lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pitäkää hatustanne kiinni


Ensimmäinen tulppaani kukkii enkä löydä muistikirjastani merkintää lajikkeesta, oletan, että sen on melkein oltava lummetulppaani Marilyn, mutta että näin aikaisin....

Päivä oli kaunis & aurinkoinen, mutta tuulinen. Pyykit kuivuivat kuitenkin nopeasti, jotain hyvää tässä päivässä. Uusia kukkivaisia ilmaantui myös. Eniten kuitenkin odotan tällä hetkellä sitä, että puihin tulee lehdet, ennen sitä en saa rauhaa. Ehkäpä jo ensi viikolla, säästä riippuen?

Vaaleanlila palloesikko kukkii kaverina, hirvittävä esikkokuume! Näitä ja muita lajikkeita olisi saatava lisää. Minusta tulee pikku hiljaa vaikea ihminen kun en pääse taimistolle...miksi niiden pitää sijaita jossain kaukana eikä minulla ole autoa. Hajoan. Ehkäpä vappupäivänä olisi vihdoin aikaa seikkailla tuntikausia johonkin ihanalle taimistolle.Ensimmäinen punainen pelaquu pääsi ulos, tulen niin uskomattoman onnellisiksi näistä!

Köynnöshortensiassa suht isot silmut...ilo!

Ehkäpä seuraava kukkiva (terttu)tulppaani, Tulipa praestans Van Tubergen's Variety, oranssiin vivahtava punainen ja miltä se näyttääkään roosien kevättähtien seurassa, hui kauhistus. Vai kaunistus?

Aikainen tämä Taikinamarjakin, juurellaan narsisseja

Eremuruni! Erumurus Robustus Jättimarskinlilja (ajattelen heti Mannerheimiä), se hämähäkin muotoinen rumilus jota vahingossa kuskasimme Piipertäjän kanssa syksyllä pihasta toiseen luullen sitä tavalliseksi liljaksi! Huh, mitähän tästä tulee, vaikuttavan robusti alkukin.


Raparperia vauhdissa, aika ruma!

Ihan tavallisia kaupasta ostettuja parin euron esikkoja ja minä halajaisin erikoisuuksia...Himalajanesikkoa ja Japaninesikkoa ainakin. Se taimisto!!

Rusokoiranhammas (Erythronium dens-canis 'Rose Queen')

Saunanedustan narsissit avautuivat viikkojen harkinnan jälkeen vihdoin


Valkoinen Palloesikko kivikossa, kohta kukassa

5 kommenttia:

 1. Lummetulppaanit on todella aikasia, meilläkin ne jo kukkivat! Siis täällä nelosen ja vitosen rajalla. Tosin niiden penkki on tosi lämpimällä paikalla.

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja, sulla kukki jo vaikka mitä, pakahdun! Mieletön fiilis, olen kuin kuolleista noussut, kun takana on ensimmäinen todellinen puutarhapäivä ja kaikki kasvaa! Nautitaan, kitetään ja kuopsutetaan!

  VastaaPoista
 3. Voi voi kun täällä on jo kevät pitkällä ja kaikkea kaunista ja ihanaa tupsahtaa maan sisästä esiin! Minun täytyy markkinoida sinulle nettikauppoja, Minä olen aika paljon tilannut kaikenlaista netistä. Nyt on menossa särkän perennataimistolle tilaus esimerkiksi. Viimevuonna tilasin liljoja ja perennan juurakoita korpikankaalta, juurakotkin lähtivät kaikki kasvuun, vaikka olin ajatellut vain vähän kokeilla, että mitenköhän niiden kanssa käy. mutta kokemukseni mukaan voin kyllä suositella, jos siis on niin että posti tai matkahuolto olisi taimistoa lähempänä kuten meilläkin. :) Hauska nähdä muuten mikä tuosta marskinliljasta tulee! Ihanaa kevättä tänne!!!

  VastaaPoista
 4. Vau vau vau, mitä kaikkea ihanaa siellä jo kukkiikaan! Esikot! Narsissit! Mulla vasta juuri avautumassa. Ihanaa aikaa tämä. Toivottavasti pääset huomenna sinne taimiliikkeisiin :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos naiset!
  Pioni, hyvä tietää, että ovat aikaisia, kiitos sinulle. Todellakin kyseessä oli lummetulppaani Marilyn.

  Maria, ihana aistia sinut noin onnellisena :)

  Laura! Kiitos nettivinkistä! Taidan repsahtaa, vaikkakin posti on hirmu kaukana. Pitääkin tulla utelemaan mitä tilasit :)

  Saila, kiitos!!

  VastaaPoista