sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Aurinko ja pelargonit

 
Kerrottu Runoilijanarsissi Flore Pleno, varsinais-Suomesta saatu vanha lajike, mammani peruja
 
 
Tässä vielä riippakoristeomena Cheal´s weeping ennen siirtymistään kuunliljapenkereeseen..
 
 
Rantalaukkaneilikka ja limenvihreä Heisiangervo Dart´s Gold, neilikoita rakastan hulluna! Hurmaavia, ihana tuoksu, hienostuneet lehdet, leikkokukkanakin parhaita
 
 
Itäviä herneenversoja, täksi vuodeksi ostin liloja herneitä, jännittävää
 
 
Mårbacka -pelargoni ´Tant Hanna´ kukkii, kaunis valkoinen, jonka kukinnossa vaaleanvihreän ja vaaleanroosan hentoja sävyjä (ei kylläkään välity kuvasta)
 
 
Tässä tädiltä saatu länsisuomalainen nimetön pelargonilajike joka muistuttaa kovasti vaaleanpunaista Mårbackaa, on vain lamoavampi ja suurikasvuisempi. Ikää alkuperäisellä kasvilla on ainakin 200 vuotta, kulkee suvussa äidiltä tyttärelle (toivottavasti en tapa tätä, hui)

 
Riippapelargonit ovat villiintyneet kasvuun kuistilla
 
Helmikuu lähenee loppuaan, onneksi! Lunta on jopa enemmän kuin viime vuonna, mutta aurinko paistaa. Ensi viikoksi on kuitenkin lupailtu jopa viittä plusastetta juhuu. Käytiin Plantussa ja siellä olisi ollut erilaisia pistokkaita, mutta en ostanut mitään, vain esikon eurolla. Onneksi voi katsella vanhoja kuvia ja haaveilla uudesta keväästä. Kasvihaaveiluissa olen jo edennyt ensi syksyn sipuleihin :)

8 kommenttia:

 1. Tant Hanna kuulostaa varsin kiinnostavalta! Kasvihaaveet vain yltyvät, kun aurinko alkaa paistaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat pelargoniat! Mahtava juttu tuollainen perintöpelargoni! Ehkä mä voisin aloittaa tällaisen perinteen meidän suvussa :)

  VastaaPoista
 3. Onpas riippapelakuulla pitkät versot ! Minulla on vielä pelargonit leikkaamatta ja mullat vaihtamatta, tosin siihen hommaan pääsee sitten parin viikon päästä.
  Tuollainen perintökasvi on ihan huikean upea. Sillä on kyllä paljon tunnearvoa : )

  VastaaPoista
 4. Verraton tuo sinun kuistisi, pelargonit selvästi viihtyvät! Tuo perintöpelargoni on todellinen aarre ja näyttää oikein hyvinvoivalta, hyvissä käsissä on!

  VastaaPoista
 5. Täällä Helsingissä oli tänään ihan kevätfiilis. Aurinko paistoi ihanasti! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kukkasipulihaaveet ovat aina ajankohtaisia;)

  VastaaPoista