tiistai 7. kesäkuuta 2011

VäriympyräShokkioranssit unikot, kiitos kun kukitte. Tuota taustalla olevaa sinistä Kaunokkia inhoan (vaikka periaatteessa olen sitä mieltä, että kaikkia kukkia tulee rakastaa). Mutta oranssi ja sininen on oikeasti hyvä kombinaatio. Hurahdin pikkutyttönä väriympyrään enkä ole vieläkään päässyt siitä irti. Toinen yhtä fantastinen väripari on lila - keltainen. Ihan loistava kirja "väri- ja muoto-opista" puutarhassa on Rosenholmien Växtkomposition : ideer från Enköpings parker. Se on kirja, joka ainakin minun on lukiessani usein laitettava pois käsistäni, koska kuvat ovat liian ihania kerralla sulateltaviksi.

Tässä vielä väriympyrä tarkasteltavaksi. Vastavärejä ovat ympyrän vastakkaisilla puolilla olevat. Joskus puutarhanhoito muistuttaa maalaamista, välineet ovat erilaiset, mutta lopputulos saattaa parhaimmillaan olla taide-elämyksen veroinen (tai enemmän). Ja sanokoot asiantuntijat mitä sanovat, mutta minusta kylmät ja lämpimät sävyt saattavat sopia erittäin hyvin yhteen ja tarjota sähäköitä kokemuksia.Tässä on Kirsikkaluumu Punainen Paroni (Prunus Cerasifera Matyunin), joka on vielä istuttamatta. Herkullisen tummanpuhuva olemus, punaiset lehdet ja kukinta vaaleapunainen. Jos luumuja halajaa niin puulle on pakko ostaa pölyttäjä, en ole ihan varma haluanko ainakaan vielä. Koristepuunakin lienee kaunis.Jotkut kukat sykähdyttävät enemmän kuin toiset. Minulla on heikkous kaikkiin anemone -kukintaisiin, kuten näihin Verihanhikkeihin, jotka tosin ovat kerrottuja. Yksinkertaisesti ihania, varsinkin kun ovat punaisia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos väriympyrästä! sain uuden postauksen aiheen siitä, minäkin, täytyy tehdä kamerakierros väripareja etsien... :) Olen samaa mieltä, vastaväriparit on puutarhassa kiehtovia. Ja tuntuu että luonto järjestelee kaikki kukkamaissa niin kauniisti yhteen ettei uskoisi.
    Katselin s-ryhmän rautakauppojen puutarhamyymäläsivuja tuossa taannoin, ja siellä kerrottiin että multasormissa oli jonkun sirtin kirsikkaluumu myynnissä aika edullisesti... tuli vaan mieleen..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Laura! Tulen lukemaan mielenkiinnolla värijuttujasi :) Luonto osaa kyllä homman parhaiten, siinä olet oikeassa. Voih, kiitos tuosta Multasormi -vinkistä, et arvaakaan miten himoan päästä sinne, tai siis olen jo pidemmän aikaa, mutta niitä ei ole täällä etelä-Suomessa :/ Moitimme!

    VastaaPoista