maanantai 16. huhtikuuta 2012

Lumeton!Täydellinen pieni krookus, puhdas valkoinen lilalla häivähdyksellä; Prince ClausJa vielä kerran tämä ihanuus; Jeanne D´arc, rahanarvoinen, lisääntyy vuosi vuodelta...Virkeitä alkuja, en muista mitä, ehkäpä Helmililjaa?Ahkeran viikkoja jatkuneen huhkimisen ansiosta piha on nyt täysin lumeton, jee!

En ole koskaan ollut ihan hulluna krookuksiin, mutta nyt olen. Mikä ihana pieni kukka, leviää ja hintakin vielä kohdillaan. Niitä lisää.
Tulppaanit nousevat sittenkin

Indiskan uusia tuulia kävin nuuskimassa, kaikkea pientä kaunista olisi tarjolla. Mm. ihana rautainen puutarhakalusto pirteissä retroväreissä

ja maailman ihanin istutuspöytä, sinkkinen yläosa ja kirkas turkoosi hentoinen jalusta, en edes mainitse solmimisnauhaverhoja etnisin aksentein....

Maltoin mieleni, mutta sen sijaan ostin kaikkea hyödyllistä kuten sukkahousuja, aluspaitoja yms. huolellisesti hintavertaillen ja hartaasti keräten eri kaupoista. Jossain vaiheessa jätin kassin matkan varrelle, en muista minne niistä kaikista kymmenistä paikoista. Nyyh, rahat meni ja mitään muuta ei jäänyt käteen kuin neljä edullista Brabant-tuijaa (5,95/kpl) Hong Kongista, liian isoja hukattavaksi...sellainen kausi elämässä, että monet jutut menevät pieleen, viimeinen vuosi on ollut taistelua. Elämä, mikä ihana tekosyy....

Tämä on taas se aika vuodesta, kun kevään odotus uuvuttaa & pihalla miltei kaikki on harmaata ja puutarhamasennus iskee hurjan helposti. Onneksi tästä on jo kokemusta ja osaa käsitellä asiaa, kunhan vihreys roihahtaa kunnolla niin puutarha-apeus helpottaa. Ne suuret odotukset unelmien puutarhasta joita on ehtinyt pitkän pimeän talven aikana kerryttää eivät yleensä täyty huhtikuussa, toukokuussa jo miltei onnistuu! Ikääntymisen paras puoli tämä viisastuminen :)

Vertailin viime vuoden kuvia tämän vuotisiin ja olipa yllätys - tismalleen samoissa ajoituksissa mennään, krookukset ovat kukkineet samaan aikaan ja lumi sulanut samoihin päiväyksin. Aina tuntuu kuin kevät olisi myöhemmässä kuin ennen, mutta eipäs olekaan.Roosan sävyinen sipulikukka, jonka piti olla Kevättähti, minusta tämä on kyllä joku muuPuhkeaisipa puihin pian lehdet, kaikkialla on niin alastoman harmaata.

7 kommenttia:

 1. No, eipä siihen kauaa mene, kun jo alkaa vihertää. Meillä on vielä luntakin pihalla, vaikka olen lumikasoja siirrellytkin. Pian tullee lämpimämpää, mikäli säätiedot paikkansa pitävät.

  VastaaPoista
 2. Hei, ensimmäistä kertaa blogissasi :) Tuo istutuspöytä on ihana, mitä maksoi, muistatko?

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini: craftinsane.blogspot.com

  -Leena

  VastaaPoista
 3. Voi, minusta tämä alastomuus on ihanaa kun kaikki näkyy niin hyvin ja maata voi jo kaivaa ja kiviä siirrellä :-D
  Voi harmi ostoskassiasi! Eikö se soittamalla löydy, no ehkä liian hankalaa jos on todella monessa liikkeessä käynyt :-(
  Minäkin ihastuin Indiskan puutarhakalusteisiin, siis niin ihania ja ihanissa väreissä! Tuota istutuspöytää en nähnytkään, sinne tulee varmaan koko ajan uutta.
  Vitsit, ostin Jeanne d'Arcia jotakin jouluistutusta varten pari vuotta sitten, mutta mihinköhän ne sipulit joutuivat - taisin tyrkätä koko istutuksen naapurille :-D Hyvä syy ostaa taas syksyllä lisää sipuleita! Ja näitä kevään ekoja, krookuksia, lumikelloja ja talventähtiä, ei voi olla liikaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa auringontäyttämää sunnuntaiaamua sinulle Hortensia! Ostostesi hukkaantuminen sai minutkin harmistumaan, joskus tosiaan tuntuu, että kaikki menee vain pieleen. Mutta täällä blogissasi on jo vaikka mitä kevään airueita, ihania krookuksia, maasta puskevia piippoja, orvokkeja ja taimivauvoja! Kevät on tuntunut ankaran pitkältä, mutta luulen, että kaikki on maan alla niin valmista, että ensimmäiset lämpimät päivät tuovat meille siunatun kasvun, oikean kevään. Nuo kalusteet ovat syötävän herkullisia, ihana boheemeja, täytyykin käydä katsomassa! Oli myös kiva lukea vastauksesi haasteisiin ja voin yhtyä täysin tuohon puutarhafilosofiaasi.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset naiset ihanaiset! Vilma, Leena, Saila ja Maria <3

  Kiitos käynnistäsi Leena, tulen varmasti vastavisiitille! Pöytä oli muistaakseni pirun kallis, hinta 80-100 € välillä :( Mutta ihana se on kyllä.

  Maria, kiitos ihana!!

  VastaaPoista
 6. Uh, no tuolla hinnalla jää kyllä pelkäksi kuvan ihasteluksi :D

  VastaaPoista