lauantai 19. toukokuuta 2012

Suruaika


Hän on hyvin kaunis, Kirsikkaluumu Punainen Paroni


Kasvihuone, pieninä palasina..


Tätä en ole ostanut, on varmaan eksynyt Thalia-orkideanarsissipussiin, mielestäni kyseessä on Tahiti, on upea

Kesäkukka Diana ja Verililjavanhus pääsi myös ulkoilemaan, todella suloinen uusi tuttavuus tämä Diana

Köynnöshortensia kasvaa päivä päivältä

Mahonia on niin eksoottisen herkkä, mimosamaiset keltaiset kukat
Sarjassa "hyviä ideoita", onkohan sittenkään?  Bambuinen vauvansängyn kehikko pionitukena...ehkä maalaan tämän vielä, naapureilla saattaa riittää kummasteltavaa, hih...

Uusia tulppaaneita, tätä lajiketta en tunne, oli ainoa tulpsu pihassa joka oli tänne muuttaessani

Keväesikkoja, takavasemmalla uusi ostokseni Jalomaarain, mesimarjan sukulainen

Purppurainen Japaninesikko,himoan vielä valkoista Suikeroesikkoa, eipä ole vieläkään löytynyt

Riippaoristeomena Cheal´s weeping

Nämä ovat myös uusia, taimistovisiitiltä Piipertäjän kanssa, kiitos....Valkotäpläimikkää, haaveilen, että tässä kaarteessa leviäisi myös hopeatäpläpeippi alustaksi, syksyllä kukoistavat päivänhatut

Ensimmäiset Apeldoornini, toivottavasti kukkisivat vuodesta toiseen...hieman ihmettelen tuota ruusunpunaa, eikös nämä yleensä ole ihan punaisia..?

Iloa ja surua - kuten elämässä aina - olen menettänyt Tallinnan päärynäomenan ja koristeomena Linnanmäen. Olen vuodattanut monen monta kyyneltä niiden juurella. Kumpaakin pääsi citykani jyrsimään viimeistä edeltävänä talvena. Oma syy. Minulla on nyt suruaika. Kasveihin voi näemmä kiintyä kuten ihmisiin. Iloinen asia oli taimistokäynti, sieltä noita pikku perennoja, kesäkukkia & tuijia. Ulkona on niin kaunista, että silmiä kirveltää!

5 kommenttia:

 1. Oi ei! Isoja menetyksiä kasvimaailmassa. Onneksi voit lohduttautua kauniiden kukkien keskellä haaveillen. Aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Kasvimenetykset harmittavat eikä siinä ole häpeämistä! Onhan niidenkin hoitoon uhrattua aikaa ja vaivaa, usein palkitsevat kukinnallaan ja hedelmillään. Ihania uusia ostoksia! Minä toivun parhaillaan syrikän menettämisestä talvelle!

  VastaaPoista
 3. Voi ei tuota surua! Minä taas arvelen, että viime kesänä istutetut kaksi punahelmipihlajaa on mennyttä kalua. Ne taisivat kuivua. taimistot myyvät puut niin järkyttävän suurina, ruukussa on suhteettoman vähän multaa ja ostettuani ne sairastuin viikon kesäflunssaan, ne taisivat kuivua jo silloin. Jaan surusi ja otan osaa!
  Bambusänky on todella kiehtovan näköinen tuolla keskellä :-)
  Minullakin on muuten mysteeri-Tahiti! Luulen sen tulleen, kun kaivoin yhden tyräkin vanhempieni pihalta, mutta ihmettelen, sillä en muista sitä siellä pihassa ikinä nähneeni. Mutta sen tyräkkipehkon keskellä se on siitä pitäen mulla kasvanut :-D Tahiti on kyö aika ihana.

  VastaaPoista
 4. No voi harmi, kun ne elukat jyrsii nuita kasveja :/. Mokomat jyrsijät!
  Mutta iloista kesän alkua siltikin.

  VastaaPoista