lauantai 28. joulukuuta 2013

Pihahommia


 
Kuvassa poseeraa kivimuurin viereen istutettu vartettu syreeni, katse paviljongille ja kasvihuoneelle päin. Kasvihuone näyttää ihan pienoishuoneelta tästä kuvakulmasta.  
 
 
Pikkutalviomeri voi hyvin, lumi yleensä tukahduttaa sen. Tästä näkymästä nousee erilaisia narsisseja keväisin. Olisipa mielenkiintoista nähdä lumeton talvi täällä, aikaisemmat lumettomat talvet muistan Helsingistä vuosina 2006 ja 2007.
 
 
Käyn kasvihuoneessa tunnelmoimassa ja sytyttämässä kynttilöitä
 
 
Skimmia kasvaa myös pihalla, toistaiseksi on talvehtinutkin ihan hyvin, muttei voi mitenkään superhyvin. Ei rehevöidy, mutta ei kuolekaan.
 
 
Rakastan  näitä yli 50 vuotta vanhoja kivimuureja yli kaiken
 
 
Sain joululahjaksi tälläisen hienon laatikon jonka kiikutin heti kasvihuoneeseen

 
 
Mahonia ilahduttaa upeilla talvivihreillä lehdillään
 
 
Pelästyin kun Louise Odier on edelleen aivan vihreä...
 
 
...mutta niin on myös muut ruusut joita pakkanen ei ole vielä puraissut, ehkei kannata panikoitua.
 
Tälläistä joulua ei kyllä ole ollut miesmuistiin. Että oikein pääsee puutarhahommiin tapaninpäivänä. Ilo. Kun lehdet ja lumi ovat poissa, on niin helppoa nähdä puutarhan muodot. Olen aika muutosvastarintainen ihminen ja pelkään tehdä isoja muutoksia joten pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt luopua pergolassa kasvavasta Pohjantähti -köynnösruususta (lähtee äitini puutarhaan) ja leikkasin myös Juhannusruusut pois kivipenkereen päältä. En koskaan tykännyt niistä. Ehkä naurettavan pieniä juttuja, mutta itselle isoja. Olen kuitenkin "antaa kaikkien kukkien kukkia" -tyyppinen ihminen joten en malttaisi muuttaa mitään. Mutta sekä köynnösruusu että juhannusruusut ovat olleet riesoja. Mietin vielä mitä köynnösruusun tilalle pergolaan. Ehkäpä jokin kärhö. Ideoita?
 

2 kommenttia:

  1. Mullakin on virlä ihan vihreitä ruusuja. Muutenkin on puutarha ihan sekaisin tästä lauhasta talvesta. Koskahan se talvi oikeasti tulee...

    VastaaPoista
  2. Tiina, hyvä, sullakin vihreät ruusut :) Toivottavasti talvi ei tule ollenkaan! Ruusut kukkimaan vaan :)

    VastaaPoista