maanantai 14. helmikuuta 2022

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Talvi on ollut kaunis, mutta nyt sitä toivoo sen olevan jo ohitse. Muutama hetki sitten on kuitenkin tullut toivon tuulahdus osaksi arkea, lumet alkaneet sulaa ja aurinkokennovalaisimet loistaa. Linnutkin ovat jo alkaneet viserrellä, varsinkin mustarastaat puiden oksilla. Samalla huomasin itsekin piristyneeni, tämä valon määrä on niin tärkeää hyvinvoinnille. En ole enää enää jarruttellut puutarhaintoiluani vaan lukenut kaikki puutarhakirjani ja kirjastosta roudannut lisää. Hykertelevä odotus. Kukkakaupasta löytyi kukkivia lumikelloja...

Siementilaukset tehty tältä vuodelta. Se on aina hauskin hetki. Minullahan homma on hyvin pienimuotoista, koska olen päätynyt siihen, että max n. 12 pussia per kasvukausi on siemensaldoni. 1-3 perennaa, suurin osa kesäkukkia ja loput yleensä salaattia. On kiva ostaa uudet pussukat joka kevät, mutta en halua säilöä turhanpanttina siemenpusseja ja mielestäni siemenetkin ovat törkykalliita. Kesäkukat laitan lavakauluksiin, perennat ja salaatit kasvihuonekylvöön. Näihin sadevesi nippanappa (ehkä) riittää. 

Kaipaus väreihin ja tuoksuihin on suuri. En voi olla ilman tuoksuherneitä tai auringonkukkia, mutta niitä on kiva kasvatella eri väreissä eri vuosina. Olen roomansalaatin ystävä, joten sitä paljon. Sen täydellinen muoto on kuin tehty ruispuikulan päälle. 

Siemenet 2022

Kesäkukat:

Kääpiöauringonkukka  ‘Vanilla Ice’

Kääpiöauringonkukka ‘Distino Mixture’ 

Sini-ikiviuhko 'Cutie Apricot' 

Perennat:

Bellis perennis (Kaunokainen) Meadow Daisy

Echinacea purpurea (punahattu) 'White Swan'

Salaatit & vihannekset:

Sidesalaatti Little Gem

Sidesalaatti 'Red Romaine Cos' 

Koristekurpitsa, valkoinen 'Baby Boo' 

Tuoksuherneet:

 'April in Paris',  'Frills and Blushes', 'Almost Black'

Nyt kaikki puutarhajutut ovat vielä kuin avoin kirja. Yksi juttu jännittää tänä keväänä erityisen paljon; miten viime keväänä istutetut talvenarat kasvit ovat selvinneet? 

Blogini täytti jo 13 vuotta (oikeastaan 14, aloitin eka toisella alustalla v. 2008).  En olisi koskaan uskonut, että näin kauan voi kirjoittaa yhdestä aiheesta ja yhdestä mitättömästä puutarhasta. Nyt eletään instamaailmassa ja blogien loppu on varmaan lähellä. Ei se mitään, aika aikaa kutakin. Elämässä riittää aina muutoksia. Blogimaailma on ollut tosi kiva ja vaikka olen itse superujo, on ollut hauska höyrytä yhdessä kasvijuttuja niistä kiinnostuneiden kanssa ja parissa jaksamisen mukaan. Muutamaan olen saanut tutustua jopa ruudun ulkopuolella. Haluaisin kuitenkin jotenkin palkita vielä tänne asti jaksaneita lukijoitani. Valitettavasti arvonnat tuntuvat hieman typeriltä, kun niissä saa vain muutama palkinnon vaikka oikeasti palkinnon ansaitsisivat kaikki.  Antamisen ilo on kuitenkin se paras ilo. Enkä keksi muutakaan. Kaikilla on taatusti jo paljon siemeniä, mutta tähän arvontaan voi kuitenkin ilmoittautua mukaan jättämällä kommenttikenttään yhteystietonsa. Jospa siellä ruudun takana olisi joku, jota juuri nämä siemenet innostavat. 

 Jättämällä niin halutessasi yhteystietosi (sähköpostiosoite) tähän kirjoitukseen osallistut ja arvon siemenet ensi viikonloppuna. Voit myös ilmaista kumpi pussukkatrio on Sinulle se houkuttelevampi.

Toisessa paketissa on Nelson gardenin aprikoosin sävyisiä siemeniä;
Cosmos bipinnatus, Kosmoskukka Apricotta
Achillea millefolium, Leikkokärsämö 'Summer Pastels' (perenna)
Limonium sinuatum, Ikiviuhko 'Cutie Apricot'

Toinen paketti koostuu Fröbankenin valkoisista kukista
Erilaisia valkoisia kuivakukkia mix
Callistephus sinensis, Kiinanasteri 'Princess White' 
Lathyrus odoratus, Tuoksuherne 'Mammoth White'

Hyvää ystävänpäivää 💖

22 kommenttia:

  1. Ihanaa, että aloitit bloggaamisen! Toivottavasti blogit eivät kuihdu ja saan nauttia jutuistasi ja puutarhastasi vielä pitkään. Blogeista saa niin valtavasti tietoa ja inspistä. Mistä sitä muuten tietäisi muiden kasvikokeiluista yms. IG:ssä ei ole yhtään niin paljon tietoa, tai oikeastaan siellä ei ole kuvien alla yhtään kunnon kerrontaa, en siitä oikein tykkää, vaikka sitä käytänkin. Se ei innosta enkä tykkää siitäkään, että kuvia kelatessa hypitään tyypeistä ja paikoista toiseen. Haluan keskittyä!
    Ihana arvonta! Johon aloin jo kirjoittaa, että en osallistu, mutta ehkä sittenkin, vaikka kesäkukat ei ole oikein mun juttu. En nyt osaa valita kumpi, ehkä Nelsonin paketti, mutta ei niin väliä. Jos arpaonni osuu mulle, niin anna sen toisen valita ensin.
    Paljon onnea pitkän blogitaipaleen johdosta!
    Ah, lumikello, itsekin hankin ruukullisen juuri ja katson niiden nuppujen nousemista ♥ Niin mahtavaa kevätterapiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila ♥ Toivotaan, että blogit hengittelevät vielä. Totta nuo kiteytyksesi IG:stä ja blogeista. Kiitokset kun luet ja jaksat täällä käydä ♥

      Poista
  2. Lämpimästi onnea pitkästä blogitaipaleesta! Sailan tavoin toivon, etteivät blogit ole häviämässä mihinkään. On niin valtavan mielenkiintoista lukea toisten kokemuksista ja oppia kaikkea uutta. Sitä ei voi mikään nopea kuvapalvelu korvata koskaan.
    Olipa vaikea miettiä, kumpi setti olisi mieluisampi. Päädyin kuitenkin tuohon valkoiseen, sillä kosmoksen siemeniä minulla jo on parikin pussia ja valkoisessa on pieni yllätysmomentti tuossa sekoituspussissa. Valkoinen on myös helpompi yhdistää muun puutarhan kanssa. Minäkin laitoin juuri synttäriarvonnan blogiin, käyhän kurkkaamassa :)
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ♥ Kiitos paljon! Toivotaan, että blogit säilyvät! Tulen katsomaan arvontaasi ja ihanaa ystävänpäivää ♥

      Poista
  3. Lämpimät synttärionnittelut! Uskon ja toivon, että blogeillekin on paikkansa ja seuraajansa. Kuvia on kiva katsella, mutta itse kaipaan siinä ohessa juttuja ja tarinoita, kasvikuvauksia ja tavalliseen arkeenkin liittyvää höpötystä.
    Toivottavasti itsekin jatkat blogiasi, sillä se on ollut melkoinen ihmemaa ja erikoisuuksien ilotulitus. Mielenkiinnolla luen juttujasi ja paneudun kuviin kerta toisensa jälkeen.
    Nelsonin paketti menee ehkä valkoisten edelle.
    Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between ♥ Toivotaan, että blogit säilyy! Kyllä ajattelin vielä jatkaa kirjoittelua ja kiitos paljon kun jaksat lukea ♥ Hyvää ystävänpäivää!

      Poista
  4. Onnittelut pitkästä plokitaipalehesta! Eiköhän plokiillaki oo oma kannattajakuntansa, toivottavasti. Kyllä nua Nelssonin siämenet viäävät pitemmän korren. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika ♥ Toivotaan, että riittää molempiin! Hyvää ystävänpäivää♥

      Poista
  5. Hyvää ystävänpäivää! Ja onnea pitkästä blogitaipaleesta. Muistan, kun aloitin lukea blogiasi (mutta en vielä rohjennut kommentoida), minua jo silloin hämmästytti valtava tietoutesi puutarhasta, kasveista ja niiden historiasta. Ja tietoutesi vain kasvaa.
    Valkoisia kukkia voisin kasvatella. vaaleanvihreaa(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää ♥ Onneksi sittemmin rohkenit kommentoida! Voi ei, en ole kyllä mikään tietoviisas, lukutoukka vaan. Hyvää ystävänpäivää♥

      Poista
  6. Hyvää ystävänpäivää myöskin sinulle.

    VastaaPoista
  7. Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää ja blogin synttäriä sekä kiitokset sinulle antoisasta blogistasi. Olen lukenut kaikki juttusi alusta alkaen, vaikka löysin puutarhablogit vasta noin 5-6 vuotta sitten. Minä suren monien tosi kivojen puutarhablogien jäämistä tauolle /päättymistä, vaikka ymmärrän että elämässä on tehtävä ajan käytön suhteen valintoja. Itse saan paljon enemmän iloa blogeista kaiken tekstin kanssa kuin pelkistä instakuvista. Toivon sinunkin jatkavan, sillä sinulta löytyy puutarhasta niin valtavan paljon kaikkea kaunista, ettei sitä väsy katsomaan ja kokemaan.
    Valitsen kahdesta ihanasta tällä kertaa nuo valkoiset :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi ♥ Kiitos samoin hyvää ystävänpäivää ja siitä että jaksat käydä täällä lukemassa ♥ Rivit tosiaan harvenevat, mutta toivottavasti pysyvät. Kiitos paljon ♥

      Poista
  8. Se on kyllä hirveen harmi, jos blogit loppuu kokonaan! Instaan on helppo lisäillä kuvia ja katsella, mutta jotenkin siitä jää "tyhjyyden" tunne. Tekstit on jotenkin sekavia, ei heti näe onko kirjoittajan tekstiä vai kommentoijan ja lukuisat hästäkit sotkee vielä lisää. Kukaan ei niihin kirjoita mielenkiintoisia juttuja kuvien takaa, on vain helppo heittää kuva silloin tällöin.

    Sinulla on paljon erikoisia kasveja puutarhassasi, johtuen varmaan siitä että itse asun V:lla ja sinä ihan etelässä, täällä ei noista monikaan menestyisi. On kiva saada niistä tietoa ja nähdä kuvia.

    Lueskelin tuolta aiemmin suunnitelmista puutarhan suhteen. Kuulostaa todella hyvälle ja näinhän se on puutarha muuttuu tarpeen mukaan ja myös mieltymysten pohjalta!
    Osallistun kivaan arvontaan, koska ikiviuhko olisi uusi tuttavuus :) Tykkään myös kosmoksista ja leikkokärsämöstä.
    Hyvää jatkoa blogillesi ja onnittelut näistä vuosista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska ♥ Toivotaan, ettei kokonaan lopu. Totta mitä turiset, se on justiinsa noin. Kiitos kun jaksat täällä käydä ♥ Ihanaa ystävänpäivää♥

      Poista
  9. Noin pitkä blogitaival vaatii jo syvän kumarruksen, onnea blogillesi! Hiljaistahan täällä on ollut, itse samaa hiljaisuutta vahvistaen. Insta vetää helppoudessaan usein pidemmän korren, muta syvempää keskustelua täällä käydään. Eikä instagram saa aikaan samanlaista tuttavuutta kuin blogimaailmassa syntyy. Sinun puutarhastasi riittää kerrottavaa, se on kuin pieni eksoottinen saari keskellä suomalaista maisemaa. Pienillä siemenhankinnoilla itsekin aion pärjätä, mutta toki osallistun arvontaasi. Valkoiset voisivat olla tämän kevään juttu. Mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku ♥ Asiat muuttuvat ja vaihtavat muotoaan. Insta on nyt se juttu. Kiitos paljon kun jaksat täällä käydä ♥

      Poista
  10. Toivotaan ja uskotaan etteivät puutarhablogit katoa minnenkään! Välillä on tietenkin hiljaisempia kausia, mutta kyllä täällä blogistaniassa on niin huikeita tyyppejä ja puutarhoja, että tännen palaa aina mielellään.
    Jos voittaisin siemenarvonnassa, ottasin nuo aprikoosit kasvit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni♥ Toivotaan, että blogit jatkaa vielä! Kiitos Sinulle ♥

      Poista
  11. Hyvää ystävänpäivää näin viikko myöhässä, mutta toisaalta, vuoden jokainen päivä on ystävänpäivä, ainakin puutarhaystävillä.
    Hyvää syntymäpäivää myös blogillesi, meillä onkin samanikäiset blogit, piti oikein tarkistaa; 21.3.2008 olen tehnyt ekan postauksrn vuodatuksessa, siitä parin vuoden kuluttua siirryin bloggeriin. Aika lailla alusta asti olen seurannut sinunkin blogiasi. Miten nopeasti aika meneekään! Olisi todella harmi, jos blogit hiipuisivat kokonaan. Juuri täällä sinunkin blogissasi olen päässyt mukaan puutarhasi tunnelmaan ja saanut lukea puutarhaunelmistasi ja kasviesi elämästä. Blogien maailmasta olen löytänyt monta ihanaa ystävää, joihin muuten en varmasti milloinkaan olisi tutustunut, monta ihanaa yhteistä tapaamista ja retkeä heidän kanssaan on tehty. Parin viimeisen vuoden aikana ei ole pystytty tapaamaan ja muutenkin on eletty kaikenlaisten rajoitusten keskellä. Sellainen vaan lamaannuttaa, mutta jospa tästä nyt paremmat ajat koittaisivat vähitellen.
    Instan puolella olen itsekin tiliäni ahkerasti päivitellyt, se vaan on niin nopeaa ja helppoa, mutta nyt aion elvyttää taas bloginikin. Blogissa pystyy tosiaan kertomaan niin paljon enemmän.
    Siemeniä minulla jo ihan hirveän paljon, kun jo marraskuussa olen ne tilannut (että varmasti en jää ilman 🙈), mutta jo nuo fröbankenin pussitkin ovat niin kauniita...

    ps. mikä on teidän villasukkatilanne, joko ovat puhkikuluneet?😊

    VastaaPoista
  12. Kiitos Marja ♥ Hyvää ystävänpäivää ja onnea blogillesi♥ Vuodet ovat vierineet. Toivotaan, ettei blogit kuole ja rajoituksetkin pian loppuvat. Voi kiitos, koko talvi on kuljettu ihanissa sukissasi ♥

    VastaaPoista