torstai 17. tammikuuta 2013

Kiveä ja kasvejaLempipenkkini; kuunliljapenkereen reunus, jossa kasvaa Mirrinminttua, Kivikkokilkkaa, Pioneita, Salvioita ja tädykkeitä, mieluusti vähän rönsyillen ja villisti, hempeissä väreissä. Kun pionit puhkeavat kukkaan on näkymä erilainen ja täyteläisempi kuin muutoin. Onko tämä nyt oikeastaan edes kukkapenkki vai enemmänkin vaan reunus...


Portaiden verhoamisprojekti etenee vapaasti ja omaehtoisesti (toistaiseksi); kilkat levittäytyvät portaiden väleihin..kesäaamuina tässä on ihanaa istua viileällä kivellä kahvikuppi kädessä. Toinen samanmoinen projekti on meneillään liuskekivilaattojen kanssa, väleihin levittäytyy erilaisia ajuruohoja & suikeroalpia. Pidän niin siitä tunteesta, että luonto jyrää ohi ja tekee mitä tahtoo.
 
Japaninesikko (josta ikävästi aina ajattelen, että muistuttaa tutkaa tai jenkkipoliisiauton katolla olevaa kuulutuslaitetta, eh.) Vieläkin esikkokuume roihuaa! Toivottavasti tänä vuonna löytyisi lisää esikoita...Korpikankaalla oli mielenkiintoinen vaaleankeltainen siemenuutuusesikko, mutta luulen etten tilaa kuitenkaan.


Alppikärhö, on se kyllä kaunis ja helppo, tämäkin yksilö kasvaa rutikuivassa maassa huonossa mullassa eikä edes kovin syvällä.


Juhlahetki odottaa, saan koulia ensimmäiset vaaleansiniset orvokintaimet uusiin purkkeihin. Elämä hymyilee.

5 kommenttia:

 1. Ihastuttava tuo esikko ja juu, nyt kun sanoit, niin kyllähän tuollainen mielleyhtymä siitä voi tulla :D Esikoita ensi keväänä lisää!!

  VastaaPoista
 2. Ihana japaninesikko<3 Mutta sulla on kyllä vilkas mielikuvitus :D Blogissani olisi sinulle puutarha-aiheinen haaste.

  VastaaPoista
 3. Noista portaista on tulossa upeat! Meillä on mietinnässä talon julkisivuremontin jälkeen kivipenkereen tekeminen ja sen "villiinnyttäminen".

  Kärhöt kuuluvat suosikkikasveihini, tulevana keväänä onkin jännitettävää ovatko kaikki selvinneet. Osa toisesta, osa ensimmäisestä talvestaan.

  VastaaPoista
 4. Tiina, kyllä! Esikoita lisää kun vaan löytäisi :/

  Tiina, suurkiitos haasteesta, olen todella otettu! Taitaa tosiaa olla liian vilkas mielikuvitus...

  Susanna, kiitos! Missä voisi ihastella Sinun kärhöjäsi?

  VastaaPoista
 5. Täältä löytyy:

  http://vihreavene.blogspot.fi/

  Tosin nyt löytyy vain lunta, lunta ja lisää lunta :D, mutta enää neljä kuukautta ja pihalla kuljetaan lähes nenä maassa ja tarkastellaan miltä vihertyvä puutarha näyttää taas :)

  VastaaPoista