perjantai 19. maaliskuuta 2021

Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää*

Ahh vihdoin kevät on alkamassa (*Minna Canth -lainaus). Ennätysmäinen lumitalvi ollut meillä Espoossa. Nyt on kuitenkin ilmassa paljon keväänmerkkejä, voiton puolella ollaan. Viikonlopun pitäisi vielä sadella lunta. Olen kerrankin malttanut mieleni enkä ole edes pöyhinyt lumia. Toivottavasti lumien sulaminen kosteuttaa rutikuivan plänttini.  Kuivuus on välillä koetellut puutarhaa. 


Kavereita on ruokittu koko talvi. Lintulaudalla ollut kuhinaa, yleisimmät linnut meillä ovat talitintit, mustarastaat, närhet, punatulkut, viherpeippo, tikka ja varpuset. Fasaania ei onneksi enää ole näkynyt ollenkaan. 

Punatulkku ja pupun papanat.

Suvikummun Marjan blogista kauniit sukat - yllätysvoitto. Lapsi vei vasemmanpuoleiset ja käyttää niitä joka päivä koulussa. Minä käytän harmaita, koleat lattiat...

Kuistilla aurinko lämmittää vihdoin, pieni kirsikkapensas on kukkinut viehättävänä koko talven ja tuonut kuistille kevään. Pitäisi varata joku kukkiva pikkupensas tänne joka talvi tyynnyttämään kevätikävää. 

Torista ostin tämän pikkuposliinikukan pistokkaan, se on sievä. Ei ole kukkinut vielä, odotan..muutaman ihanan viherkasvin olen ostanut talvella. Mandariinililja on upea. Kuva alla:

Rakastaako kukaan yhtä paljon tuoksukynttilöitä..? Olen aivan hulluna niihin! Viime aikoina kivoja on löytynyt H&M Homelta & Söstrene Greneltä

Uusi hankinta kesäksi: rottinkitarjotin, jolla kuljettaa virkistävät kesäjuomat ulos

Tamarindi selvisi talvesta, olen onnellinen. Tämä on puu, joka kasvaa eksoottisissa maissa ja sen siemeniä ja palkoja voi syödä

Vihreys lisääntyy kuistilla

Puutarhassa on paljon eri eläinten tassunjälkiä. Kenenköhän nämäkin, ovat aika isot.

reppana liukastunutkin vielä. Talvi on ollut hurjan liukas

Parhaita kevätmerkkejä; linnut tekevät pesää. Pergolassa pylväissä on taas sinitiaisia pesäpuuhissa. Kurkistelen niitä olohuoneen ikkunasta.

Pylväisiin ei oravatkaan mahdu, turvallinen pesä

Lumen ja jään alta puskevat lumikellot ovat ihme

Olen tehnyt jotain kauheaa. Leikkasin likusteriaidanteet 20-30 centtisiksi luettuani ohjeet. Kyllä kirpaisi. Olisi pitänyt tehdä vuosia sitten, en vain uskaltanut.

Näsiä valmistautuu kukintaan lumen keskellä

Hurjasti on kasvanut, tämä on äitini siemenestä kylvänyt. Kuin lupaus uudesta kesästä. 

Jännitän kukkiiko viime kesän aleostos Viburnum Bodnantense Dawn
Hevoskastanja vaikuttaa selvinneen ekasta talvestaan

Lumen alta paljastuu hitaasti sipulikukkien alkuja, oikealla näkyy pinkki nuppu, se kuuluu perinneperenna Rohtosuopayrtille

Pienoiskasvihuoneen alta pilkistää vihreä nurmikko. Aika hyvästellä se nukkuva, puolikuollut elämä ja siirtyä kevätpuuhiin. 

22 kommenttia:

 1. Aah, miten ihanasti siellä onkaan lumi hävinnyt ja paljastuu kaikenlaista! Suloiset lumikellot, ihmeen aikaiset. Tai siis kun tuntuu siltä, että niiden on täytynyt kasvaa nupulleen jo lumen alla.
  Kuistisi on oikea unelma. Suvikummun Marja on huipputaitava ja kutoo niin nättejä juttuja, onnittelut voitosta!
  Tosi hyvä Minna Canth -lause, ihana ja niin - hyvää Minnan ja tasa-arvon päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saila! Kyllä - nämä paljastuivat täysin kukkivina lumen alta! Voi ihmeiden ihme. Suuret kiitokset! Marja on upea käsityöntaitaja, en lopeta ihastelemasta tuota tasaista kädenjälkeä, hyvin harvinaista. Olemme onnekkaita kun saimme sukkia. Samoin sinulle tasa-arvoista elämää ♥

   Poista
 2. Siellä näkyy paljon lupauksia keväästä! Oikein odotan, että puutarhasi herää ja pääsen jälleen katsomaan kukkivaa puutarhaasi kuvien välityksellä.
  Onnittelut voitosta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kiitos samoin, ihanaista kevättä ja puutarhasi heräämistä odotellen ♥ Kiitos!

   Poista
 3. Siellähän näkyy jo vaikka mitä kevään merkkejä. Täällä lunta on sen verran paljon, että täytyy tosiaan odottaa plussakelit, että alkaa lumikasat vajoamaan.

  Tuoksukynttilät ovat meillä pannassa, alan aivastella voimakkaista tuoksuista. Olen joskus keskellä yötä herännyt juuri avautuneen hyasintin liian voimakkaaseen tuoksuun ja joutunut kiikuttamaan kukat ulos. Ulkona tuoksut taas eivät haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Toivottavasti ensi viikko tuo piristystä puutarhaasi! Ymmärrän hyvin, ettei allergisena valitettavasti voi nauttia tuoksuista kovinkaan, harmi ♥

   Poista
 4. Voi pienet lumikellot, sieltä ne tuovat tuulahduksen keväästä! Täällä mennään vielä talvipeitto hartioilla, en millään meinaa havahtua, kun lunta on kaikkialla! Onneksi on nämä blogit, joista voi ammentaa voimia itselleenkin! Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Toivon kovasti keväistyvää kelia koko maahan ja erityisesti Sinulle! Kyllä se sieltä on tulossa ♥

   Poista
 5. Siellä on kevät edennyt paremmin kuin täällä. Sait kauniit sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Keväistyvää sinnekin toivotellen! Sukat on aivan ihanat ♥

   Poista
 6. Vau, teillä kukkii jo puutarhassakin! Ja tuo kirsikka sisällä, se on upea!
  Meillä sataa tänään vettä, ja lumimassat vähenevät pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Vihdoin keväistyvää, puhaltelen sinnepäin! Onnea keväänodotukseen ♥

   Poista
 7. Voi kevät <3 Suloisia lumikellon nuppuja, kirsikan kukkia, piippoja ja silmuja! Ovatpa sinitintit keksineet jännän pesäpaikan. Sinulla on hyvä paikka seurailla niiden puuhia. Täällä on sadellut räntää vähän väliä tänään ja huomisesta alkaen luvatut lämpimät säät ovat siirtyneet alkamaan tiistaina. No, parempi silloinkin kuin kahden viikon päästä. Toivon samanlaista lämpöaaltoa kuin edellisen oikein runsaslumisen talven jälkeen. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♥ Kyllä se tästä, joka puolella Suomea kevät tulee hiljalleen! Toivon sinne kevättuulia, kiva jos ensi viikolla keväistyy. Onnellista viikonloppua Sinulle ♥

   Poista
 8. Suloisia ja toiveikkaita merkkejä keväästä löytyy jo sieltä. Meillä on kevät suunnilleen samassa vaiheessa, vaikka aikaisemmilta vuosilta muistelen, että sinun pihallasi kevät on ollut monta viikkoa etuajassa meihin nähden. Meillä oli tänä vuonna lunta varmaan paljon vähemmän.
  Tänään on jo mukavan keväistä taas, kun on satanut vettä lumen sijasta.
  Meilläkin on näsiässä jo pulleat nuput.
  Ihana tuo kirsikka 💕💕
  Kiva, että sukille löytyi käyttäjät 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marja, sukat ovat aivan täydellisen ihanat ♥! Meillä on todellakin ollut perinteinen lumitalvi, tai siis on yhä, kaikki kasviaarteeni ovat yhä lumen alla. Mutta nyt kevät tulee koko Suomeen hiljalleen, ihanaa, nautitaan ♥

   Poista
 9. Tääläki oli pari oikeekeväästä päivää, mutta ny tuloo toivottavasti se viimmeenen rykääsy - lunta tuloo poikittain. Siton muutenki viälä palio. Siälä taas näyttää oikee lupaavalta, kukkivalta, nii sisällä ku pihallaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika ♥ Toivottavasti teillä on jo kevät täysillä♥

   Poista
 10. Kevät on täällä meillä paljon sinun kevätnäkymiesi perusteella jäljessä.
  Ihana yllätysvoitto. Niin kauniita sukkia jalkoja lämmittämään.
  Mukavaa ja aurinkoista maaliskuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko ♥ Toivottavasti saat pian nauttia keväästä täysillä, ihanaa kevättä sinulle♥

   Poista
 11. Espoolaisen runsaslumisuuden peittoaa pohjoiskirkkonummelainen ennätyslumi. Lumimäärällä kilpailemisen sijaan suunnataan katse kohti kevättä, joka sinun puutarhassasi on selvästi meitä pidemmällä. Yhdyn ilolla hyvästelemään puolikuolleen talvielämän.
  Suvikummun Marjan sukat ovat nii kauniita ja taidolla tehtyjä. Lämmittävät jalkoja ja mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between ♥ Uskon sen! Mutta nyt lumi on sulanut täysin, kyllä se tästä. Ihanat sukat on todellakin, Marja on niin taitava. Ihanaa kevättä Sinulle ♥

   Poista