta, mutta jotain kyllä joka vuosi tulee tilattuakin.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis tuo tähtitulppaani!

  Blogissani on sinulle haaste, käy kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 7. Multasormi, kiitokset vinkeistäsi!

  Kiitos Laura, nyt olen aivan täpinöissäni, että mitähän ostat Paratiisin taimitarhasta! Se oli ihana!

  Voi kiitos Saila, olen otettu!

  Pioni, kiitos myötätunnosta :)

  Hinnonmäen keltainen, iik, kiitos paljon Sinulle!!

  VastaaPoista