torstai 9. toukokuuta 2013

Romantiikkaa helatorstaina


Hurmurit...Narcissus Edinburgh ja Kirjopikarililjoja


Aina välillä romanttinen olotila yllättää. Minulla tuo romantiikka ei kyllä kohdistu miehiin vaan kasveihin ja muuhun tilpehööriin :) Menin siis ostamaan valkoisia pelaquita, mutta viime hetkellä ne vaihtuivat vaaleanpunaisiin ja kyytipojaksi vielä vaaleansinistä lobeliaa. Ah.

 
Perintöpelargonin hempukkakukka

Verhojen ripustelu paviljonkiin/Pergolaan lienee myös jokin romanttisuuden ilmentymä. Kohta varmaan itseäkin äklöttää, mutta mennään nyt hetki näin. Uskaltaisikohan sitä jo uhmata keväthallaa ja istuttaa kesäkukkia ulos...? Tyhjien kukkalaatikoiden katseleminen puuduttaa.

Kävin Indiskassa, herkkis perhoskoriste tuli sisäänkäynnin yhteyteen heilumaan
 
Tuoksuherne Rose Pink
 
 
Päivittäin tarkastan nupputilanteen. Eilinen kesälämpö edisti puiden silmujen paisumista paljon, nyt puolestaan sataa, jännitän josko jo viikonloppuna ensimmäiset puut ehtisivät lehteen. Itselleni se hetki on kirsikankukkajuhlia vastaava juhla. Se vihreys tekee niin onnelliseksi ja antaa toivoa.

Seuraava odotuksen kohde onkin sitten oikea kirsikankukkajuhla! Olen yrittänyt istuttaa erilaisia kirsikoita - puita ja pensaita - sekä niiden virkaa toimittavia koristeomenapuita tähän pieneen pihaan jotta voisimme viettää omaa Hanamia.

Tämä on ollut niin erilainen kevät kun kaikki tapahtuu normaalisti poikkeavassa tahdissa, jos tapahtuu. Nyt nautin vaan pienistä kukkaihmeistä. Joskus se on helppoa.

 
Koivu hiirenkorvalla tai ehkä enemmän
 
 
Rusokuusama vihertyy
 
Raparperia voisi jo mussuttaa, tosin annan varret aina pois, en pidä mausta
 
Mustaherukka ja Pilvikirsikka nojailevat toisiinsa
 
  
Pohjantähti-köynnösruusu
 
Nyt pihaa siivoamaan pyhän kunniaksi.
 
 

2 kommenttia:

  1. Hmmm, mullahan ei ole ollenkaan tuoksuherneitä tänä vuonna, asia täytynee korjata:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pioni käynnistä, ei kesää ilman tuoksuherneitä, eihän :)

    VastaaPoista