sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kauneinta kukintaa


Tumma Kaunotar ja ihanat tummat kukat!


Mitä tästä talvesta nyt sanoisi? Lunta reippaat 40 cm ja lisää tulee, siellä se jouluruusukin kukkii lumen alla. Ainoa säännöllinen harrastaminen suoritetaan lumikolalla (tänään minnipyjamassa, hih). Talvimyräkkää on ollut. Uneksin vihreästä, kukista. Kuistilla hämärässä hyasintin tuoksu ja punainen kynttilä. Siemenpussit nostettu esiin rekvisiitaksi, uusia vihreitä unelmia syntyy. Seuraava vihreä ostos lienee kuitenkin joulukuusi.

Muistelen kuitenkin mieluiten sitä vuoden parhainta aikaa jolloin puut kukkivat...
Tumma Kaunotar ja ihanat tummat kukat!
Mustaluumun haaleanroosat kukat, hieno kontrasti tummuudelle
Aunen päärynän kukat yllättivät, isot ja kulhomaiset, yhtään päärynää ei tästä tullut


Marjatuomipihlaja Obeliskin kukintaa, tästä on tekeillä kaariportti molemmin puolin pikkuporttia, toivottavasti onnistuu
Amorosan haaleanroosa nuppu


 
Ja vielä: Aamuruskon kerrannaiset kirsikankukat

PS. Hyasintit ovat ylikukkineet, amaryllikset alkavat olla " yli" ja Jouluruusukin näyttää kärsivältä (tähän sakkiin sovin hyvin mukaan). Luin muuten Jouluruusun juurta ennen käytettäneen mielipuolisuuden torjunnassa. Siihen malliin on pipoa kiristänyt viime aikoina, että taidan pian ostaa itselleni ihan oman Jouluruusun naposteltavaksi ;)
 

5 kommenttia:

 1. Jouluruusunnapostelija :-D Voi ei, toivottavasti helpottaa!
  Se onkiva, kun vähän lauhtui, niin hyasintteja voi taas pitää parvekkeella tai ulkona, kuten jouluruusujakin, siis ruukuissa olevia tapauksia, tai niitä joita ei syödä ;-)
  Ihania nuo kuvat, voi autuus! Omapuiden kukinta-aika on puutarhan hienoin hetki minusta, se on tajunnanräjäyttävän kauneuden hetki ja kesä vasta edessä!

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomattoman upea kuva Tummasta Kaunottaresta! Ja mikä silmiähivelevä yhdistelmä tuon hopeisen (mikä se on?) kasvin kanssa!!!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, ihan alkaa syyhyttää kaivaa puutarhakirjat esiin. Mutta vasta joulun jälkeen kuitenkin;)

  VastaaPoista
 4. Minä kyllä nautin lumisista maisemista. Nythän sitä on säätiedotuksen mukaan tulossa eteläiseen Suomeen lisääkin. Joten lapioitavaa riittää sinullekin.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia naiset :)

  Tiina, se on tavallinen Viiruhelpi. Kiva kontrastikasvi kyllä...

  VastaaPoista