lauantai 22. huhtikuuta 2023

Nuppuja

Onnellinen viikko täynnä lämpöä & kevättä. Puiden nuput pullistuvat, accolade-kirsikassa vilahtaa pinkkiä. 

Tuomipihlajissa kauniit kukkanuput, olen niin onnellinen💝

Ensimmäiset ehtivät avautua, Kuusamat & Herukat aikaisimpina.

Kaunis herukan lehti.

Köynnöskuusama on kaunis uhkuessaan vihreyttä. 

Pienessä salaisessa lehdossani tähtiputki kukkii limenvihreänä. Piristysruiske. Enemmälti alkaa olla vihreää kuin ruskeaa. 

Paviljongissa Helmipensaan nuput täynnä kesänodotusta. Tänään oli kesän lämpö, kuljin koko päivän kesämekossa paljain jaloin. En voi uskoa, että huhtikuussa tällainen lämpö on totta. Tänään mittarissa +20 astetta. Kaikki pullistuvat nuput ovat täydellisen onnen symboleja. 

Talvehtiminen on sujunut kasveilta ongelmitta. Liljakanukka ja Punamarjakanukka ovat selvinneet talvesta pergolassa. Krookusten & kurjenmiekkojen kukinta on jo ohitse. 

Pienet sipulikukat ovat pelastaneet kevään, levinneet kaikkialle.  Syksyllä istutin paljon uusia. 

Krookusten kukinta on ohitse, mutta muistoksi tännekin Crocus minimus 'Spring Beauty'. Olit kaunis ja erikoinen raidallisine ulkokuorinesi. 

Vahdin onnellisena nuppuja, Kirsikkaluumun pullistuvia kukkanuppuja. 

Tulipa Polychroma, Tarhakylmänkukat & Palloesikot kukkivat. Viikolla villitulppaanit ja narsissit kiirehtivät kukkaan.

Yli satavuotias koivumme hiirenkorvilla. Onneksi leikkasin jo ruusut. 

Kevät on ollut täynnä touhuja, istutin tuija-aidanteen ja nyt euroopanvalkopyökkiaidan etupuolelle (Carpinus Betulus). Haaveilin tästä kauan. Itse asiassa siitä asti, kun Göteborgissa tällaisen ensi kerran näin viime vuosituhannen puolella.  Pyökin lehdet säilyvät talven yli. 

 
Pari viikkoa olen rampannut taimistoilla nauttimassa kasveista. Ostin Riippahopeapeapäärynän (Pyrus salicifolia 'Pendula'). Muitakin kasveja on tullut, kirjoitan niistä vaikka ensi kerralla.

Sain siivous- ja järjestelyapua ystävältäni=kasvihuone on nyt aiempaa väljempi & siistimpi. 

Ylisöpöt pulut ovat täällä taas 🖤

14 kommenttia:

  1. Ihana keväinen postaus <3 Täällä satoi tänään lunta niin, että maa oli valkoinen. Lumikinokset olivat lämpimien päivien aikana vajuneet mukavasti. Aurinkoisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tarja ❣️ Apua ei lunta enää, toivottavasti sulaa heti pois. Kyllä se kevät alkaa kaikkialla ennemmin tai myöhemmin 🌸

      Poista
  2. Oi, siellä on jo lehtiä ja nuputkin noin pitkällä. Kevät kyllä etenee kovaa vauhtia täälläkin, siellä ollaan aina edellä. Olet saanut jo hyvin kartutettua uusia kasveja. Ymmärrän sen oikein hyvin. Tänä vuonna minäkin aloitin kasvien ostelun jo ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää ❣️ Juu ei millään malta, koko talven odottanut et pääsee kasvishoppailemaan 🙂 nyt minua kiinnostaa mitä olet ostanut..

      Poista
  3. Kasvikokoelmasi karttuu vauhdilla. Riippahopeapäärynä kuulostaa hienolta. Pitääpä googlettaa tarkempia tietoja.
    Eilen oli upean kesäinen päivä. Parempaa ei voisi toivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rikkaruohoelämää❣️ Lisää kasveja vaan, parasta mitä on 🙂 Muhevaisella oli näitä 🍐. Aivan ihana ilma ollut ☀️

      Poista
  4. No hyvänen aika! Puutarhasi on todella lämpimällä paikalla, ihan ihme, että lehdetkin jo puhkeavat ja kirsikoiden nuput pullistelevat. Haikeaa, kun ensimmäisille kevätkukille pitää jättää jäähyväiset ja kaikki menee pikakelauksella lämmön takia.
    Vautsi, mitä projekteja! Riippahopeapäärynästä olen haaveillut pitkään, täytyypä pitää silmät auki puutarhaliikkeissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila❣️ Täällä ollut tosi lämmin koko viikon. Itse asiassa minusta ei ole yhtään haikeaa nyt, parasta kun mennään vauhdilla eteenpäin 🙂 Kyllästyin odotteluun talvella. 🍐 Oli Muhevaisella! Kontula & Pirkkola. Myymälät oli täpötäynnä kaikkea ihanaa, meinasin seota 😱

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Oi, ihanaa! Pääsin taas matkustamaan aikakonepostauksellasi muutaman viikon eteenpäin! Vihertääkö siellä jo nurmikin? Meillä on vasta pikkuisen maata näkyvissä ja ensimmäisiä krookuksia ja kevätkurjenmiekkoja varovasti kukassa. Nyt on hirmuisen kylmää ja märkää, mutta ehkä tämä vesisade sulattaa lumia oikein vauhdilla.
    'Spring Beauty' on oikein suloinen pikkuinen. Ihanat nuo raidalliset terälehdet. Mitähän hankintoja olet taas tehnyt? Varmaan jotain erityisen kaunista ja harvinaista.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Oi siellä on ollut jo kesämekkokelit! Täällä tänään lähinnä toppatakkikeli, lunta on tullut yön aikana n. 15 cm lisää ja mittarissa on nyt +2 . Mutta tälle viikolle on luvattu vesisateita, ehkä ja toivottavasti se sulattaa kaiken lumen.
    Ihania kukkia siellä, tuo krookus ´Spring Beauty`on ehkä kaikkein kaunein ikinä!

    VastaaPoista
  9. Viikonloppu oli ihanan lämmin, samoin alkuviikko... nyt ei enää voi puhua samoista ilmoista. Mutta silmut kyllä kestävät ja arempia suojellaan. Kyllä kevät pian taas palaa kauniina ja lämpimänä! Ihana krookus Spring Beauty! Ja taas uusia eksoottisia kasveja on päässyt puutarhasi kaunokaisten joukkoon. Ja mitkä söpöt kyyhykyläiset, en kestä! Ihanaa keväthuumaa ja vappua!

    VastaaPoista
  10. Voi mikä pulupariskunta.. ihania kevätnäkymiä siellä muutenkin. No kauan olit haaveillut ja nyt sait! Odotamme siis tulevia postauksia uutuuksista.

    VastaaPoista