torstai 11. huhtikuuta 2024

Hei kevät!

Ehkä kesästä tulee ylisöpö näiden verhojen kanssa. Ehkä kaikki meneekin hyvin. Näsiä vakuuttaa.


 Tänä vuonna en ole melkein uskaltanut ollenkaan innostua keväästä tai juhlistaa sitä saapuneeksi. Se karkaa aina pois. Vieläkin pelkään. 


Sinivuokot ovat kuin läikehtiviä jalokiviä puiden ja pensaiden alla. On käsittämätöntä miten kaikissa kukissa voi olla erilainen sinisen sävy. Myös niissä metsässä kukkivissa. 


Huojentavaa on ollut nähdä taas näitä karvapeppuja touhuamassa. 

Scilla mischtschenkoana 'Tubergeniana' eli persiansinililja on nykyään oma suosikkini.  Leviää kauniisti eli kukkii joka kulmalla. Sitruunaperhoset tuntuvat pitävän tästä. 

Kuitenkin: kauneinta, parasta ja toivoa herättävintä koko maailmassa on pullistuvat puiden ja pensaiden nuput. En saa niistä koskaan kyllikseni ja omien keväitteni kohokohta on kun ne pitkän odotuksen jälkeen avautuvat. 

Paviljongin kauniit verhot ovat hajonneet vuosien saatossa ja löysin jemmoista vain nämä mansikkajäden väriset, niiden täytyy kelvata. Virittelin pääsiäisenä, kun oli hetken kesä. 


Paviljongissa kirsikoiden nuput 🌸 Tuo pienempi pullea on kukkanuppu.

Kesästä on tulossa kaikkien aikojen köyhin kesä hintojen nousun vuoksi. Ruukut jätettävä tyhjiksi. Onneksi kylvetyt siemenet ovat itäneet, ehkä niistä saa vielä jotain väriä kesään. Kasvibudjettikin on minimaalinen enkä ole tilannut kasveja enkä siemeniä koko talvena kaikista houkutuksista huolimatta. Onneksi hamstrasin siemenet alesta viime vuonna. Täytyy myöntää, että olen osittain tästäkin syystä menettänyt elämäniloni lähes kokonaan. Toinen taustatekijä on maailman kovuus, en oikein tahtoisi olla mukana oikein missään mitä nyt tapahtuu. 


Vihreys on nyt niin lähellä, hipaisu lohtua. 


Ihastelen yhdessä perhosten kanssa marjakuusien ja krookusten yhdistelmää. Lajike on Crocus tommasinianus 'Barr's Purple'.

Istutuskaipuuseen ajattelin tehdä kasvisiirtoja, sitten kun pystyn. Talvivihreiden kasvien ohella pienten aidanpätkien kasvattelu & leikkuu on intohimoni kohde tällä hetkellä. Joten kyllä nyt marjakuuset ja taikinamarjat saavat kyytiä. Eturinteestä pitää pelastaa kärsiviä kasveja. 


Vitipensas (Abeliophyllum distichum) aikoo monen vuoden tauon jälkeen kukkia, miten jännittävää. 
Tämä on kuin valkokukkainen onnenpensas, ostin sen joskus Mustilan arboretumista. 


17 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä siellä jo on. Kevät on aina vähän arvaamaton, niin tänäkin vuonna. Maailmantilanteesta ollaan huolissaan, mutta juuri kukat ja muut puutarhan kasvatit tuovat lohtua jokaiseen päivään.
  Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina 💕 Olet oikeassa - onneksi meillä on tämä iloa tuottava puutarhaharrastus ☺️

   Poista
 2. Se mitä kerrot voinnistasi kuulostaa huolestuttavalta. Onneksi Sinulla on puutarha sekä voimia ja intoa ottaa siitä noin kauniita kuvia. Ja suunnitella tekemisiä siellä, odottaa ilolla kasvua. Selvästikin osaat asennoitua oikein; nautit siitä mitä on, etkä jää tyystin murheenalhoon sen vuoksi mitä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna 💕 Onneksi tosiaan kasvun ihme pitää meidät tolkuissamme 🤗 Nauttikaamme yhdessä keväästä🍒

   Poista
 3. Ymmärrän hyvin maailmantuskasi. En muista koskaan aiemmin heränneeni aamuisin sellaiseen ahdistukseen, kuin nyt tapahtuu. Välillä ihmettelen, miten muut ihmiset pystyvät nauttimaan kaikesta ilman huolen häivää. Ehkä se on vain pintaa, jonka alla hekin ovat huolestuneita.
  Maailmassa on aina ollut suuria aaltoliikkeitä. Uskon ja toivon, että tämäkin on ohi menevää ja sitä seuraa taas parempi aika.
  Koitetaan nauttia puutarhoistamme, kaikista pienistä ilonaiheista, joita kevät tuo päivittäin nähtäväksemme. Ei anneta synkkyydelle valtaa, mennään eteenpäin vaikka askel kerrallaan.
  Takatalvi laittoi kevätodotukset koetukselle. Jospa lumimyräkät ovat nyt takana ja matka kohti kesää on varmaa.
  Hinnat ovat nousseet, mutta onneksi olet panostanut vuosia puutarhasi ainutlaatuisiin kasveihin.
  Puutarhablogeissa ei kovin yleisesti murheista puhuta, vaikka takuuvarmasi niitä on muillakin. Ainakin nyt koen, etten ole yksin ajatusteni kanssa. Kiitos, että kerroit omasta tilanteestasi ja annoit tilaa vertaisuudelle.
  Poimitaan ilo pienistä asioista ja mennään kimpassa kohti aurinkoisia ja kesäisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between 💕 Minua lohduttaa, kun kerrot etten ole yksin. Olen huomannut, että vaikeuksista usein puhutaan vasta kun niistä on selvitty. Voisi olla joskus ihan hyvä tuulettaa pyörremyrskyn keskelläkin. Elämme vaikeita aikoja monella tapaa. Toivotaan että pääsemme pian terapoimaan itseämme puutarhaan 🤗🍒 Mitä kauneinta kevättä sinulle ❣️

   Poista
  2. Olen varma, ettet ole ajatustesi kanssa yksin. Totta, että ihmiset kertovat kokemuksistaan vasta niistä selvittyään. Monia pelottaa paljastaa haavoittuneisuutensa, vaikka kertominen lopulta helpottaa.
   Keveämpiä hetkiä elämääsi ja valoisia kevätpäiviä sinulle!

   Poista
 4. Suloiset verhot! Ja ihana värimätsäys näsiän kanssa.
  Onneksi on puutarha, jonne voi kadota tutkailemaan pieniä yksityiskohtia ja kasvien sinnikkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 💕 onneksi todellakin on puutarhat minne voimme kadota nauttimaan 🤗

   Poista
 5. Vaaleanpunaiset verhot ovat ihanat, niistä ei tule niin kovaa vaikutelmaa kuin valkoisista. Maailmassa on nyt huonot ajat mutta toivotaan, että edessä on vielä parempia aikoja. Ja puutarha sinulla jo on missä nauttia elämästä. Kasvien jakaminen on myös kivaa puuhaa ja taimitoreilta voi löytää edullisia taimia. Kesäkukat kasvatan itse jotta säästän rahaa vaikka aina on olemassa vielä ihanampia houkutuksia myytävänä mutta kesäkukkien suhteen olen tiukka, ne kasvatetaan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja💕 Arvostankin sinua kun kasvavat itse 🤗 Hyvät vinkit, kiitoksia!

   Poista
 6. Ihania keväisiä kirkkaita värejä ja verhotkin sävy sävyyn :) Toivon sinulle kuitenkin iloa ja valoa elämääsi. Onneksi puutarhassasi kasvaa paljon monivuotisia, niistä riittää ihanaa kukintaa pitkin kesää. Hinnat on kaikki pilvissä, priorisoida täytyy kaikessa, mutta pidetään silti lippu korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska 💕 Kiitos paljon. Monivuotiset kasvit on helpotus, toivottavasti kukkivat tänäkin vuonna. Yritetään jaksaa.

   Poista
 7. Onneksi on puutarha ja pian koittava keväänvihreys. Puutarhassa aika hyvin unohtuu ympäröivän maailman hulluus.

  VastaaPoista
 8. Verhothan sopivat kauniisti näsiän kukkiin ja miten hempeä näky onkaan sitten kun kirsikat alkavat kukkia. Teillä kukkii jo niin paljon mutta kyllä meilläkin kevät vihdoin edistyy. Ensimmäiset krookuksenpiipotkin ovat jo tunkeneet esille. Eilen näin ensimmäisen nokkosperhosen ja lapset olivat ulkoillessaan nähneet kimalaisen. Onneksi olin nostanut eteisestä kukkivat sipulikukat rappuselle, niin oli nälkäisille evästä.
  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista