sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tavallisia kuvia ja trendejä


Mustia tulppaaneita ja tehokas naisvoimalla toimiva ruohonleikkurini (joka on hieman ruosteessa joten naapurien korvat ovat kovilla)
 


 
Valkotäpläimikkä on aika kiva. Joskus vähän vierastan kirjavia kasveja, mutta tämä on kyllä kaunis. Tuntuu myös leviävän miellyttävästi aluskasvillisuudeksi. Korkeampana parina kasvaa Punahattua.
  
 
Liuskekivipolku, reunassa Tuijat ja Kuunliljat. Maanpeittokasveina Ajuruohoja ja Suikeroalpia, tähän päälle (ei näy nyt kuvassa) olen viritellyt kaksi hyvin vinoa köynnöstukea, joista ensimmäisessä kasvaa Humalaa ja Kultahumalaa ja toisessa Kärhö Pink Flamingo, mietiskelen sille vielä paria, ehdotelkaa :)
 
 

Pikkukurjenmiekka kivikossa Japaninvaahteralle taisteluparia antamassa. Japaninvaahtera on onneksi jaksanut elää jo 4 vuotta vaikka heti ekana talvena rusikoin sen lumilapiolla kahtia. Voi hyvänen aika.
 
 
Tämä olisi sitten vuoden ainoa lumikuva, sen lupaan. Tähtimagnoliassa isot nuput, taitaa olla aikaisimmasta päästä nupunmuodostelijoita. Ei ihme jos paleltuu helmikuun tappopakkasissa. Tälläkin yksilöllä on ikää 4 vuotta joten toiveet korkealla, että selviytyy tästäkin talvesta. Vielä ei ole kukkinut joten odotellaan.
 
Puutarhatrendit 2013 eivät pahemmin inspiroineet (luin taas ruotsalaisen Trädgård -lehden "trender 2013" -jutun). Tiivistettynä kolme trendiä ovat seuraavat:
 
-turvaudu ammattilaisapuun (stylistityyppistä apua puutarhasuunnitteluun)
 
-viljele keittiöpuutarhaa ilman parveketta tai puutarhaa (viljele esim. salaattia ikkunalaudalla sisätiloissa, syö rikkaruohoja, viljelkää yhdessä)
 
-tieto on voimaa (perehdy erilaisiin viljelytapoihin, vieraile erikoistaimistoilla, myös kasvikeräily on in)
 
Jotenkin tylsää. Eikö nuo ole jo kaikkien pihanomistajien arkipäivää (varsinkin tuo rikkaruoho-osio, hih.)?
 

5 kommenttia:

 1. Eipä nuo trendit mitenkään mullistavilta tosiaankaan kuulosta. Rikkaruohoja voi vaikka tunkea kitkiessä suuhun, jos ei satu olemaan kottikärryä lähistöllä ;-)
  Mullakaan ei tähtimagnolia ole koskaan kukkinut, syynä varmasti nuo aikaiset nuput - harmi. Mutta ei kai sitä oikein ole tarkoitettu meidän leveysasteille, silti sitä on pakko kokeilla :-D
  Pidän sen lehdistäkin, ne ovat kauniit.
  Vai rusikoit japaninvaahteran. Mulla sen oksat ovat katkenneet yksi toisensa perään peräkkäisinä talvina, ne kasvavat niin vaakasuorassa. Nyt joulukuussa meni viimeinen suurempi (siis noin 50 cm pitkä) oksa poikki. Ehkä se vielä siitä kohenee...
  Valkotäpläimikkä on täälläkin suosikkikasvi, ihania nuo kesäkuvat, niitä saa tosiaan laittaa lumikuvien sijaan!
  Onko köynnöstukesi varjoisassa paikassa? Miten olisi köynnösukonhattu (tummat viininpunaiset kukat)? Se on kyllä sellainen aika harva ja hento köynnös, mutta jos siinä jo kasvaa joku toinen niin se ei ehkä haittaa.

  VastaaPoista
 2. Enpä noista trendeistä innostu minäkään...tuollainen magnolia olisi kyllä ihana. Kaunis tuo sun kivipolku.

  VastaaPoista
 3. Eipä ole kovin mullistavia trendisuuntaukdia. Meinaatko, että pihanomistajt syövät rikkaruohoja (päästäkseen niistä eroon)? ;P Se oliskin halpa keino... Tuliskohan mahanpuruja, kun vetelis jotain voikukkia aimo annoksen...

  VastaaPoista
 4. ihana magnolia <3 mun magnoliat on visusti lumen alla ja pakkaspeittojen suojassa,saa nähdä mitä keväällä paljastuu.Ei ainakaan tuommoisia pörrisköitä,veikkaisin...Mun Talven Taikaa-blogissa ois sinulle haaste. ja niinhän sitä sanotaan,että paras tapa päästä eroon voikukista on syödä ne salaattina :) niin kai ne tosiharrastajat tekee.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille!

  Saila, toivotaan, että saadaan vielä kokea Tähtimagnolian kukintaihme. Vaikeaa näiden hienohelmakasvien kanssa kyllä on :) Kiitos tuosta Köynnösukonhattuvinkistä, se on ihan superlempiköynnökseni mutten ole onnistunut siemenkylvöissä nyyh. Jostain pitäisi valmiina siis löytää :/

  Kiitos hirmusti Tiina haasteesta!! Parempi onkin, että magnoliat ovat lumen alla.

  VastaaPoista