sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Haloo puutarha....

..onko siellä elämää, kukaan hengissä?

Viisi kuukautta myöhemmin.

Talven selkä kuitenkin taittuu. Poika tuli hiihtäen kotiin ja sanoi, että taitaa tulla kevät. Toinen poika tuli jääpuikot kainalossa. Perheharrastuksena hakkasimme jäätä ja pöyhimme lumikasoja, ensimmäistä kertaa vasta näin myöhään. Jäätävästä tuulesta huolimatta olen puutarhuroinut jonkin verran. Leikannut ekaa kertaa omenapuut ja siistinyt jänisten parturoimia pensaita. Tuija-aitaa yritin myös leikellä siistimmäksi. Eilen oli harmaa myrskypäivä, tänään lumet sulivat silmissä.

Tällä viikolla on aamut ensimmäistä kertaa alkaneet hieman valostumaan (starttaan töihin aamulla ennen kuutta). Kellojen siirto aiheuttaa nyt tietysti takapakkia, mikä harmittaa kyllä. Huominen aamu hirvittää, miten ihmeessä jaksan herätä vanhaan aikaan jo neljältä. Kuolen varmaan väsymykseen.

Läheiseltä suoalueelta löytyi vaaleanpunaisia pajunkissoja
Ajotiemme sulaa hiljalleen
Paljon piippoja näkyy siellä missä lumi hieman sulaa, lumikellopaikkani on vielä lumen alla, mutta krookuksissa voi aavistaa niiden väriä (valkoinen)

Hieman rähjääntyneitä pionin alkuja

Olen shoppaillut, tunnustan...Mosainteriors lopettaa ja sieltä sai kauniita kasvikuvia edullisesti, niin ja kynttilöitä (piti paeta virpojia, pelkään olevani ainoa, joka inhoaa koko virpomiskulttuuria...)

Luonnollisesti olen ollut myös kukkakauppojen vakioasiakas koko alkuvuoden. Eilen löysin uudesta kukkakaupasta läheltä (Raparperin alla) neilikoita ja ruukkutulppaaneita. Pääsiäinen voi siis olla vaaleanpunainen ja neilikalta tuoksuva tänä vuonna

Omenapuun oksista tuli kaunis pääsiäisasetelma
Tänään join ensimmäiset pihakaffet tänä vuonna, se oli aika ihanaa. Oli niin lämmin, ettei tarvinnut sormikkaita. Jään ehkä sittenkin henkiin!

Linnutkin lauloivat onnellisina
Kirsikoiden silmut ovat jo silminnähden pulleina, valmiina avautumaan
Pientä iloa silmuista. Me kaikki tarvitsemme aurinkoa ja lämpöä nyt, pitkän pimeän talven jälkeen
Näsiässä nuput pullistuvat myös
Orvokkipackit matkasivat mukanani kotiin ja istuttelin niitä jo kasvihuoneessa ja kuistilla

Kuistilla kukkii vieläkin persikkapuu



Taimet ovat juuri alkaneet kasvaa, Rakkoköynnös & valkoinen Kelloköynnös. Ensiksi mainitulla on kauniit liuskottuneet lehdet ja hassut kukinnot. Kokeilen ekaa kertaa....kelloköynnöksiin olin joskus ihastunut puutarhaurani alussa, nyt olen ollut monta vuotta koukussa keijunmekkoon, mutta kokeilen onnistuuko paluu menneeseen
Ensi viikonloppuna ajattelin kylvää tuoksuherneitä....ihania lajikkeita kuten tämä "april in paris" (pariisissa on varmasti jo kevät) ja exhibitors collectionia, joka sisältää viininpunaista beaujolaista, roosansävyistä mrs. R. Boltonia jne. 

On ollut jotenkin erilainen kevät, se ei ole tuntunut miltään. Vai ehkei se ole vielä alkanutkaan kunnolla.  Onnellista keväänodotusta teille kaikille!

28 kommenttia:

  1. Kiva, keväinen postaus. Tänään täällä meillä oli ensimmäinen kunnon kevätpäivä. Aurinko paistoi ihanasti ja mittari näytti neljää plus astetta. Kävelylenkillä käydessäni tienvarsien lumipenkat sulivat valuttaen vedet ajotielle ja talojen räystäiltä kuului iloista veden lorinaa.
    Ihanaa kevättä ja mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Kuulostipa hyvältä tuo kevätpäivä. Onnellista pääsiäistä ja kevättä sinulle myös!

      Poista
  2. Ihanat pajunkissat. HEI sullon MAATA näkyvis!!!! Ja piippoja, tuskin muistan aikaa. Teillon kevät, eherottomasti :) Meillon järkyttävän palio lunta, varmasti viälä juhannuksenaki. Persikan kukka on tosi söpö.
    Hyvää pääsiääsen aikaa ja kevään orotusta sullekki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Toivottavasti lumenne sulavat pian! Jospa ensi viikolla alkaisi tapahtua. Iloista pääsiäistä ja kevättä sinulle myös!

      Poista
  3. Ah, ihanaa lupausta keväästä! Ehkä se sieltä joskus vielä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! Kyllä se vielä tulee, pakko vain kestää. Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  4. Hyvä, kun jossain päin Suomea on jo näkyvissä hipaisuja keväästä - täälläkin tänään tuulahti lämmin auringonpaiste, mutta lumimassat ovat niin valtavat, ettei piippoja tarvii ennen pääsiäistä kuvitellakaan. Mukavaa viikkoa sinulle, Sametti Hortensia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Toivottavasti teidän lumenne sulavat pian ja pääset nauttimaan piipoistasi. Onnellista pääsiäistä sinulle!

      Poista
  5. Teillä ei ole lunta ollenkaan niin paljon kuin meillä. Ole siitä onnellinen! Eilen olikin ihana auringonpaisteinen päivä. Kellojen siirto ja virpojat ovat syvältä! Hyvää kevään odotusta kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Mutta sinähän pidät talvesta, lumi sopii teille! Ihana kuulla, ettet sinäkään innostu virpojista. Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  6. Ihania kevään lupauksia, pajunkissoja, piippoja, orvokeita ja pihakaffeet! Noiden turvin taas jaksaa odotella lähestyvää kevättä. Minä olin varautunut virpojiin vaikka perinne ei ole niin tämän seudun juttu,onneksi niitä ei käynyt ja voin itse syödä herkut 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! No niin, hienoa saitkin nautiskella herkut itse :) Täällä ramppasi porukkaa tauotta aamusta iltaan, huokaus. Onnellista kevättä sinulle!

      Poista
  7. Ei voi olla totta! Sinulla näkyy maa ja piippoja. Kuinka valtavasti tuollaisia näkyjä odotankaan. Eilen taisi olla ensimmäinen keväinen päivä, mutta tämä viikko mennäänkin taas varsin talvisissa merkeissä. Aurinko sentään paistaa lupaavasti ja luo uskoa kevään saapumiseen.
    On kyllä ollut uskomattoman pitkä talvi ja kellojen siirto tuottaa myös tuskaa, mutta aina näistä hengissä selvitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Todella pitkä talvi, nippanappa hengissä, mutta kyllä me saamme vielä kevään :) Ihanaa kevättä ja pääsiäistä sinulle!

      Poista
  8. Teillähän on ihan kevät!!!!
    Voi kuinka kuvasi toivatkaan toivoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Kyllä sielläkin jo varmasti on keväistä, ihanaa kevättä sinulle!

      Poista
  9. Piippoja näkyvissä! Täydellistä. Meillä lunta on vielä liikaa piippoihin. Oman puutarhan piippotoiveet ovat siirtyneet nyt huhtikuulle. Mutta kuviesi mukaan kevät on tulossa ja lähestyy etelästä päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Toivon, että lumenne sulavat pian! Tässä kuussa jo varmasti kevät tulee. Puuh. Onnellista kevättä!

      Poista
  10. voi teillä on jo piippoja näkyvillä! Meillä ei yhtään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Voi, toivottavasti teillä on pian piipposia!

      Poista
  11. Ollaanpa siellä jo pitkällä! Näyttää tosi keväiseltä täältä katottuna :) Hyvää pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viherrilli! Toivottavasti teilläkin pian keväistyy. Onnellista pääsiäistä!

      Poista
  12. Sixpackin näin minäkin tänään, vaan en ostanut värien takia.
    Voi miten söpö vaaleanpunainen pajnkizu.
    Kyllä se kohta piipottaa vieläkin enemmän.
    Järkyttävää tää kellojen siirto.
    Otan osaa varhaisen nousun kanssa.
    Itse nukuin tänään pommiin, vaan myöhästyin töistä vain kolme minuuttia
    Nyt tulee neljän päivän vapaat.
    Oi onnea ja ihanuutta 🌷💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Voi, mitä väriä ne olivat? Tosi rankka viikko oli kellonsiirron takia! Voi sinua kun raukka nukuit bommiin. Ihanaa pääsiäislomaa!

      Poista
  13. Voi, onpa siellä jo keväisen näköistä. Toivotaan että tästä lämpenisi vielä pian. Ihanaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihan vuosi! Toivottavasti saamme lämpöä! Ihanaa pääsiäistä myös sinulle!

      Poista