sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Syreenit ja hyasintit


 
Kultapieni, nuppuseni, lasikellon alla
Käyn välillä kurkistelemassa Jouluruusua
 
 
 
Ihastuin ensimmäistä kertaa Hyasintteihin leikkokukkina. Kauneimmillaan ovat nuppuisina joten kukinnon voi surutta leikata maljakkoon ja siirtää sipulin odottamaan kevättä.
 

 
Mahonia on onneksi tuuheentunut leikkauksista, ihana kasvi varsinkin talvella kun alppiruusutkin riiputtavat lehtiään niin Mahonia on ryhdikäs. Lohduttava korvike Orjanlaakerille josta vielä haaveilen.
 
 
 
 
Kasvihuoneesta ei tullut viehättävää oleskeluhuonetta vaan talvisäilö...
 
 
Vanha pieni punainen kelkka ja piskuinen joulukuusi, talvitunnelmaa
 
 
Pienoiskasvihuone peittyi lumeen, tässä edustapenkissä kasvaa kolme syreenipensasta, odotan jo niiden kukintaa. Tässä kuvassa Moskovan kaunotar, jonka kasvutapaan olen hieman pettynyt, ei ollenkaan niin kaunismuotoinen kuin moni muu Syreeni. Hurmaava kukinta onneksi pelastaa. Vierustoverina on kirjava Sensation -jalosyreeni.
 
Hyasintteja erilaisia...
 

 
harvakukintoisia...
 
kerrottuja..
 
Lumikuorrutus tuli. En hajonnutkaan vaikka niin luulin :) Onhan tuollainen pieni lumipeite toisaalta viehättävä ja sitäpaitsi kelkalla on jo viiletetty tuhatta ja sataa. Hyasinttien tuoksussa nautiskelen. En ole ennen tajunnutkaan miten paljon tuoksu & ulkonäkö muistuttaa Syreenin kukkaa, aivan kuin suurennettuna versiona. En yhtään ihmettele kuinka entisaikaan on hyödetty Syreeneitä kukkaan jouluksi! Ja onhan tämä vuodenaika on loistava siksikin, että rakastan glögiä.
 
Jännä miten puutarhaunelmat kasvavat eksponentiaalisesti talven etenemisen myötä. Nyt jo katselin paikat uusille Syreeneille. Betonimuuria vasten olisi oiva paikka useammalle vartetulle Syreenipuulle. Haaveilen vanhoista Helsingistä löytyneistä kannoista (joita ei vielä ole tuotannossa yleisesti?). Uskomattoman kauniita, niitä voi tirkistellä täällä
 
 
Viime vuonna ostin samaiselta taimistolta pitkään himotun Likusterisyreenin Margretebergin markkinoilta. Oli jotenkin liikuttavaa kun kasvin mukana sai käsinkirjoitetun tilinumeron maksua varten...
 
Toistaiseksi muurin luona on vasta yksi vartettu Syreeni. Betonimuurin päälle olisi myös rakennettava aidanne. Puuhaa riittää tuleville vuosille.

7 kommenttia:

 1. Kylläpäs pieni jouluruusu onkin suloinen lasikellon suojissa. Lumi tuo puutarhaan kyllä taianomaisuutta, en pistä sitä pahakseni, mutta viimeistään maaliskuussa odotan sen jo sulavan. Viime kevät on vieläkin jonkinasteisena traumana mielessä, kylmänä ja jäisenä, väistymättömänä kauheutena.

  Voi että, minä en ole hankkinut vielä ollenkaan joulukukkia, täytyy korjata asia. Ne ovat kauneimpia joulukoristeita, ehdottomasti.

  Puutarhahaaveet pääsevät tähän aikaan vuodesta siivilleen. Minusta haaveilu on niin ihanaa. Eilen sain taas monta uutta ideaa, betonia ja harjaterästä tarvitaan ainakin. Ja pikkutalviomatto varjoisalle talon edustalle, euroopanpähkinäpensas oravia houkuttelemaan, uusia pensasruusuja, kauniisti kukkivia hedelmäpuita ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
 2. Kävin kurkkimassa syreenejä linkin takaa. Niin ihania!! Voi että! Syreenit ovat kovin lähellä sydäntäni. Niitä haluaisin aina vaan lisää ja paljon erilaisia... Iloista 2. adventtia!

  VastaaPoista
 3. Olipas ihania syreenejä. Minnehän meille mahtuis? Siis sitten kun ovat yleisesti myynnissä.
  Ja jouluruusulla on niin soma yksiö, toivottavasti tarkenee.

  VastaaPoista
 4. Hyasintit ovat hyvin kauniiita, tosin tuoksuvat kovin voimakkaasti. Ihanaa, että on tullut lumipeite. On niin paljon valoisampaa.

  VastaaPoista
 5. Nice to visit today. We are all having snow this time of year! JC

  VastaaPoista
 6. Nice to visit today. We are all having snow this time of year! JC

  VastaaPoista
 7. Maria, olet niin oikeassa, minulla myös pelko johtuen viime keväästä. Hienoilta kuulostivat nuo suunnitelmasi, kiinnostaisi hirveästi kuulla lisääkin!

  Tiina, syreenit ON ihania!! Ja niin helppoja, lisää niitä meille :)

  Pioni, aina jonnekin mahtuu :)

  Gardens at Waters East, thank you for your visit!

  VastaaPoista