torstai 1. marraskuuta 2012

Marraskuu


 
Aika sytyttää kynttilöitä pimeyteen, Timantti-orkidean kaveriksi 
Kirsikankukkavalot syttyvät jälleen kuistilla talven merkiksi
 
 


     Ikiyössä loistaa himmeä ikkunatähti


 
Söpö Princettia -joulutähti, nyt on vain iloittava joulukukista
 
                     


Kevät, rakas!

Luovutan, niin paljon kuin pidänkin syyssateista & myrskyistä, en jaksa katsoa puutarhaani riekaleisena ja lakastuneena, miltei alastomana. Luovutan sen huomaasi talvi ja otan takaisin ensi keväänä.

Mietin siemeniä, sipuleita ja ikivihreitä. Voiko jo tilata orvokin siemeniä ja kylvää ne jouluna? Kokeiluja, elämäähän se vain on, kuolaan siemensivustoilla. Ikinä ei ole ollut syyssipulien istuttaminen yhtä helppoa, maa on kosteaa ja muhevaa, läpeensämärkää. Pikkulapiolla vain pisto ja sipulien pudotus. Silti mietin joka syksy, että tuleeko näistä mitään. Onneksi on menneiden keväiden muistot. Viimeiset koivunlehdet kerätään ja kärrätään pois. Ensilumikin käväisi ja suli pois (onneksi).
 
Lasi höyryävänkuumaa Manteli&viikunaglögiä käsissäni haaveilen uudesta keväästä, avautuvista kukkasista ja nautin ihanasta joulutunnelmasta....

6 kommenttia:

 1. Hei, sinusta on tullut Sametti Hortensia! Onnea uuden nimen johdosta. Samettihortensian onnellisena omistajana nimesi on minusta erinomainen valinta.
  Juu, viime vuonna oli kyllä samanlainen ihana pitkä istutussyksy, jossa ei edes tullut lunta väliin häiritsemään touhuja. Teki talvesta ihailtavan lyhyenkin. Katsotaan, mitä nyt tulee.
  Miksi orvokkeja ei voisi kylvää jo jouluna, kun kerran tammikuussa voi. Yrittänyttä ei laiteta. Itse en ole niitä kylläkään koskaan kasvattanut, mutta nyt niitä on itänyt parvekeruukkuun kippaamastani pienemmästä ruukusta. Jännittää, menehtyvätkö ne talven mittaan, versovatko uudelleen vai tuleeko sieltä sitten keväällä uusia taimia tai ei mitään.
  Tuo kirsikanoksa on hurmaava!

  VastaaPoista
 2. Voi tosiaan, Sametti Hortensia oletkin sinä, miksi en sitä kommentistasi hoksannut! Haluan vielä kiittää ihastuttavasta sipulipostista, sipulit odottavat maassa uutta kevättä ja kasvun aikaa. Minäkin olen pikku hiljaa vaipunut joulun taikapiiriin. Pimeys saa hakemaan turvaa erilaisista valoista ja kynttilöistä. Glögiä en ole vielä hörppinyt, mutta viikonloppuna voisin aloittaa. Viikonloppuna pitää vielä kaivaa loputkin sipulit maahan ja olisi kiva askarrella sammalsydämiä, yksi vaikka kasvihuoneen oveen. Minustakin tuo kirsikankukkaoksa on todella kaunis ja joulutähtesi on ihana myös. Tunnelmallista marraskuuta.

  VastaaPoista
 3. Joulusta tunnelmoin minäkin täällä. Glögiä, kynttilöitä, hämärähyryä, valosarjoja ulkona ja sisällä. Vielä pohdin hetkisen tähtien ripustamista ikkunoille :)

  VastaaPoista
 4. Heissan naiset! Joo tosiaan tuo nimimerkki on vaihtunut kun sen kuvatilan vuoksi jouduin tekemään uuden käyttäjän. Vielä hölmösti välillä tuo nimi, mutten jaksa takertua muotoseikkoihin.

  Saila:
  Samettihortensian haluaisin myös :) Taitaa vaan olla aika kitukasvuinen täällä Suomessa.

  Maria: Kiva, että paketti tuli perille! Ihanilta kuulostaisi samettisydämet :)

  Tiina: Joulutellaan yhdessä :)
  Kiitos kommenteistanne!

  VastaaPoista
 5. Eikö vaan syksykin ole kivaa aikaa siinä mielessä, että saa viritellä monenmoisia valoja pihapiiriin ja sytyttää kynttilöitä?

  Talvi ja lumi (kunpa sitä vain tulisi) peittää hienosti alleen kaiken kuran ja loskan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Vilma, kyllä syksy on ihana, mutta talvea inhoan sydämeni pohjasta!

  VastaaPoista