lauantai 7. marraskuuta 2015

Päivä, jona ei tullut valoisaa

Ensimmäiset hyasintit tuntuvat aina niin erityisiltä...Kirmailin eilen taukoni ajan etsimässä hyasinttejä pitkin Helsingin keskustaa ja löysinkin niitä. Lieventävät kevätikävääni ja tuovat tuulahduksen joulun tuoksua. Rustiikkista fiilistä tuomassa pihalta kaivellut mehitähdet ja koristeomenat

ja kuivakukiksi muuttuneet Helminukkajäkkärät

Oli vain harmaata, marraskuun nurja puoli. En ollut viikkoon nähnyt puutarhaa ja ikävöin kovasti. Aamuisin on pimeää ja iltaisin vielä mustempaa. Puutarha näytti väsyneeltä ja kuluneelta vaikka mielikuvissani se oli kukkaisa ja vihreä. Muutaman kierroksen tein ja pakenin sisälle haaveilemaan. Se taitaa olla varminta näinä päivinä. Juhannusruusu on vielä punainen

Kaikkensa antaneena syysmyrkkyliljat

Hempeiden vaaleanpunaisten kurjenpolvien räväkkä lopetus

Sitkeyspalkitsen orvokit, ne tammikuussa kylvetyt. Ovat kestäneet märkyyden, kuivuuden ja pakkasen

Mustikat ovat vielä lehdessä ja aika niukkavärisiä, toivon niin, että saisin ne viihtymään. Ostin yhden puskan Lidlistä - saksalaista lajiketta luonnollisesti -ja toisen vaaleanpunamarjaisen lajikkeen, tämä taitaa olla se. Suojaus on näidenkin suhteen vaiheessa, mañanameininkiä...

Jouluruusuja katselen iloiten ja tarkkaillen...kukkisivatko talven iloksi

Oikeastaan aika kaunis asetelma tuli kuihtuneista kelloköynnöksistä ja jouluvaloista, somistavat sisäänkäyntiä

Kuistilla ensimmäisiä narsissinkukkia, väkevä tuoksu

Tammenlehtiä ja pieni tasetin sipuli, laitoin sen vasta nyt lekasoraan ja tippa vettä pohjalle, ehkäpä kukkii joulukuussa

Jouluruusu on niin suloinen, siihen ei vaan voi kyllästyä. Taustalla on hyasintti vielä hatun alla, on kasvattanut parissa viikossa juuret ja pieni vihreä nypykkä pilkistää jo jos nostaa hattua


Hebe ja Havucalluna ovat säilyneet ihan vihreinä vaikken ole edes muistanut kastella niitä

Lyhtyjä sytyttelin vesisateeseen

Hämärästä, pöydän alta pilkistää viime vuotisten amaryllisten alkuja. Kokeilen ensimmäistä kertaa saisinko ne kukkimaan uudelleen.

Yhtä tasetin sipulia säästelenv ielä, on niin ihanaa hypistellä näitä kuivia ja tuoksuvia sipuleja. Tuuli oli pyörittänyt hortensian kukintoja ovelle, siitä niitä poimin somistukseksi

Etualalla Rusokirsikan ja yllä Koivun tyhjät oksat..

Amarylliskin sai hortensian kukintoja ylleen

Sievä pikkuhavu, olen yhä enemmän ihastunut näihin. Tilasin siemeniä muutaman pussin, ihan joutavaa puuhaa keskellä talvea, mutta herättää minussa toiveen uudesta keväästä.

Kuvat ovat valjuja ja kelmeitä, samanlainen on kuin olo itsellä. Joka ikinen päivä muistutan itseäni, kuinka asiat voisivat olla huonommin. Lämpö ja lumettomuus tekevät minut hyvin onnelliseksi. Ehkäpä tästä sittenkin taas selvitään...

12 kommenttia:

  1. Onneksi on tosiaan lämmintä ja lumetonta, ja yölläkään ei ole pakkasta! Vasta huomenna saan Viherpeukaloilta tilaamamme kasvit maahan, en vain ole päässyt kotiin aiemmin ja ensimmäisenä istutettavana oli tietysti paljasjuuriset pensasaitapyökit.
    Päivän lyhyys vain saa kiristelemään hampaita, mitään ei meinaa ehtiä kun jo hämärtää... jos ylipäätään on valoisaa ollenkaan. Plääh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Kiva kun pääset viimein istuttamaan. Hyvin ehtii. Upeat ne pyökit, kävin ihailemassa. Kauhean lyhyt päivä on nyyh.

      Poista
  2. Lämmintä on ollut täällä Pohjois-Karjalassakin. Nytkin on lämpöasteita. Kauniita syyskuvia sinulla on; hienoja värejä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Mukavaa, että sielläkin lämmintä. Iloista viikonloppua sinnekin!

      Poista
  3. Pimeys harmittaa täälläkin, tuntuu ettei jaksa innostua mistään samalla tavalla kuin kesällä. Mutta jouluvalot - melkein olen unohtanut niiden virittämisen! Ne sentään piristävät edes hieman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu. Raskasta tämä pimeys. Jouluvalot tuovat lohtua ainakin minulle tosi paljon :)

      Poista
  4. On sulla monenlaasia virityksiä miälen piristykseksi :) Niitä kyllä ny tarvitahanki. Tääläki on ollu tosi pimeetä ja märkiä päiviä. Väsyttää, eikä huvita teherä yhtää mitää ylimääräästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika. Pakko yrittää :) Voimia sinne kovasti, olet normaalisti niin aikaansaapa, että saat todellakin luvan kanssa olla väsynyt nyt!

      Poista
  5. Pidätkö hyasinttiä ja amaryllistä vielä pitkään pimeässä? Kiikutin tänään kellarista hyasintin keittiöön valoon, kun siinä näkyy pieni vihreä piippanen. Kauniit köynnösvalot sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria K. Hatun otin jo pois, amaryllisten kanssa en vielä hoppua. Hyvä kun hait jo valoon :)

      Poista
  6. Ihanan tunnelmallisia kuvia; olet saanut kynttilöiden valon kauniisti kuvattua. Jouluvalosarja ja kelloköynnös näyttävät tosi hienolta yhdessä. Ponteva hyasintti ensimmäisissä kuvissa on myös aivan ihana.
    Tottakai tästä selvitään! Adventtiaika alkaa ihan kohta. :)

    VastaaPoista