tiistai 22. joulukuuta 2015

Kuistilla kukkakauppaleikkejä

Joulupöytään asetelmaa tein äsken, miniruusuja, skimmiaa, harsokukkaa, eucalyptystä, vahankukkaa, jouluruusuja ja alla lekasoran päällä sammalmättäitä. Omista jouluruusuista ja skimmiasta nipsin, minihavun kaivoin tienposkesta. 

 Kukkakaupan täti sanoi, että tänä vuonna kaikilla on kimpuissaan eucalyptystä ja niin minäkin ostin sellaisen oksan.  Onhan se kaunista (tuo hopeinen tässä kuvassa), tuoksuu aika jännän mausteiselta.

Muutoin joulu on niinkuin aina. Lapset sairaana, ostetaan liikaa kaikkea syötävää jota kukaan ei syö ja kaikki tohina on hieman liian ylimitoitettua siihen nähden, että ollaan vaan kotona eikä tehdä mitään. Ja vaaleanpunaisen ystävä lapseni laulaa hieman liian kovalla äänellä "kilisee pinkki kulkunen" sadannetta kertaa niin, että verenpaine kohoaa uhkaavasti. On siis aika lämmittää rauhoittavaa glögiä ja painua pihalle sytyttämään kynttilöitä. Minun joulumieleni syttyi tänään roihuun Kampin kauppakeskuksen ruuhkassa. Hyörinässä pyörinässä, ihmiset näyttivät iloisilta vaikkakin hieman kiireisiltä. Kaiuttimista kaikui joululauluja. Ja niinhän se kai on, että kun joulu asettuu sydämeen niin muulla ei ole niin paljon väliä.
Minä siis askaroin kukkien parissa (joista kukaan muu ei taloudessa piittaa). Tv:stä ei tule mitään ja olo on kuin veltolla makkaralla. Mutta on se silti aika ihanaa, olla vaan. Leipoa kakkuja vaikka myöhään illalla jos sattuu huvittamaan. Ja sytytellä kynttilöitä.

Samalla unelmoin ruusupuskasta. Yksinkertaisesta kukinnosta ja villiruusumaisesta olemuksesta. Luen ruusukirjaa ja haaveilen. Sieltä kauppakeskuksen harmaasta maailmasta hain joulukukkia ja hymyilin onnellisena. Meidän joulutalo on kuvassa hämärtyvässä illassa.

Kauppalista kädessäni kuljin Prismassa. Eri puolilta listaa löysin neljä kertaa kaakao! Taitaa olla sitten tämän joulun hitti meillä. Ostin piparminttukeppejä ja vaahtokarkkeja kaakaota varten. Kuvassa kasvihuone ja syreenikaari.

Puutarhasta löysin vielä lumikellon ja talventähtien alkuja. Odotan kovasti jo kevättä ja kirsikoiden kukintaa. Ruusuissa puhkeaa lehtiä.

Kuistilla jatkan lapsuuden kukkakauppaleikkejä, ruusujen, vahakukkien ja sekalaisten oksien kanssa. Amaryllikset ja hyasintit toin sisään. Nyt on vessassakin hyasintti!

Ystäväni sanoi, että pidän kukkakaupat rahoissa. Ihana valkoisen syreenin oksa, kevään tuntua!

Puutarhassa lumikellojen kukka-aihiotkin näkyvät jo

Shampanjakuusi tänä vuonna

Musta-kulta teemalla, lehtiä, mustia vintagepalloja joissa vielä steariinit päällä (ostin kerran kirppikseltä)


Perhosia

Ja tietysti champpispulloja

Puutarhaystäville ja jouluystäville hyvää joulua! Kiitos kun jaksatte käydä täällä, joulusuukkoja

34 kommenttia:

  1. Ihana postaus, täynnä arkea ja kuitenkin niin jouluinen.
    Oikein hyvää joulua sinulle blogiystäväni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between herttaisesta kommentistasi! TOivottavasti joulusi oli ihana!

      Poista
  2. Oi ei, aivan ihana joulukuusi sinulla! Tahtoo shampanjakuusen... :D
    Hyvää ja rauhallista joulua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Shampanjakuusi sinulle ensi vuonna :) Ihanaa joulua!

      Poista
    2. P.S. Saanko pinnata joulukuusen ja shampanjapullon? Eivät taida olla sinulla Pinterestissä?

      Poista
    3. Tietysti saat vapaasti pinnailla mitä tahdot:) En ole pinnaillut juurikaan näitä blogijuttujani kun ne ovat täällä jo

      Poista
  3. Ihastuttava postaus, sinullahan on kukkaisa kevät ja joulu samaan aikaan! :D Vai lumikellot ovat jo nupulla, höh, arvaapa minulla taas kuolanpioni luulee että on kevät. Onkohan se eukalyptusoksa eucalyptus globulus-lajia, kasvatin omaani siemenestä asti kunnes tyhmä unohdin reppanan ulos :/. Se on ihana kun siitä lähtee raikas tuoksu lehtiä silittäessä, ja tuollaiset kauniit huurteiset lehdet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Minulla on niin ikävä kevättä jo...kuolanpioni alkaa aikaisin, kyllä, mutta se ei haittaa kun kukkanuput tulevat vasta myöhään sillä. En valitettavasti tiedä tarkemmin tuosta lajikkeesta, upeaa kun olet onnistunut itse kasvattamaan. Kokeile ihmeessä uudelleen!

      Poista
  4. Mukavan rauhaisaa joulua! Tänä vuonna oli kaupoissa paljon mustia joulukoristeita. Tuleva trendi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin mukavaa joulua Katja! En usko, että on trendi kun mustaa on ollut jo niin pitkään, itse olen vähän jälkijunassa sen kanssa :)

      Poista
  5. Ooh, aah, ooh! OOH!
    Oi! Pyörryn!
    Suukoista tulikin mieleeni, että niitä piti ostaa kaupasta....öööö....olikohan ne karpalo- vai puplukkavaahtotäytteisiä nyg tää limited edition.
    Voihan sairastelut :(
    Kilisee pinkki kulkunen, mutta sopii kukkiesi väriin !
    Mukavaa joulunodotusta.........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leenajapojat! Suukkoja näinkin, taisi tosiaan olla puplukkaa (ihana sana!). Mukavaa joulunaikaa sinulle ja poitsuillesi!

      Poista
  6. Asetelma on aivan ihana, mutta mikä olo on veltolla makkaralla? Jos meirän vessas olis hyasintti, nii eihän sinne menis Erkkikää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Veltto makkara on vähän sellainen soffaperuna jolla nahka kiristää :) Inhottaako teitä hyasintin tuoksu vai miksei vessaan saa laittaa??

      Poista
  7. Vau, ihana samppanjakuusi!! Ja kilisee pinkki kulkunen :-DDD
    Mahtavaa, että joulumieli voi syttyä kauppakeskuksessa. Kävin tässä muutama päivä sitten Isossa Omenassa ja siellä syttyi lähinnä massamurhaajamieli, onneksi pääsin pois kaupungin hälinästä ennen kuin pääsin toteuttamaan tuumiani :-D
    Voi hyvänen aika, lumikellon nuppu!!! NYT minullekin syttyi joulumieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Hih, massamurhaaja, tiedän kyllä tunteen vaikka olenkin sen verran kaupunkilainen, että ihan tykkään kauppakeskuksista ja cityfiiliksestä. Sinullakin varmasti siellä lumikellot nousevat vinhaa vauhtia :)

      Poista
  8. Ihanaa tekstiä, hienoa tunnelmaa alusta loppuun ja oivia oivalluksia joulunvietosta. Shampanjapullokoriste kuusessa, sellaisen tahtoisin minäkin! :)Ja hei, täytyyhän kukkakauppiaidenkin jollain elää. =D Luulen, että menen kanssa huomenna ostamaan joulukukkia ihan itse itselleni. Todella viehättävän asetelman olet tehnyt! Leppoisaa joulua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos KesäKukka! Puteleita saa Stockmannilta, jos innostut hommaamaan. Sinulla oli ne ihanat korkkarit ja guinnessit, en ole unohtanut niitä. Toivottavasti hait joulukukkia, olet sen ansainnut!

      Poista
  9. Eikä mää en kestä, tuo syreenin oksa<3<3<3 Ei meijän maalaiskaupoissa vaan mitään tuollaisia herkkuja löysy, kait tästä on Kamppiin meikäläisenkin rynnättävä ;D Entäs tuo saniaisenlehtikoriste, siis aivan todella hurmaava!
    Ja lumikello, sehän saattaa vaikka vielä joulunpyhinä kilkahtaa auki, niin hurjan pitkällä! Onko se syyslumikello vai ihan tavallinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Kamppiin vaan, sieltä niitä herkkuja löytyy :) Ihan tavallinen lumikello on kyseessä, ihanan keväistä!

      Poista
  10. Aivan ihana postaus juuri tällaisena päivänä, kun kukko ottaa ensimmäistä askelta valoa kohti. Maltetaan mährystää hetki joulua, kaiken kevään keskellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko! Pakko vaan kestää, kevääseen asti!

      Poista
  11. Ihanat asetelmat ja niin jouluinen tunnelma. Kiitos tästä.

    Oikein hyvää, tunnelmallista ja rauhaisaa joulua sinulle.

    VastaaPoista
  12. Hyvää joulumieltä ja iloa ensi vuodelle!

    VastaaPoista
  13. Täältä löytää aina hyvää puutarhamieltä:)
    Oikein ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Samoin kuin sinunkin blogistasi, kiitos. Ihanaa joulua!

      Poista
  14. Makeet kuusenkoristeet ja ihan mieletön syreeni!
    Terveisin toinen veltto sohvaperuna, jolla myös kaapit täynnä ruokaa (ettei nyt vaan tulisi nälkä, kun kaupat ovat näin pitkään kiinni!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Ihana kuulla, että on Suomessa on toinen veltto soffis :) Minua ahdistaa niin kovasti, että kaupat ovat kiinni :)

      Poista
  15. Voi mitä kauneutta, ihastuttava jouluasetelma, vie ajatuksen puutarhan kauneimpiin hetkiin! Kuusi on myös upeassa asussa, hienostunut kerta kaikkiaan! Kaunista ja ihanaa joulunaikaa Sametti Hortensia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria kauniista sanoistasi! Ihanaa joulunaikaa sinulle <3

      Poista