sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Kevään juhlaa

Kevät on täällä. Kivimuurin väleissä hehkuu sinivuokon sini

Kevätkukkapenkissä Näsiä on niin kaunis & herkkä. Rakastan tätä pensasta yli kaiken. 

Scilla mischtschenkoana 'Tubergeniana'
Persiansinililja. Olen aina ihastellut tätä pientä sipulikukkaa. Pieni ja romanttinen - uniikki kalpeansininen väri, jossa kuitenkin häivähdys roosaa

Crocus tommasinianus Barr's Purple
Tähtisahrami. Oksa kuuluu ihanalle kääpiöperuukkipensaalle. 

Crocus tommasinianus 'Roseus' kuunliljapenkereessäni. Nimi on väärä, kukka on väriltään lila. Lilaeus sopisi..


Prunus avium 'Sunburst'. Imeläkirsikka. Silmut pullistuvat lupaavasti. Kirsikat ovat todella hyviä tällä lajikkeella. 

Yleisnäkymä on vielä surullisen ruskeanharmaa. Havut ja puksipuut ovat pieniä vihreitä sykähdyksiä kukkapenkeissä juuri nyt. 


Crocus Chrysanthus 'Cream Beauty'. Kullankeltainen ja ihana, samaa mieltä on kärpänen. Tein tästä sydämen nurmikolle. Soimasin muuten aikaisemmin kaniineja krookusten ja tulppaanien syönnistä, oikea vihollinen olikin peura. Löysin sorkanjälkiä. Satunnaisesti eksyvät tälle tontille, kun olemme muiden talojen puristuksissa. 


Crocus chrysanthus 'Snow Bunting'. Kultasahrami. Oma lempparikrookukseni. Onneksi näitä jäi muutama ahnailta suilta. 


Bulbocodium vernum. Virvalilja. Ikään kuin keväällä kukkiva myrkkylilja, sukulainen. Ihana pikkuinen.

Tässä kuvassa kaikkea ihanaa: pukseja, kartiovalkokuusia, pikkutulppaaneja (suojusten alla), talvivihreää rönsyansikkaa, japaninruusukvitteni (joka jäi valitettavasti jänisten hampaisiin puoliksi) ja kiven edessä pieni lehtensä säilyttänyt koreanperhosvaahtera. 


Lempikurjenmiekkani ja sen hurmaavin yksityiskohta; aivan tumma terälehden pää. Lumikurjenmiekka, Iris histrioides 'George'. Uskollisin kukkijani, yli kymmenvuotias. 


Iriksiä tupsahtelee esiin vähän sieltä täältä...herkullinen myös caramel-sävyisen keijunkukan seurassa Sheila Ann Germaney' 


Kevään ensimmäinen perhonen (joka laittoi siivet suppuun)


Sinitiainen pesii ja keimailee peilille


Kasvihuoneen singelilattian ensimmäinen vuosi oli menestys; routiminen jäi pois ja vesi imeytyi nopeasti. Kiveys toi selvästi lisää lämpöä. Luin juuri miten tärkeää on perhosille ja muillekin olioille kivet. Uskon.


Päiväkahvit paviljongissa - oh yes please


Pääsiäiseksi suureen lasimaljaan hyasintteja, perunanarsissia ja helmililjaa.

Sisäänkäynnin luokse kevätkukkaa

Orvokkeja ja bellis


On vielä hyvin aikaista, tuulista ja koleaa. Ikävöin aurinkoa, hetken se vilahtaa ja katoaa taas harmauden alle. Pää on vähän kipeä sillä tapaa kuin se on koko päivän myrskytuulissa ulkoilun jälkeen. Kävin jo ekalla taimistolla! Ostin multaa. Teen pian kylvöjä kasvihuoneessa. 

To do -lista
 • -leikkaa puut ja pensaat 
 • -istuta dahlia
 • -kylvä tuoksuherneet
 • nauti keväästä!

Iloista, onnellista, valoisaa, juuri toivomaasi kevättä Sinulle!

20 kommenttia:

 1. Olin tänään pitkällä kävelyllä tuulessa ja se tuntuu tosiaan päässä, siis tuuli. Meidän tontti on vielä osin eri aikavyöhykkeellä, koska lumi haittaa vielä hommien aloittamista. Niin paljon kaikkea kukkii jo siellä. Tuo sinivuokko on mahtava kivien välissä. Onneksi sinullekin jäi krookuksia. Inhaa on, jos krookukset syödään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Toivottavasti ne lumesi sulavat pian sieltä ja pääset touhuilemaan. Joo ensimmäinen kerrostuma syötiin, myöhemmät ovat säästyneet toistaiseksi. Huh mikä ilma tuolla ulkona!

   Poista
 2. Tänään oli kova tuuli mutta pakko oli nauttia pihalla sillä sääennuste näytti sateita. Ihanat pienet kurjenmiekat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Oli kamala tuuli, vieläkin päässä humisee. Nyt siellä onkin hurja myrsky käynnissä, voi ei.

   Poista
 3. Tuo pikkuruinen sinivuokko kivimuurin sisällä on jotenkin niin hellyyttävän näköinen <3 Puutarhassasi kukkii jo vaikka mitä ihanaa. Varsinaiset kevätjuhlat käynnissä. Minä lähden kohta katsomaan, mitä yön ja aamun jatkunut vesisade on saanut aikaiseksi lumimassoille ja onko ensimmäisen krookuksenpiipporyppään vierelle ilmestynyt jo toista. Pelkään kakkosvaihtoehtoa, eli sitä, että rusakot ovat käyneet syömässä kaiken vähänkään vihreän... Täälläkin tuulee, mutta ei ainakaan vielä ole ihan myrskylukemissa. Mukavaa toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kevätjuhlintaa sielläkin varmasti jo! Toivottavasti puput jättävät puutarhasi rauhaan. Ihanaa huhtikuuta toivotellen!

   Poista
 4. Puutarhastasi löytyy väripilkkuja jo vaikka kuinka. Georgen tumma väri on kerrassaan upea. Kiva kuulla, että omasi on jo kymmenvuotias.
  Onkohan oma Cream Beautyni sittenkin joku muu, sillä se on odotettua keltaisempi? Istutin niitä useamman pussillisen ja osa kukkii myöhemmin, kun ovat olleet lumikasan alla.
  Eilen tuuli kovaa, joten ei ihme jos pää tuntuu omituiselta. Tänään kova tuuli on maustettu sateella.
  Mukavaa pääsiäispyhää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Minulla on hyvin samanlainen krookus, mutta hieman keltaisempi ja se on lajikenimeltään Romance. Olisiko sinunkin sitä? Kauheita tuulia ollut! Ihanaa kevättä!

   Poista
 5. Hyvä to do-lista! Onneksi alinta kohtaa voi toteuttaa uudelleen ja uudelleen, vaikka joka päivä:)
  Irikset ovat upeita, ja onneksi joissakin paikoissa puutarhaa kukkivat vuodesta toiseen. Toki jokainen keväinen pikkukukkija saa hymyn nousemaan huulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Kyllä vain, se on loputon kohta listassa :) Kaikki kevätkukkijat onnellistuttavat meidät!

   Poista
 6. Voi ku sullon jo ihana valikooma kevään kukkijoota. Ihanat kevätkurjenmiakat ja krookukset. Mullaki jo nuppuja, mutta täälon ny surkia keli räntäsateeneen, eikä mikään tarkene nuppuja aukoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Ihana kevät ja sielläkin varmasti nuput jo auenneet!

   Poista
 7. Ihania pieniä onnentuojia pitkin pihaa. Ensimmäiset kukkijat ovat aina niin tärkeitä ja tarpeellisia.

  VastaaPoista
 8. Oi, miten kaunista ja keväistä! Nuo yleiskuvat ovat ihan syötävän suloisia, näkyy niin kivasti kaikkea ja koko yhdistelmä miellyttää silmää kovasti.
  Tosi kauniita kukkivia pikkusipuleita, ai sentään! Ymmärrän sanasi näsiästä!

  VastaaPoista
 9. Tähän karmeaan, tuuliseen ja räntäsateiseen myrskysäähän tarvitsinkin juuri aurinkoisia, lämpimältä näyttäviä puutarhakuvia ja ihania pieniä, kauniin sävyisiä krookuksia ja kurjenmiekkoja, kiitos <3 Meillä on pihasta vielä suurin osa lumen peitossa, joten kukkivaa ei löydy mistään. Piippoja näkyy kukkapenkkien reunamilla, joten lupaus keväästä täälläkin jo on:) Kivimuurisi lämmössä on kasvien ihana aloitella uutta kasvukautta! Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kyllä, kamalat kelit olleet!! Toivottavasti nyt helpottaa. Ja lumesi toivon mukaan jo huvenneet siellä. IHanaa kevättä Sinulle!

   Poista