lauantai 30. joulukuuta 2023

Hyvää uutta vuotta 2024

Halusin piipahtaa täällä toivottamassa hyvää uutta vuotta.
Talvi tuli aikaisin tänä vuonna. Kylmänä ja lumisena. Hysteerinen lumitalvi tuli tästäkin. Olen ollut talviunilla kun ei ehdi nähdä päivänvaloa. Ruusupömpeli uinuu lumen keskellä.

Koristelen aina puutarhaa vähän jouluun jättikokoisilla palloilla. Luultavasti ne jäävät killumaan puihin kevääseen asti, kun ovat jo hautautuneet lumikinoksiin. Tässä näkymässä kasvaa uusi pyökkiaidanne ja kerrottukukkainen imeläkirsikkapuu. Odotan niiden ensimmäistä kevättä ja toivon, että ne kasvavat suuriksi. 

Talvella kaunis näkymä muodostuu jättikokoisesta tammesta, suuresta kotikatajasta ja korkeasta tuija-aidasta.

Suloiset kartiovalkokuuset ovat hukkumaisillaan lumeen. 

 Laajojen alueiden verkotusprojekti vaikuttaa toistaiseksi toimivalta. Jänikset ja peurat ovat pysyneet poissa. Lopetin lintujen ruokinnan kokonaan, jottei putoavat siemenet houkuttele villipetoja ja rottia puutarhaan. Paviljonki on myös kokonaan aidattu puiden ja pensaiden pelastamiseksi.

Kuistin koristelen aina jouluksi kasveilla. Joitakin vuosia sitten askarrellut kukkapallot ovat säilyneet raikkaina vuodesta toiseen. 

Olen nauttinut ihanista joulukukista monta kuukautta. Joulun jälkeen sain vielä hamstrattua lisää amarylliksiä eurolla ja joistain paikoista ilmaisia joulukukkia, ihan parasta.

Tasetit alkoivat kukkia jouluksi. Kuin hippunen tuoksuvaa kevättä talven keskelle. Punakukkainen jouluruusu löytyi eurolla joulun jälkeen onneksi. 

Talvisin pyrin pitämään kuistin kukkaisana & tuoksuvana. 

Iloitsen pienen monta vuotta kuistilla talvehtineen orjanlaakerin kukinnasta. 

Uskomatonta, sain tämän vaha-amarylliksen kahdella eurolla. 

Vihdoin myös kamelian talvettaminen kuistilla on onnistunut ja kukkanuppuja näkyy. 

Kranssi & lahjaksi saamani kirsikankukkasamppanja. Harkitsen sen korkkaamista uuden vuoden kunniaksi. Ihanan kranssin ostin suloisesta kukkapuodista Hiirenporras design (Vantaalla). Siispä mitä parhainta & kukkaisaa uutta vuotta kaikille 💮 Minulla on parhaillaan työn alla trendikatsaus ensi vuodelle, julkaisen sen heti kun saan valmiiksi..

10 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta 2024 sinulle!
  Talvi tuli todellakin lumisena ja kylmänä ja tosi aikaisin. Jospa kevätkin tulee sitten tavallista aikaisemmin.
  Kiva idea laittaa punaisia joulupalloja pihapuiden oksille. Näyttävät kivoilta lumisilla oksilla, kun värimaailma on muuten aika suppea.
  Kauniita kukkia on mahdoton vastustaa. Etenkin, jos niitä saa edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Between ja ihaninta uutta vuotta sinulle myös 🥂 Toivotaan taasen aikaista kevättä, kuten aina 🫡
   Kukka-alet on kyllä ihan parasta joulun jälkeisessä elämässä 🌸

   Poista
 2. Olen ihan ihmeissäni,että olet saanut punakukkaisen jouluruusun eurolla!!! Olen yrittänyt löytää jo monena vuonna punakukkaista,mutta edes valkokukkaisia todella harvoin alennuksessa!!Olet tosi kauniita kukkia saanut edullisesti! Kukkaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuovi 💕 Löysin jouluruusun Vantaan Jumbon Citymarketista. CM ja Prisma ovat usein pääkaupunkiseudulla hyviä paikkoja hyödyntää kukka-aleja. Plantagen, ja Rusta myös. Tokmanni lahjoittaa kukkia joulun jälkeen ihan ilmaiseksi. Nyt en valitettavasti tiedä missä päin asusteet, mutta nämä vinkkinä.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kuistisi on niin ihana kukkamaailma, ja mitä löytöjä oletkaan taas tehnyt!
  Joulupallot lumisessa puutarhassa näyttävät kivoilta, taidan kopioida ensi vuonna (jos muistan) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
  2. Kiitos samoin sinulle Pioni 💕 ilman muuta lisää palloja puutarhaan, jos muistetaan ☺️

   Poista
 5. Punaiset joulupallot näyttävät kauniilta lumisessa puutarhassa. Lunta on täälläkin yllin kyllin. Saa nähdä, miten paljon sitä kevättalvella onkaan.
  Oletpa tehnyt taas hyviä alelöytöjä, amarylliksiä ja jouluruusukin eurolla! Olisin itsekin sortunut hamstraamaan kukkia, jos noin halvalla olisi tullut vastaan. Tuo vaaleakukkainen amaryllis punaisilla raidoilla on todella kaunis.
  Kukkaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta Minna 💕 puutarhankin voi laittaa joulukuntoon ☺️ joulun jälkeen saa kukkia aina ihan pilkkahinnalla 🥀

   Poista