lauantai 8. kesäkuuta 2013

Viimeiset tulppaanit syreenien aikaan

  
 
Bleau Aimable -tulppaanit ovat jotenkin älyttömän makeat haalistuessaan, väri on tosiaan laventeli. Taustalla ripsureunainen Mustaselja Black Lace joka näyttää jättävän kukinnan tänä vuonna väliin
 
 
 
Vaaleanpunaiseltahan näyttää; Moskovan kaunotar -jalosyreeni

 
Tumma Kaunotar -koristeomppu. Omenapuiden kukinta oli nopea tänä vuonna kuumuuden vuoksi ja lisäksi rakkaimpaani eli Dolgoon oli tullut toukkia. Hampaat irvessä niitä myrkyttelin. Päärynä puolestaan ei kukkinut tänä vuonna ollenkaan, nyyh. Olin niin haaveillut päärynäviinan valmistamisesta.
 
 
Tuoksukurjenpolvi Biokovo pionipenkissä
 
 
Viherpeukalot-tilausfarssi on nyt loppuunkäyty. Paketti nimittäin saapui vihdoin. Ystäväni tilaama kasvi jäi tulematta (ei kuulemma riittänyt kaikille asiakkaille, huono selitys minusta jos asiakas tilaa tammikuussa), kasvit olivat puolikuolleita kaikki ja muutama kasvi oli korvattu ihan jollain muulla. Toivottavasti muistan tämän ensi tammikuussa kun silmät kiiluen suunnittelen taas tilausta.
 
 
Viiniköynnöksen kasvatusyritys paviljongissa josta ampiaiset mutustelivat yhdet verhot! Oletan, että saivat siitä majanrakennusmateriaalia, verhot olivat ihan reikäiset. Swenson red ja Zilga -köynnöksiä kasvattelen paviljongin verhoksi. Kävin kerran kylässä työkaverilla, jolla kasvoi pergolassa vanhat viiniköynnökset ja joimme kahvit viinirypäleterttujen alla. Se oli unohtumaton kokemus :)

 
Kerrottuja sähäkänoransseja unikkoja siellä täällä, taustalla koristeheinää, Palavaa rakkautta, Päivänliljoja, keltalehtinen Japaninangervo, Pioneita ja tuhansia rikkaruohoja...tämä penkki on oikea sekasotku, huh huh, parempi kun ei katso kovin tarkkaan, kunhan sukeltaa vihreyteen

 
Vanhoja Iriksiä

 
Kauppilaostos Pallokerria teki yhden pienen kukkapalleron 
Ihania, ihania! Tuoksuköynnöskuusama, mietiskelin tuoksua, kuin pionin ja jonkun muun hurmurin sekoitus?

 
Vielä kerran, Mme Lemoine, kerrattu valkoinen jalosyreeni, niin kaunis

 
Kurjenpolvi Raven kasvaa Bleau Aimablen juurella, hieno väriyhdistelmä, joka ei kylläkään välity kuvasta. Kyllähän kurjenpolvet ovat puutarhan aatelia, yhtä helppoa ja rehevää kasvia saa kaksin käsin hakea.
 
On ollut niin kuuma, että puutarhasta nauttiminen on ollut hieman hankalaa. Kasviparat riiputtavat lehtiään. Eilen satoi muutaman pisaran verran. Toivottavasti pian lisää.  

5 kommenttia:

 1. Upeita, ja kyllähän näistä kuvista voi ne kasviyhdistelmät kuvitella. Minuakin aina harmittaa, kun ihanan kohdan kuvaaminen ei onnistu millään, niitä ei vain saa samaan ruutuun ainakaan sillä tavalla kuin silmä ne näkee.
  Voi harmi tuota tilausta, merkillistä tosiaan kun jo tammikuussa tilataan. Ja että korvaavat, eivätkö siis etukäteen kysyneet, käykö kasvin korvaaminen toisella?
  Mikähän on koristeneinä Bleu Aimable -kuvan taustalla, on hyvän näköinen.
  Ai niin, laitoin toiseksi uusimpaan postaukseen viimein kuvan pienestä samettihortensiastani.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin mustaselja tuo samainen jättää kukinnan väliin ja on selvästiukin jotenkin huonovoipanen talven jäljiltä. Leikkasin reesun alas kun oli niin moni oksa kuollut. Tuo Moskovan kaunotar on kyllä niin upea =) Huoh

  VastaaPoista
 3. Kahvihetki viiniköynnösten alla kuulostaa kyllä unelmalta.
  Mun viiniköynnös kasvaa omppupuuta vasten, toivessa joku syksy omenoita ja viinirypäleitä samasta puusta;)

  VastaaPoista
 4. Omppujen kukinta oli kyllä niin nopea, ohi parissa päivässä. Surku... Tuoksuköynnöskuusamia ihasteltiin vanhoissa hylätyissä pihoissa saaristossa. Ihana tuoksu! Moskovan kaunottaresta haaveilen...

  VastaaPoista
 5. Saila - on tosiaan hermostuttavaa kun ei saa kaikkia hienouksia samaan kuvaan. Eivät Viherpeukuilla kyselleet korvausasiaa, luki vaan, että palauta jos ei kelpaa. Hohhoijaa.

  Tuo heinä on se riesakasvi Viiruhelpi! En vielä raaski luopua siitä :)

  Tulen kurkkimaan Samettihortensiaasi!

  Jori - sielläkin siis Mustaselja nirsoilee. Onneksi sitä voi tosiaan leikellä huoletta, minullakin kuivattaa aina versoja.

  Pioni - omenat ja rypäleet kuulostaa ihanalta!

  Tiina - Syreenikokoelmaa kasvattamaan vaan :)

  VastaaPoista