torstai 11. helmikuuta 2010

Siemeniä & kevätsuunnitelmia


Samalla kun kävin lykkimässä toivottomia kinoksia vähän syrjempään (murr!), koin kaksi ihanaa heureka! -hetkeä puutarhassa...eli tuossahan on ilmiselvä puun paikka ja tuossa myös! Kärsin jatkuvasti pahasta puumaniasta joten ilahdun aivan valtavasti kun keksin lisää puupaikkoja :). Ainoa pikkupihan huono puoli on juuri tilanpuute puiden suhteen, itse kun muutoin tykkään pienessä mittakaavassa viljelystä, mutta onneksi on olemassa pikkupuita! Muutamasta pensaasta olen myös alkanut muovailla pikkupuita. Kaksi syyshortensiaa on kasvatusvaiheessa ainakin.

Kaivelin viime viikonloppuna esiin siemenpussini (muutama on tulossa vielä Joyseedsiltä) ja valmistelin kevätkylvöpaikkaani kuistia kaivamalla minikasvihuoneet, nimitikut sun muut esiin. Ikeasta löytyi söpö narsissi tete-a-tete kevätfiilistä tuomaan. Kuistista on muutenkin tulossa meidän kesämökki, meillä kun ei sellaista kesäpaikkaa ole ollenkaan niin sain idean tehdä kuistista kesämökki räsymattoineen jne. Perusainekset on jo olemassa, siskoni miehen nikkaroima helmipaneelipenkki, vanha mamman kaappi ja Pelargonit. Kuvia kuistilta. Tuokin ihana näkymä on valitettavasti hieman muuttunut kuvan oton jälkeen, nyt edessä nököttää uusi talonrumilus.

Kuvia myös rakkaasta tammi-helmikuuharrastuksesta eli puutarhakirjojen kanssa sängyllä makoilusta (kuvassa näkyy myös yksi dubbelnougat, joka pitäisi ehdottomasti jättää tuosta kuviosta pois, auts). Olen myös koukussa taimistonettikauppoihin ja nyt pitäisi kuitenkin pitää maltti mielessä. Tilaus on aina vain muutaman klickauksen päässä...tuosta kurjenmiekkoja..noin..klik...ja yksi omenapuu...noin...

Siemenkauppasuosikkini:

1) Korpikangas-Siemen Frö
*kivat kuvat, mukavat tekstit, asiantunteva ote

2) Joyseeds
*ihania erikoisempia juttuja, todella kauniit kuvat

3) Isoäidin kasvit
*kauniit siemenpussit, ihana kotikutoinen fiilis, huonot kuvat...

Siemenpuljujahan on pilvin pimein, mutta luulen jatkossakin pysytteleväni tämän pyhän kolminaisuuden kimpussa.

Lisäksi halvimmat ja ihan ok siemenet löytyy Hong Kongista, Tarjoustalosta ja Prismasta.

Tammikuussa ajattelin optimistisesti, että kuukausi vielä ja kevät alkaa, mutta pitäisiköhän toistaa sama ajatus nyt. Kuukausi! Onneksi on olemassa Farmville -peli jossa saa viljellä ympärivuotisesti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti