tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pitkä kuuma kesä

Uusi kesäpöytä kesänurkkauksessa aamupäiväauringon puolella, Indiskasta tietysti. Talvetetaan glögialustana kasvihuoneessa. Aloin jo etsimään toreilta ja turuilta sermiä, en ole koskaan ennen ollut yhtä innostunut ulkona sisustamisesta kuin nyt jostain syystä. En itsekään ymmärrä...viilentäviä soppia kyllä tarvitaan, sisä- ja ulkolämpö samoissa lukemissa, +29 astetta.


Pikkupöydän pinta on oikeastaan tarjotin, kaunis kuvio
Hempeää...Hagley Hybrid -kärhö
Hopeaa...Nukkapähkämö paraatipenkissä
Luonnetta...Katsura, Mustaselja ja Viiruhelpi
Lehtivoimaa...Viiniköynnös Swenson red
Herkullista.....minusta se paras maanpeitekasvi ikinä: Ahomansikka, kaunis kukka, lehti, kasvutapa ja marja-aikaan herkkupäivä on joka päivä
Jännittävää....viime vuonna pohjaväriltään valkoinen, mutta tänä vuonna aivan haaleanlila Punaisen lammen kultakala-Pioni (Fen Chi Jun Yu)
Uhkeutta...Pohjantähti elää aivan omaa elämäänsä pergolassa (huomaa säälittävä naruviritys alalaidassa). Kivikon puolelle ruusu on tehnyt improvisoidun kaariportin

Hyvä maalaussää, täytyy jatkaa projekteja pikimmiten.

3 kommenttia:

 1. Kuuma tosiaan, huh hellettä. Keskipäivällä on lähes mahdotonta yrittää tehdä ulkona mitään. Mutta eipä valiteta, muistellaan tätä talvella ;) Kiva pikkupöytä, ja kauniit kasvit. Pohjantähti näyttää upealle, oon sitä myös miettinyt, kauanko kukkii ?

  VastaaPoista
 2. Lämpö on kypsyttänyt meilläkin ahomansikat, jotka pyrkivät valtaamaan kivikkoryhmäni. Mutta en toisaalta osaa siitä harmistua, maku on sen verran hyvä :)

  VastaaPoista
 3. Pivi, tosiaan, talvi on taas tulossa hui. Kiitos kovasti. Pohjantähti kukkii viikon-pari, luulisin, hurjan reipaskasvuinen on, varaa reilusti tilaa. Minulla kasvaa liian pienessä tilassa.

  Susanna, ihanaa, paljon ahomanssuja, kauniita varmasti kivikossa.

  VastaaPoista