perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huhtikuu

 
Olen ollut tyhjäkäynnillä. Tarkemmin ajateltuna en ole edes esikasvattanut muuta kuin pieniä orvokinrääpäleitä. Johtuu ehkä siitä, että istutusastioina toimivat sinkkipaljut ovat ulkona ja täynnä jäätä. En jaksa puljata korvaavien kanssa joten pitää odotella. Yhtään orvokkia en ole ostanut, normaalisti juoksen etsimässä kieli pitkällä niitä jo maaliskuun alussa. Orvokkeja on muuten vaikea saada käsiinsä ellei omista autoa, niitä ei oikein myydä perusmarketeissa, mikseihän? Tämä talvi oli hirvittävä, en halua enää kokea samanlaista. Monet paikat joihin olen istuttanut aikaisin kukkivia villitulppaaneja ovat vielä paksun kinoksen alla. Puutarhamessutkin jäivät taas väliin vaikka eivät ne kai kummoiset ole. Päivien yllä roikkuu harmaus, mutta tämä aamu oli ensimmäinen johon sai herätä ilman pakkaslukemia!

Yksi pieni ilon pilkahdus kuitenkin on. Pihalta löysin nämä (yllä ja alla kuvissa poseeraavat) pikkuiset. En muista istuttaneeni tuohon kohtaan mitään, mutta lajike on varmasti Crocus Sieberi Tricolor eli Sieberinsahrami (kai tässä iässä saa jo olla vähän dementikkovanhus).

Valkoisten Jeanne D´ Arcien päällä on vielä paljon lunta. Tähän aikaan viime vuonna pihassa ei ollut enää lunta, tarkistin kuvista. Se lämpimin paikka, kivikonvierus ja saunanedusta on lumesta miltei puhdas, mutta sipulikukat ovat värjötelleet pakkasessa pieninä ja vain kurkistaneet mullan alta.

 
Kivimuuri on sulanut, enemmän kiveä=enemmän lämpöä & sulatustehoa

Kauppilan kuvasto on kulunut käsissäni hiirenkorville. Vielä aprikoin raaskisinko vai en...

 
En ole mikään sisustajatyyppi, mutta olen vähän suunnitellut inspiroituneena kasvihuoneen sisustusta :). Sellainen itämaishenkinen olisi ihana. Pyrin kuitenkin tuunaushuoneeseen, uutta en aio ostaa vaan kaikki olemassaoleva värvätään projektiin mukaan tai nikkaroidaan itse jämälaudoista jne. Jos nyt oikeasti saisi läiskittyä nuo lasit tuohon kehikkoon lumien sulettua.

Haaveissa on viljellä kurkkua ja tomaattia sekä jotain eksoottisia juttuja. Tästä kuvasta katsottuna oikealle puolelle tulee oleskeluosio ja vasemmalle viljelyyn soveltuva tila. Oikealla on suoraan reilummankokoinen kukkapenkki jossa kasvaa mm. Pikkusyreeni & Kääpiöomenapuu joiden alla on kevätkukkivia sipuleita ja esikoita, joita voi sisältä käsin ehkä ihailla. Katsotaan nyt mitä tästä tulee...
 

9 kommenttia:

 1. Mukavat suunnitelmat. Minullakin on haaveissa toinen, isompi kasvari, jossa voisi myös oleskella. Viikonloppuna mennään messuille katsastamaan kasvihuonevalikoimaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa suunitelmat :)
  Kauppilassa oli taas vaikka mitä ihanaa, olen sieltä tilannut muutaman kerran ja aina on tullut niin hyviä ja hyvin pakattuja alkuja. Olen huomannut jotta tää kevään venyminen venuttaa myös tuota haave listaa :)
  Kivimuurisi on ihana !

  VastaaPoista
 3. Minä olen nyt henkisesti heivannut talven. Vaikka lumikasoja riittää, helpottaa pakkasten periksiantaminen. Tämä on tosiaan ollut koettelemusten koettelemus, mutta me selvittiin! Mulla on varastossa pieni lava orvokkeja ja kipitän niitä kohta istuttamaan. Tämä on hetki, jota olen odottanut. On tosiaan outoa, ettei orvokkeja myydä jo tässä vaiheessa joka marketissa. Kesäkukkamyynnin alkaessa sitä jo katselee sitten muutenkin muita vaihtoehtoja. Tuo sahrami on todellinen ilontuoja hangen keskellä! Mukavaa ensimmäistä oikeaa kevätviikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Suunnitelmat kuulostavat oikein hyvältä! :) Vau, sahrameita! Meillä ei vielä merkkiäkään, mutta ehkä luvatun vesisadeviikonlopun jälkeen jo on :) Aamulla oli ensimmäistä kertaa paljon lämpöisempääkin kuin muina aamuina. Ei pakkasta! JES :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että joillakin sahramit jo ovat nousseet. Mikä tahansa kukkiva tähän aikaan on todella tarpeen.

  VastaaPoista
 6. Voi ihanuus, krookuksia! vaikka ne on ihan pieniä ja hentoisia ja ainokaisia, niin kuitenkin; ne kasvavat ja kukkivat! eikös se vähän edes lupaa kevättä sentään!! Täällä sataa nyt vettä, olen luottavainen että pian näen minäkin ensimmäiset piipat pälvipaikoista. Kasvihuonesuunnitelmat kuulostaa hienolta, odotan innolla kuvia sisustuksestasi ja vihanneksista!

  VastaaPoista
 7. Noita sahrameita minäkin taisin syksyllä laittaa, dementikko minäkin;)

  VastaaPoista
 8. Heippa naiset! Kiitos kaikille!

  Hanna - olihan sinne Kauppilaan pakko tehdä tilaus, hui. Tulen kurkkimaan mitä sinä tilasit :)

  Maria - ihanaa, orvokkeja! Kiitos sinulle!

  Tiina, eiköhän teilläkin jo sahramit kuki :)

  Vaalean vihreää - toivottavasti myös teillä!

  Laura, kiitos!!

  Pioni, katsonpa sitten sinun versiosi sahrameista :)

  VastaaPoista
 9. Hups, vielä yksi jäi
  MFL -huomasinkin, että hommasit isomman huoneen, ihanaa!!

  VastaaPoista