perjantai 22. marraskuuta 2013

JouluruusujaTässä vuodenajassa parasta on Jouluruusu. Kuistilla ja puutarhassa. Olen iloinen vesisateesta, ei vielä pisaraakaan lunta. Toivon ettei tulisikaan. Huonoimmista huonoin uutinen on, että fasaanit ovat syöneet suurimman osan vaivalla ja rahalla (jota ei liiemmälti ole) istuttamistani kukkasipuleista. Eli odotan kevättä hieman itku silmässä. Sellaista se joskus on, elämä.
 
 
(Plantagenista kanta-asiakasjouluruusu 5,90 € ja sen ruukku 2 €)
 
 
Jouluruusu pihalla, tämä on huijaus koska vasta istutin sen nuppuisena ovenpieleen
 
 
Jouluruusu Double Ellen Red -ei ole koskaan kukkinut, mutta yllättäen kovasti rehevöitynyt tänä vuonna, olisiko vihdoin toivoa...?
 
 
Pienoiskasvihuone ja lyhdyt tuovat tunnelmaa vesisateeseen. Pffft - sammuvat lyhdyt ainakin. Olen piirustanut varjopenkkiä ahkerasti, jossain vaiheessa ehkä suunnitelmia siitä kirjattava tännekin. Aion kyllä olla joustava ja istuttaa enimmäkseen sitä mitä taimistoilta löydän, mutta mieluiten jotain itselleni vieraampaa ja erikoisempaa. Nyt ei olla Kuunliljalinjoilla. 

2 kommenttia:

  1. Fasaanit voivat sitten olla viheliäisiä! Tänne satoi kevyt lumikuorrutus, maisema kyllä valkeni. Toivon, että talvi pysyy leutona eikä mitään suuria kinoksia kerry. Jouluruusu on kyllä kaunein joulunajan kukka, kunpa olisi se viileä viherhuone, jossa sitä voisi ihailla. Kaunis asetelma lyhdyistä ja tuosta ihanasta minikasvihuoneesta.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Maria! Onneksi teillä vain pikkuisen lunta. Totta muuten, Jouluruusu on vähän rasittava kun sitä ei kannata tuoda sisään. Minun tekisi kovasti mieli tuoda olkkariin, mutta nahistuu armaan.

    VastaaPoista