lauantai 24. joulukuuta 2016

Kukitetun jouluaaton tunnelmia

Rakastan kukkia ja joulua, joten olen erityisen onnellinen joulunpyhinä. Sen lähemmäs pyhyyden kokemusta en oikeasti edes pääse, koska joulupukki ja jumala edustavat minulle lähinnä satuolentoja. Ehkä valitettavaa, mutta niin vain on.

Kukat, niiden tuoksu ja oma perhe, se on pyhintä pyhää. Vaikka oikeasti meininki meillä on kaukana siitä, joku huutaa, pari poikaa kuristaa toisiaan ja pienimmäinen tekee lumienkeleitä olohuoneen lattialla pakkausmuovien keskellä. Minä olin jo alkuviikosta päättänyt säilyttää sisäisen zeniläisyyteni hösellyksestä huolimatta ja ihme kumma se tällä kertaa onnistui.

Joulu kielojen tuoksussa, sammalen kosteudessa ja shampanjan maku kielellä, ei hassumpaa

Puutarhasta poimin muutaman syyskrookuksen & jouluruusun maljakkoon


Tämänkin yksilön kaiken kostean ja ruskean keskeltä nousseen

Onpa onni, että kaupasta saa ostaa kukkia, koska puutarhastani poimitut kielot osoittautuivat apiloiksi ja siksi ainoaksi perennaksi, joka vähän rasittaa minua...eli Vuorikaunokiksi, hih. Mukkelismakkelismenneet sipulikukat autotallissa kukkivat lähes, hieman ruhjottuina. Aina ei voi onnistua eikä edes kovin usein, siltä ainakin tuntuu elämässä välillä. 

Kauppakeskuksen ryysiksessä jonotin joulukukkiani epätavallisen kauan ja liikutuin kukkakaupan myyjästä, joka paneutui asiakkaan unelmiin rauhallisesti ja innostuen. Sain hänen yllättäen tarjoamasta kiirettömyyden elämyksestä rutkasti iloa. Voimmeko me ihmiset muuta tarjotakaan toisillemme kuin hetken hengähdyksen kaiken keskellä -kiireettömyyttä ja hitusen empatiaa? Sain irtokukkina ostettua mukaan lempikukkiani anemoneja, kruunuvuokkoja, muutaman tummanpuhuvan Tähtiputken, Harsokukkaa, Vahakukkaa, eucalyptusta ja Eustomaa. Tämän kimpun myötä tunnen viimein kyllästyneeni eucaan, mikähän on seuraava kukkamaailman ybertrendi kun tämä ei ehkä kestä enää kauan?

Näihin anemoneihin en kuitenkaan kyllästy koskaan

Sain kuin sainkin vihreän joulun - ja joulumyrskyn. Ulkona viuhuaa ja tuulee kuin viimeistä päivää. Roihut lepäävät pakkauksissaan, mutta kasvihuoneessa palaa elävä tuli. Kun välillä kurkkaan ikkunasta niin näen sen turvallisen loimun.
Sininen hetki kimpun takana keittiön ikkunasta katsottuna ja suurten puiden kauniit siluetit

Perinteinen shokkipinkki hyasintti tuoksuu himppusen eksoottisemmalta
Systeriltä sain tämän ihanuuden, hyasinttiasetelman sammalpedillä

Nallet herkuttelivat ahkerasti

Ystävän hieno joululahja: antiikkinen juomateline, upea kapistus

Ilolla ja pelolla odotan uutta vuotta 2017. Toivotan kuitenkin hempeän lempeitä & kukkaisia hetkiä ystäväisilleni. Joulu on rakkauden aikaa. 

27 kommenttia:

 1. Ihanat kukat! Ihan joka ikine.
  Muistuu nii elävästi miälehen joulut, ku kersat oli piäniä :) Rauhaa ei silloo palio näkyny.
  Meillä oli tänää kans hulinaane päivä, ku molempien jäläkelääset oli käymäs. Ny onki sitte alakanu se rauhalline osuus. Kerkiää taas tänne plokimaailmahanki. Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Sitten sinä tiedätkin kuviot paremmin kuin hyvin :) Ihana tuo rauhallinen osuus kaiken tohinan jälkeen. Ihanaa, myöhästynyttä joulua!

   Poista
 2. Ihanasti olet ympäröinyt itsesi kukilla perheen lisäksi. Rauhallisia ja levollisia joulunpyhiä!

  VastaaPoista
 3. Hyvinpä olet onnistunut itsesi kukilla ympäröimään ja viettämään levollista joulua mahdollisesta metelöinnistä huolimatta.Odota ensi vuotta pelkästään ilolla, joohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! En uskalla ajatella ilolla vain, elämä on välillä niin veemäistä...

   Poista
 4. Ihania joulukukkia :) Mukavia joulunpyhiä!

  VastaaPoista
 5. MUkavaa joulua sinulle sinne kukkien ja perheen kera!

  VastaaPoista
 6. Voi, mirtinkin eilen että kolmen lapsen perheessä on varmaan hösellystä ;)
  Kikkurapään lumienkelit, voi kekseliäisyys huippu.
  Kaunis kirjoitus. Suloisia kukkia ja syvät kohtaamiset kantavat pitkälle.
  Zen- asenne uuteenkin vuoteen ( kiitti vinkistä..heh).
  Voi hyvin.
  Ja..mä unohdin kielojen oston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos leenajaipanat! Normihösellys :) Lapset ovat kyllä niin kekseliäitä, itselleni ei ekaksi tulleet lumienkelit mieleen. Voi myös hyvin ja kisut myös! Pärjäät hyvin ilmankin kieloja, eivät ole kummoisia..

   Poista
 7. Onpa kauniita joulukukkia. Hyvää joulupäivää!

  VastaaPoista
 8. Voihan vuorikaunokki. Onneksi on kukkakaupat.
  Meilläkin on välillä hulinaa, mutta tulee ihan varmasti niitä rauhallisia ja hiljaisia jouluja, jolloin kuulee nuppineulan putoavan lattialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Hih tuo vuorikaunokki nauratti minua kovasti, alkaakohan se kukkimaan vielä ilokseni :) En panisi pahakseni rauhallista joulua välillä...

   Poista
 9. Minä onnistuin onneksi keräämään ihan oikeita kielon juurakoita, mutta ne eivät ole vielä ehtineet kuitenkaan kukkaan. Ehkäpä ensi vuoden puolella...
  Hyvää joulua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Kiva kun saat uudenvuodenkielot! Hyvää joulua!

   Poista
 10. Voi miten ihanaa ja kukkaisaa! Oikein mukavaa Joulun jatkoa ja loppuvuotta!

  VastaaPoista
 11. Tämä oli jotenkin aivan ihana postaus. Kiva, että säilytät kukkaisan tyylisi postauksesta toiseen, vaikka aihe jotain muuta kuin kukkia käsittelisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Between! Välillä roiskahtaa syvällisen puolelle kukkien keskellä :)

   Poista
 12. Kauniita kukkasia olet saanut kukkakaupparetkeltäsi ja ne kimpuksi koonnut! Jouluna on hyvä rauhoittua ja mietiskellä mennyttä ja tulevaa.. Hyvää loppuvuotta ja onnea ensi vuodelle!

  VastaaPoista
 13. Todella kauniita kukkia! Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa pikkulapsihäsellystä jouluna. Asenne säilyy paremmin, kun on ympäröinyt itsensä upeilla kukilla ja oikealla asenteella. Meillä on ollut ihan samanlainen häsellys. Kaikki kolme lasta perheineen aatosta asti. Ja pikkulapset mukana. Vanhin jo pelaa pelejä ja nuorimmaista ei voi jättää yhtään silmistään. Ennätti eilen ulkoiluretkellä jo pudota alalampeen. Onneksi oli jäässä vaikka pinnalla kellui vesi. Nyt pikkuisia nukutetaan. On hetken rauha. Ihanaa elämää!

  VastaaPoista