tiistai 15. lokakuuta 2013

Tunnelmavaloja, ruskaa ja viimeiset sipulikukat

 
Tunnelmavaloja pimeyteen
 
 
 
Naapurin upea Tammi pudottaa pian lehtensä pääasiassa minun pihaani. Kestän sen koska Tammet ovat niin upeita! Lehdet on haravoitava pois, liian nahkeita ja paksuja hajoamaan, kauniin kuparinruskeita.

 
Pallovaahtera, olen jo kiintynyt tähän pikkuiseen. Rakastan vaahteroita, mutta niitä ei tälle pläntille oikein mahdu joten pikkuvaahtera on hyvä kompromissi
Ruska oli viime viikolla parhaimmillaan, nyt jo hieman ohi..sääli...sitten alkaakin pitkä lehdetön kausi. Alesta investoin vielä muutaman kukkasipulipussin, mm. Syyssahrameita, joita minulla ei ole koskaan ollut. Davisinpikarililjan pienet mykyrät laitoin myös multiin, jännittävää nähdä millainen suklaanruskea kukinto mahtaa olla. Villiniityn pakettikin tuli ja kerrannaiset White Marvel -narsissit, viinilaukat ja Insulinde -tulppaani pääsivät maan alle.
 


Pitämyskoivu ei vielä ole ihan kalju


 
Tässä riittää puuhaa tuleville päiville
 
Tähtimagnolian hujoppi varsi paljastui kuunliljojen laotessa. Pitää vielä haravoida lehtikasa tuohon päälle. Magnolian syysväri muuten on kerrassaan mitätön, epäväri. Tulee myöhään lehteen, mutta vastaavasti pudottaa ne myös viimeisten joukossa.

 
Pienemmän Rusokirsikan kaunis puna, aika vähän loppujen lopuksi näitä ihan syysväreiltään punaisia puita. Jäin miettimään, että lienevätkö ulkomaista alkuperää kaikki...?
 
 

4 kommenttia:

 1. Tosi kivat nuo tunnelmavalot kaariportissa, kaunista. Upea syysväri rusokirsikalla, mulla on tuurenpihlaja, ja se myös on kuin punaisissa liekeissä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on viimeiset sipulit vielä laittamatta, ajattelin tehdä sen tänään. Ja teen sen näköjään lumisateessa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pivi, Tuurenpihlaja on ihana! Mutta sekin taitaa olla Kiinasta tai Japanista. Kotimaiset ei liekehdi?

  Pioni, voi että, teillä tosiaan taitaa sataa lunta. Otan osaa.

  VastaaPoista
 4. Oiii, ihana tunnelmallinen portti! Itsekin olen haaveillut mein pajuviritysporttiin valoja, vaan kun pitäis viritellä jatkojohtojakin, niin ei ole tullut.
  Laittelin siulle just spostia!

  VastaaPoista