tiistai 28. toukokuuta 2013

Markkinahumua ja tummia kukkia

 
 
Mustaluumu ja sekalaisia narsisseja


Pitkän talven jälkeen suhtaudun suopeammin jopa rikkaruohoihin. Tuli jopa sellainen ällistyttävä ajatus, että vihreitähän nuokin ovat, miksi ihmeessä olen niitä vainonnut. Nyt kukkii moni tumma kasvi/kukka, hieman dramaattisen synkkää paikka paikoin..

 
Tuliainen äitini pihalta, jokin tuntematon valkovuokko, näyttää minusta Anemone Robinsonialta.

Viikossa on tapahtunut pihalla paljon. On tullut rehevämpää, alkukevään herkkyys on poissa. Tulppaanit kukoistavat vielä hetken omenankukkien kanssa, sitten onkin jo syreenien vuoro.


 
Iris Pumila, pikkukurjenmiekka

 
Villitulppaani Whittalliita alkaakin kasvaa jo vähän joka paikassa, nyt myös paraatipenkissä. Vaaleankeltaiset ovat Bronze charmia & puna-kelta-valkoiset Italiantulppaania

 
Alaspäin kurkisteleva Tummakurjenpolvi Samobor

 
Queen of night, yön kuningatar, muut tulpsut sitä ihanaa Plumbudding blendiä
 
 

Kävimme viikonloppuna Marketanpuiston puutarhamarkkinoilla täällä Espoossa. Oli jännää, en ole ikinä ennen ollut. Aika suosittu markkinatapaus näytti olevan. Paikka on tuttu ja kiva. Kasvinälkää eivät nyt tyydyttäneet pikkuperennat vaan (valitettavasti) tuhlasin markkinoilla Likusterisyreeniin ja Sateenvarjojalavaan. Ensiksi mainittua olen havitellut pitkään ja Sateenvarjojalavasta tulee lapsille maja kivipenkereen päälle sitten joskus. Kulkee nyt nimellä hirviön naama..laitan kuvan myöhemmin niin ehkä avautuu tuo nimi :)

 
Paikallistin vihdoin toisenkin aikoinaan istuttamani erikoisvalkovuokon, tämä pikkuinen on Anemone nemorosa Pink Delight

 
Rusokirsikka, bambusänky ja valkoista sammaleimua, tuoksuu herkulta, Pionit nuppuilevat ympärillä

 
Mustaluumu Prunus Cistenan nappikukat

 
Kuunliljat nousevat peittämään lakastuvia tulppaaninvarsia...tunnustan, että oikeasti olen ihan vähän alkanut inhota kuunliljoja vaikkei mitään kasveja saisi sorsia....iloisin uutinen kuunliljapenkereestä on, että sekä Tähtimagnolia että Koristekirsikka Kanzan ovat elossa ja lehdessä. Luinkin juuri, että Tähtimagnolialla on aina varanuput odottamassa kevään yllätyspakkasten varalta! Että vaikka ekat jäätyisivät niin uutta tulee, miten fiksua. Kukkinut tämä yksilö ei kuitenkaan ole vaikka ikää on jo 5 vuotta. Minäpä odotan.  

 
Riippaomena kukkii pian, tänä vuonna kaikki omenapuut kukkivat pikkuisen eri aikaan mikä on oikeastaan aika mukavaaMutta missä viipyy Viherpeukkujen ja Kauppilan tilaukset? Malttamattomana odottelen yhä. Tilattu tammi-helmikuussa ja maksettukin muistaakseni jo. Asiakas odottaa...

6 kommenttia:

 1. Ooh, tummakurjenpolvi, tuollaisen haluan! Ja Queen of Night, kerran niitä istutin, mutta ilmeisesti myyrille maistuivat, yksikään ei noussut pintaan :/.

  Tuo taimien odottaminen on ihan kamalaa. Toisaalta silloin ehkä homma pysyy jotenkin kurissa, kun ei pääse taimia hipelöimään :). Minulla tuppaa katoamaan määrien käsityskyky, kun taimiostoksille lähden.

  VastaaPoista
 2. Viherpeukut on tulleet jo aikaa sitten minulle, mutta kauppila vasta eilen.
  Minäkin kävin tänään taimiostoksilla, muutama puu lähti mukaan.

  VastaaPoista
 3. Susanna! Tummakurjenpolvi sinun on saatava, ihanan helppo kasvi. Itku noiden myyrien kanssa :( Olet niin oikeassa tuossa taimihommassa, karkaa aina käsistä :)

  Pioni, ihanaa, uteliaana heti, että mitä puita!!??

  VastaaPoista
 4. Kirsikka, Rauhala nimeltään muistaakseni ja helmiorapihjala. Ehkä huomenna on hyvä päivä kaivaa, nyt sataa:)

  VastaaPoista
 5. Oo, ihanat puut Pioni! Kuvia odotellessa....

  VastaaPoista
 6. No niin täältähän se kuva jo löytyikin!! Olinkohan vielä tähän aikaan löytänyt blogiasi, vai miten en muista tuota vuokkoa koskaan ennen nähneeni??! En ainakaan ole tätä postausta aikanaan kommentoinut.

  VastaaPoista