perjantai 4. lokakuuta 2013

Lokakuu

 
Kuistilla haaveita tulevista siemenkylvöistä
 
 
 
Kukkasipuleiden mukana tuli vielä tämä Jouluruusu Double Ellen Picotee (kerrottu lila ihanuus), istutin (ehkä) väliaikaisesti tähän ovenpieleen. Toivottavasti kukkii joskus. Odotan jo niitä joulumyyntiin tulevia valkoisia Jouluruusuja.
 

 
Joulukukat saavat sydämeni väpättämään kunnolla, pitäisi istuttaa tasetit, yritän vielä etsiä kastelukiteitä tai väritöntä geeliä kasvatusalustaksi, yleensä olen istuttanut lekasoraan. Tasetit ovat ehdottomasti kuistin kasvi, niiden voimakas tuoksu pyörryttää pään.
 
 
En voi sille mitään, että surettaa...yhden yön pakkaset nitistivät köynnösten lehdet, Katsurakin pian ihan lehdetönnä. Vihreä elämä siirtyy pikku hiljaa kuistille. Jännä miten erilaisilla nimillä sitä kutsutaankaan. Jotkut sanoo porstua, osa hienommin veranta, itse en osaa niin hienoa termiä käyttää :) . Rakennuspiirustuksissa nimenä on veranta. Loistokeksintö kuitenkin kasvien talvetukseen, oli nimi mikä hyvänsä.  
 
 
Kuistilla hämärähyrinää, kesän aikana näemmä villiintynyt tuo ylähyllyllä kasvava Hienohelma eli Asparagus. Lankaköynnöksen toin sisään. Iloitsen huonekuusen latvasta, joka on vihdoin ilmaantunut...ostin huonekuusen todella pienenä, mutta onneksi se kasvaa ja alkaa näyttää oikealta kuuselta latvoineen!
 
 
Ruusut uhmaavat pakkasia
 
 
Kuistilla kasvihuoneen chilit, joita en tule syöneeksi
 
 
 
Vasta pieni punerrus Rusokirsikassa
 
 
 
Julmettua vauhtia on kasvanut Pilvikirsikka, muutama vuosi sitten istutettu noin metrin mittaisena. Valtavan nopeakasvuinen puu. Punertaa vasta pienesti sekin. Vielä on hetki aikaa kierrellä puutarhassa ja nauttia syyspäivistä ennen sitä loputonta pimeyttä ja kylmyyttä. Apua.

4 kommenttia:

 1. Voi apua, mutta onneksi sen jälkeen tulee AINA kevät!
  Ihanan kaunista, kuistillakin niin viihtyisää!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä luopuminen surettaa, mutta eihän sitä oikeastaan ole enää pitkäkään aika ensimmäisiin kylvöihin ) Kaunista on kuistillasi, kuistiksi mäkin sanon ulkoeteistä, ja onpa tosiaan monta eri nimeä.

  VastaaPoista
 3. Saila, kiitos ja onneksi, olet oikeassa, täytyy muistaa uusi kevät<3

  Pivi, kiitos kovasti!

  VastaaPoista
 4. Tasetit ovat varmasti kuistille sopivia kukkia. Mulla oli niitä kerran ja niiden "tuoksu" täytti koko talon.

  VastaaPoista