perjantai 22. maaliskuuta 2013

Jääkausi

 
 
Lempisipulikukkia; Pikarililjat

Yritin nukkua maaliskuun yli, mutta eihän se ihan onnistunut kun töissäkin pitää käydä. Säätiedotuksetkin sen kertoivat sitten, epätavallisen kylmää ja lumista normaaliksi maaliskuuksi. Pahin painajainen toteutui. Tietää hyvin lyhyttä kevättä ja se harmittaa. Lunta on pihassa 92 cm (mitattu tasaiselta kohdalta eli ei sellaiselta johon olisi lunta dumpattu)joten eka kevätkuukausi tulee olemaan toukokuu jos lumet ehtivät sulamaan siihen mennessä. Sairasteltu on myös joten sipulikukkatreffit jäivät vain etäiseksi haaveeksi. Nyyhkis.

Lyhyt kevät surettaa kun olen enemmän kevät- kuin kesäihmisiä. Keväällä luonto on vielä herkkä ja vaaleanvihreä, kesällä enemmän runsaan ryöppyävä. Onhan se kesäkin kaunis, lyhyen hetken. Pitää tänä vuonna suuntautua toisin. Kun oikein keskittyy, voi melkein voi maistaa mansikkakermakakun maun.

Alkukesällä kukkivat pionit ja loppukesästä ruusut.  Ehkä.  Olen tammikuun ajan haalinut toreilta ja turuilta (käytettyjä) kesämekkoja joissa ajattelin hipsutella kesäpuutarhassa (vaikka hampaat irvessä ja toppahousut alla). Ruusuja olen miettinyt viime päivät. Selvä ikääntymisen merkki :) Piha on aika kuiva ja ruusut saavat aina kirvoja tai perhosen toukkia. Ihan hyvä niin maltan olla niitä ostamatta. Muutoin sellainen romanttinen köynnösruusupiha olisi aika ihana. Omenankukista puhumattakaan.

 
Kesällä Ukonkello & Sormustinkukka täydentävät toisiaan
 
 
Mansikoita, mansikoita...ja paljon kermaa...
 
 
Sermi ja Villiviini, ihana vihreys
 
Hellyyttävä Palloesikko

 
 
Katsuran pienet punaiset kevätlehdet
 
 
Irene Copeland -narsissi, jumalaisen kaunis
 
Hirveää jos pääsiäinenkin on tätä samaa. Sulkeudun suklaamunieni kanssa sohvannurkkaan ja vedän verhot eteen.

6 kommenttia:

 1. Vähän samat fiilikset. Onneksi on tuo koira, joka osaa nauttia lumesta ja on pakko mennä ulos.

  Harmi, ettet päässyt tulppaanitapahtumaan. Oli mukava tapaaminen.

  VastaaPoista
 2. Puit tosi hyvin sanoiksi tuon, itsekin kun rakastan kevättä ja pysäyttäisin ajan jossain vaiheessa toukokuuta jos vain pystyisin! Toisaalta sulavan lumen aikakin on ihan kivaa jo silloin, kun ensimmäiset sipulikukat nousevat maasta. Niitä on kiva tarkkailla! Mutta siksi mikään määrä aurinkoa ei nyt lohduta, kun pitäisi saada sitä sulaa maata ja niitä piippoja!
  Siellä blogitapaamisessa harmiteltiinkin, kun et ollut paikalla :-( Ensi kerralla toivottavasti!

  VastaaPoista
 3. Harmi ettei nähty lauantaina, ehkä ensi kerralla.
  Huh miten paljon teillä on lunta, meillä paljon alle puoli metriä, eikä juuri sen enempää ole ollut koko talvena.
  Mutta kohta se sulaa ja sitten puetaan kesämekot ylle:)

  VastaaPoista
 4. Kaipasin sinua kovasti Kaisaniemeen, ikävää kun kevät menee sairastellessa ja vielä tämä jääkausikin! Ihania kuvia, kohti tuota ollaan kuitenkin menossa. Onneksi lämpötilat alkavat pikkuhiljaa nousemaan, eilinen antoi ainakin itselleni toivoa.

  Kesämekkojen metsästys kuulostaa hauskalta idealta. Minäkin aina haaveilen, että hääräisin pihamaalla somissa vaatteissa, mutta oikeasti päällä on aina jotkut järkyttävät rytkyt! Asiaan täytyy tulla muutos!

  VastaaPoista
 5. Kiitos naiset! Toivottavasti tulee uusia tapaamisia vielä, harmitti tämän kyseisen missaaminen. Olisi ollut ihanaa tavata teidät! Sairaat lapset...

  Pioni: Taitaa tosiaan olla ihan lumiennätys käsillä :(

  Maria: nyt mekkoja vaan, ihanan epäkäytännöllisiä pihahommissa :)

  VastaaPoista
 6. Voi että! Huokailen täällä sinun kuviasi. ihanaa heleää kevättä! Minä täällä myös ihmettelen että mihin ihmeeseen se kevät oikein on jäänyt? Keskieuroopassakaan se ei taida olla, mitä uutisista on lukeminen, että Ranskassakin on vielä lunta. ihme touhua. Minä kun niin kuvittelin että kun itse alan olla kevät vireessä, niin kohtapian oikeasti olisi jotakin kuvattavaa ulkona. Mutta ei. Nyt kaipaan kuvattavaa entistä kipeämmin, sillä olen tyhjentänyt tietokoneen kovalevyn edellisvuosien kuvista. ei ole mitään omaa kuvakokoelmaa, johon voisin uppoutua, kun bloggerissa ei vielä ole kuvia keväältä kun aloitin sen vasta heinäkuussa. Ja kun vuodatuksen blogissa ei ole kuvia tallella.
  Uutisista luin että ensi viikonloppuna pitäisi alkaa kevät. saa nähdä, kuinka käy. On kyllä ollut kiva, että on ollut luminen ja kaunis talvi, mutta joku kohtuus siinäkin, kevät saisi tulla jo!

  VastaaPoista