keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Kevään ensi helähdys

Oksaruusuja helmikuussa, miksipäs ei? Mieheltä sain ystävänpäiväruusuja 🌹 Uuh, niin kauniita
Keväistyvää luonnossa, sulavaa jäätä... Lunta on vielä paljon, mutta vesisade on sulattanut sitä nopsaan. Niin vain puskevat lumikellot paksun hangen läpi. Yksi pieni lumikello kukkii jo, muut nousevat ryppäinä. Nyt alkaa kevään ja talven välinen taistelu, jonka kevät loppujen lopuksi aina voittaa. Se on toivoa antava ajatus, kun ulkona viuhuu koleat tuulet. 

Aurinkoa kaipaan todella paljon, on ollut harmaita päiviä, jolloin sataa jotain epämääräistä. Kevääseen on yhä pitkä aika ja on tämä raskas jäinen periodi, jonka toivoisi olevan jo ohitse.  Mieleen pompsahtelee ideoita ja ne tekisi niin mieli toteuttaa heti. Istuttaa uusia puita. Mutta voih, taimistojen avaamiseen on vielä useampi kuukausi. Heti kun ehdin, aion tehdä pihahommia lumen keskellä, siivota ja leikellä oksia. Linnut ovat alkaneet siivoamaan pönttöjä! Kevätlurituksia kuuluu myös siellä täällä, mutta edelleen punatulkut pyörivät lintulaudalla. Mitähän se tarkoittaa. 
Tein pitkästä aikaa pihakierroksen viime viikonloppuna ja nyt luvassa kuvasatoa. Jään läpi puskevat myös kauniit & vihreät vaaleanpunaisten helmililjojen varret, joissa on jo pienet kukkanuputkin. Sain nämä ylikukkineet helmililjat luottokukkakauppiaaltani ilmaiseksi viime keväänä ja istutin heti ne heti maahan, likusteriaidan alle
Niiden vieressä kasvaa kasvihuoneen kulmalla jalosyreenin alla valkokukkaista ajuruohoa, tällä hetkellä jään päällä, raukka
Lumen suojissa ovat talvehtineet kasvit hyvin ruukuissakin. Muratit ovat vihreitä & perennat hengissä (lisään ruukuissa sammalleimua ja istuttelen puutarhaan niiden juurruttua, näin saan kätevästi lisää yhtä lempikasveistani). Tälläisen lumitalven jälkeen ei onneksi tarvitse pelätä yhtä paljon talvituhoja kuin yleensä, jotain hyvä siis tässäkin talvessa
Lumi on sulanut jo talonvieruksilta kukkapenkistä, jossa kasvaa ruusuja, mehitähtiruusukkeita & itsekseen sinne levittäytyviä sipulikukkasia. Ruusutkin ovat säilyneet ihan vihreinä lumen alla
Istutin tänne pari uutta mehitähtiä viime syksynä kesäreissulta Vaasasta ostamani tummanpunaisen mehitähden, lajike taisi olla Othello, ihana matkamuisto reissusta. Väri on tylsästi vaan muuttunut vaaleammaksi
Tulppaaneitakin näkyy jo
Pikkukurjenmiekat ja krookukset ovat kasvaneet jään sisässä, se on aika ihmeellistä

Kuistista on tullut keväisen ihana, olen siivonnut ja uudelleen organisoinut sisustuksen ja olen siihen hurjan tyytyväinen. Pikkurautasohva rehattiin kirjastohuoneesta, tässä on nyt mukava lueskella puutarhalehtiä 
 Jasmiini on elänyt talven ylitse, vaikka pelkäsin sen olevan vaikeasti kasvatettavana. Nyt se tuoksuu hyvältä kukkiessaan. 
Kuistilla on lähes aina tuoreita kukkasia, ja niitä vanhoja rupusia...
Viikunan pikkukädet taas moikkaamassa kevättä jipii
Pari edullista ruukkua valkoista helmililjaa saa uuden elämän puutarhassa jonkun puun alla, kukkivat sipulikukat puiden ja pensaiden alla, onko mitään parempaa loppujen lopuksi
Ruusuja teillekin siellä ruudun toisella puolen🌹

24 kommenttia:

 1. Voi miten toiveita herättäviä kuvia! Ja lumikellokin nupullaan! Meillä vielä miltei puolimetrinen hanki peittää koko puutarhan. Viikon päästä ollaan onneksi jo maaliskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Voih, toivottavasti lumenne sulavat pian. Minä myös odotan tuota maaliskuuta hirvittävästi, vaikka ei kai se mitään muutosta tilanteeseen varsinaisesti tuo. Kevätiloja sinulle!

   Poista
 2. Oho, jopa teillä on paljon kevään merkkejä puskemassa esiin! Viime viikonloppuna käväisin mökillä ja siellä vielä kaikki lumenpeitossa. Ja suureksi harmikseni kaunis pikkusyreenipuuni oli parturoitu, papanat puun juurella kertoivat syyllisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu! Voi harmistus, että syreeniäsi on syöty :( Minullakin sitä maistelevat mielellään. Toivottavasti kuitenkin elpyy vielä hyvin!

   Poista
 3. Sinulla jo ihan keväistä siellä. Meillä lunta vielä riittää pihamaalla.
  Ihanat ruusut mieheltäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Toivottavasti lumenne sulavat pian! Täälläkin on kyllä vielä lunta. Mies hoksaa aina välillä tuoda kauniita kasveja :)

   Poista
 4. Kiitos ruusuista ja pitkälle edenneestä kevättunnelmasta! Meillä vielä kinokset peittävät lumikellopenkit, onneksi ovat siellä suojassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Kiitos itsellesi käynnistäsi ja ihanasta kommentistasi! Toivottavasti teidän lumenne sulavat pian ja saat ihailla lumikellejäsi :)

   Poista
 5. Ihania ystävänpäiväruusuja! Vautsi! Nua palio jo kasvia näkyvis. Meillon viälä pääsääntöösesti parikymmentä senttiä lunta. Isojen puiren alustoolta oli lumet osittain sulanu, mutta ny on taas pyryyttäny kaikki paikat lunta täytöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Parikymmentä senttiä ei ole enää paljon! Eikös ne sula jo pois? Toivottavasti pääset pian ihailemaan kukkiasi :)

   Poista
 6. Tämä postaus toi kevään jälleen pari askelta lähemmäksi. Voi noita reppania, puskevat jään ja lumen läpi, ne herättävät kyllä toivon keväästä.
  Kiitos ihanista kuvista 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kiitos itsellesi kun kävit :) Olen aivan tuskastunut jo tähän talveen, voisi jo loppua...

   Poista
 7. Taas ihmettelen maamme suuruutta! Sinulla kukkaset jo nupuillaan, täällä metreittäin lunta seinänvieriä myöten. Mutta niin ihanan lohdullisia kuvia, kyllä siellä kevät tosiaan on aloittanut voitokkaan taistelunsa. Hyvä idea tuo sammaleimujen lisääminen, siitä nappaan itselleni vinkin. Ruusuntuoksuisia kevätpäiviä sinulle, koitetaan vielä jaksaa tovi, aurinkoakin on onneksi luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Toivottavasti teidän lumet alkavat pian sulaa! Olen ihan loppu tämän talven kanssa. Toivotaan, että kevät tulee pian! Tosiaan helppoa tuntuu olevan sammalleimujen lisäys, kokeile ihmeessä! Onnellisia kevätpäiviä sinulle myös!

   Poista
 8. Oi, miten keväistä teillä jo on! Täällä on vielä puolisen metriä lunta ja varmasti metrin kinokset kolattujen alueiden vierellä. Eikä ihan hetkeen ole sulamassakaan, kun nyt on -14 astetta pakkasta. Aurinko kyllä paistaa kauniisti. Viikunan pikku kädet ovat niin hauskan näköiset! Kiitos ruusuista <3 Raportoihan kevään etenemisestä, niin saadaan me lumen vangitkin vähän nautiskella edes netin välityksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! On täälläkin vielä paljon lunta, toivottavasti lumenne sulavat oikein nopsaan. Hurjan kylmä teillä on taas ollut. Onneksi sentään aurinko on paistanut. Kiitos itsellesi kun jaksat täällä käydä! Samaa täällä päässä toivotaan, kevätrapsaa sieltä päin :)

   Poista
 9. Niin kaunis kuisti! Tuollaisen minäkin haluan joskus. Kuistittomuus on kerrostaloasumisen huonoja puolia - parveke ei todellakaan ole sama asia. :D

  Meilläkin alkaa jo taloyhtiön pihamaalla näkyä sipulikukkien versoja. Lumikelloja ei valitettavasti ole, mutta haaveilen ostavani niitä taas kukkakaupasta kukkivina parvekkeelleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M.T. Ainasoja! Minä taas haluaisin parvekkeen! Sehän on kuin kuisti, jos on siis lasitettu, onko sinulla semmoinen? Ihanaa kun näkyy jo sipulikukkia! Kaupasta saa onneksi näitä pikkusipuleja myös!

   Poista
  2. Meillä on lasitettu parveke, mutta sen olosuhteet talvisin eivät oikein vastaa kuistin olosuhteita. Pakkanen pääsee sisälle, joten siellä ei voi talvettaa semmoisia, jotka eivät pärjäisi talvea ulkona.

   Poista
 10. Näyttää tosi keväiseltä. Meillä vielä lumi peittää kaikki kukkapenkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Toivottavasti lumet sulavat teillä pian, olisi jo aika!!

   Poista
 11. Helmikuussa lumikelloja, vau!
  Meillä oli talven aikana vähemmän lunta kuin siellä teillä, mutta kyllä nyt taas huomaa, että vyöhykkeillä on väliä. Meillä nimittäin ei näy vielä mitään piippoja!
  Kuistisi on kyllä kutsuva paikka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Yleensä nämä kukkivat helmi-maaliskuussa! Toivottavasti teillä keväistyy pian! Äkkiä ne piipot sieltä esiin tulee. Kiitos paljon!

   Poista
 12. Tulppaaneja näkyvissä siellä - aivan uskomattomalta tuntuu. :)
  Täälläkin on puolisen metriä lunta, kuten monilla kommentoijilla, mutta sää on ainakin ollut keväinen viime päivinä. Ihana aurinko paistaa ja tiaiset laulavat.
  Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista